Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα των 350 στειρώσεων στην Ξάνθη

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα των 350 στειρώσεων στην Ξάνθη

0

Ικανοποίηση και ευχαριστίες προς τους εθελοντές από το σύλλογο «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης» που ανέλαβε την οργάνωση και υποστήριξη της δράσης

Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα των 350 δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων σκύλων και γατιών, το οποίο κάλυψε εξ ολοκλήρου οικονομικά η γερμανική οργάνωση Kastration von Streunern e.V. της κ. Christine Laslo.

Όπως ενημερώνει ο σύλλογος «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης», οι στειρώσεις έγιναν στην κτηνιατρική κλινική της Κικής Τσάκου και οι κτηνίατροι Κική Τσάκου και Στέλλα Σεβαστούδη λόγω του μεγάλου αριθμού ζώων, τις περισσότερες φορές στείρωναν έως αργά το βράδυ. Το πρόγραμμα οργάνωσαν και στήριξαν οι εθελοντές του συλλόγου “Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης”, καθώς και φίλοι του συλλόγου που μετέφεραν αδέσποτα ζώα για στείρωση Οι εθελοντές της φιλοζωικής ομάδας σημειώνουν: «πολύτιμη ήταν και η υποστήριξη των συνεργατών της κλινικής, της Βασιλείας και του Σταύρου και όλων όσων προσφέρθηκαν για βοήθεια.  Το πρόγραμμα που διήρκησε ακριβώς έναν μήνα, περιελάμβανε στείρωση, αντιλυσσικό εμβολιασμό, τεστ λεϊσμανίασης, τοποθέτηση  microchip, αποπαρασίτωση, εξέταση των ζώων αλλά και επεμβάσεις, όπου υπήρχε ανάγκη. Ένα τόσο ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που έγινε με τόσο μεγάλη χαρά και αγάπη, δεν μπορεί παρά να έχει μόνο θετικά αποτελέσματα, καθώς οι στειρώσεις είναι ο μοναδικός τρόπος που περιορίζει τις ανεξέλεγκτες γέννες και μειώνει τον αριθμό των αδέσποτων. Η κα Christine Laslo και η οργάνωσή της είναι πολύ χαρούμενοι και ευχαριστημένοι για το αποτέλεσμα και είμαστε υπό συζήτηση μαζί της να συνεχίσουμε και άλλους τέτοιους κύκλους προγραμμάτων τους επόμενους μήνες».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διακοπή νερού στην Π. Χρύσα αυτή την Δευτέρα 5/6

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης του δικτύου ύδρευσης Λόγω προγραμματισμέ…