Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέο κρούσμα σε εκπαιδευτικό στην Ξάνθη (ανανέωση)

Νέο κρούσμα σε εκπαιδευτικό στην Ξάνθη (ανανέωση)

0

Διδάσκει σε 4 δημοτικά – Κλείνουν για 10 μέρες –  Σε καραντίνα 80 εκπαιδευτικοί

Τεστ στους εκπαιδευτικούς των σχολείων την Παρασκευή . Κλείνει με απόφαση της Επιτροπής Υγείας το Δημοτικό σχολείο Ηλιόπετρας και το Νηπιαγωγείο Ηλιόπετρας, του Δήμου Τοπείρου για προληπτικούς λόγους μετά το θετικό κρούσμα σε εκπαιδευτικό

 

Συναγερμός έχει σημάνει σε τέσσερα δημοτικά σχολεία της Ξάνθης μετά την εμφάνιση 1 νέου επιβεβαιωμένου κρούσματος σε εκπαιδευτικό που διδάσκει σε 4 σχολεία. Συγκεκριμένα ο 46χρονος δάσκαλος αγγλικών από τον Εχίνο, διδάσκει στα 150 και 200  σχολεία του Δροσερού και στο 100 και 17ο.  Σύμφωνα με πληροφορίες ο εκπαιδευτικός είχε συμπτώματα (πυρετό) το Σαββατοκύριακο, έκανε το τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο και βγήκε θετικό. Ακολούθησε κινητοποίηση των εκπαιδευτικών που έχουν αναφέρει το γεγονός στον ΕΟΔΥ κλιμάκιο του οποίου βρίσκεται αυτή την στιγμή στο Μειονοτικό Γυμνάσιο. Να σημειώσουμε ότι τα σχολεία στο Δροσερό δεν λειτουργούν. Έχει γίνει δε απολύμανσή τους το Σαββατοκύριακο που ήταν προγραμματισμένη.

Έκλεισαν τα 4 σχολεία – 80 εκπαιδευτικοί σε καραντίνα -Θα υποβληθούν σε υποχρεωτικό τεστ   την Παρασκευή

Να σημειώσουμε πως ο εκπαιδευτικός δεν εμφανίστηκε στο σχολείο χθες (Τρίτη) και επομένως η τελευταία φορά που δίδαξε ήταν η περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ καλά στην υγεία του και παραμένει καραντίνα στο σπίτι του. Στο μεταξύ με απόφαση της Επιτροπής Υγείας κλείνουν για 10 μέρες τα 4 σχολεία για προληπτικούς λόγους και σύμφωνα με πληροφορίες τέθηκαν σε καραντίνα όλοι οι εκπαιδευτικοί των σχολείων, περίπου 80 σε αριθμό. Να διευκρινίσουμε ότι σε καραντίνα τέθηκαν μόνο οι εκπαιδευτικοί και όχι οι οικογένειές τους. Την Παρασκευή οι εκπαιδευτικοί των 4 σχολείων θα υποβληθούν υποχρεωτικά σε μοριακό τεστ από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο δημοτικό αμφιθέατρο. Σε περίπτωση που εντοπιστούν θετικά κρούσματα τότε θα ισχύσει καραντίνα και για τα μέλη των οικογενειών τους.

Κλειστά το δημοτικό και το νηπιαγωγείο Ηλιόπετρας από 9 – 19 Ιουνίου – Τεστ την Παρασκευή σ΄όλους τους εκπαιδευτικούς  

Να σημειώσουμε επίσης ότι έχει κλείσει το δημοτικό σχολείο της Ηλιόπετρας του δήμου Τοπείρου εξαιτίας δασκάλου που βρέθηκε θετικός σε κορωνοϊό και συμπεριλαμβάνεται στα 5 κρούσματα που εντοπίστηκαν στον δήμο Τοπείρου στο πλαίσιο των εκτεταμένων ελέγχων του ΕΟΔΥ που έγιναν τις προηγούμενες μέρες. Η απόφαση της Επιτροπής Υγείας δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ και προβλέπει  προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας, για το χρονικό διάστημα από 9.6.2020 έως και 19.6.2020, του εξαθέσιου μειονοτικού Δημοτικού σχολείου Ηλιόπετρας και του Νηπιαγωγείου Ηλιόπετρας , του Δήμου Τοπείρου για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νέος κύκλος μαθημάτων braille στην Ξάνθη

Πρωινά και απογευματινά τμήματα από τις 11 Οκτωβρίου   Ο νέος κύκλος των μαθημάτων τη…