Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μετρά τις αντοχές της η κοινωνία του Εχίνου

Μετρά τις αντοχές της η κοινωνία του Εχίνου

0

Κόπωση και προβληματισμός από την παράταση της καραντίνας

 

 

Λύθηκε το πρόβλημα με τους εργαζόμενους σε χώρες του εξωτερικού – Με παρέμβαση Χαρδαλιά

 

 

Άλλες πέντε μέρες παρατάθηκε η καραντίνα στον Εχίνο με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά. Μετά από αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων για την περιοχή κρίθηκε αναγκαία η παράταση των  μέτρων αυστηρής καραντίνας και περιορισμού κατ’ οίκον όλων των κατοίκων του Εχίνου, για την αποφυγή της διασποράς της νόσου Covid19,  έως και τις 30 Ιουνίου.

Προβληματισμένη, δυσαρεστημένη και κουρασμένη η κοινωνία του Εχίνου

«Η τοπική κοινωνία υποδέχτηκε την νέα παράταση με δυσαρέσκεια και προβληματισμό», μας μεταφέρει ο δήμαρχος Μύκης κ. Ντελή Χουσεΐν όμως: «Υπάρχει προβληματισμός και κούραση γιατί όλα αυτά τα μέτρα έχουν αλλάξει τον τρόπο ζωής όλων μας και αυτό συνεχίζεται. Θεωρώ όμως ότι σε μεγάλο βαθμό οι κάτοικοι του Εχίνου έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι τα μέτρα αυτά είναι για το καλό όλων. Υπάρχουν κάποιοι που αντιδρούν όπως παντού, όπως στην Ξάνθη, όπως στην Αθήνα και όπου αλλού επιβάλλονται τέτοια μέτρα».

Υπάρχει αντιπροσωπευτικό δείγμα από τα τεστ – Ξεπεράστηκε το 10%

Ο δήμαρχος Μύκης εξέφρασε την ικανοποίησή του από την συμπαράσταση των αρχών και της πολιτείας ενώ σ’ ότι αφορά τα τεστ επισημαίνει πως μπορεί κάποιοι να μην  δέχτηκαν να κάνουν αλλά ότι το δείγμα είναι αντιπροσωπευτικό: « Όλο αυτό το καιρό έχουμε μεγάλη συμπαράσταση από τις αρχές. Έχουν γίνει πολλά τεστ , έχει ξεπεραστεί το 10% του πληθυσμού που αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα.  Κάποιοι όμως δεν ήθελαν να κάνουν ή επέλεγαν ιδιωτικά εργαστήρια για δικούς τους λόγους . Δεν μπορούμε να τους το επιβάλλουμε».

Δήμαρχος Μύκης: «Κάποια ΜΜΕ αλλά και άτομα με κύρος δυναμιτίζουν το κλίμα και στοχοποίησαν τον Εχίνο»

Συνεχίζοντας ο κ. Ντελή  απέδωσε ευθύνες για στοχοποίηση του Εχνίου σε μερίδα των ΜΜΕ και σε δημοσιεύσεις  που γίνονται στα social όπου ακολουθούν σχόλια των χρηστών: «Είναι κάποια  ΜΜΕ αλλά και κάποια  άτομα με κύρος στην τοπική κοινωνία που επιχειρούν να δυναμιτίσουν το  κλίμα και να δημιουργήσουν προβλήματα. Έχουν στοχοποιήσει την περιοχή του Εχίνου με όσα λένε και γράφουν. Κάνουμε τόσο αγώνα να ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα και αυτοί αντί να βοηθήσουν αποπροσανατολίζουν.

Λύθηκε το πρόβλημα με τους εργαζόμενους σε χώρες του εξωτερικού – Με παρέμβαση Χαρδαλιά

Τέλος όπως ανέφερε την Τετάρτη είχε επικοινωνία με τον κ. Χαρδαλιά όπου του εξέθεσε το πρόβλημα των  εργαζομένων σε χώρες του εξωτερικού οι οποίοι λόγω της καραντίνας δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν με αποτέλεσμα να χάνουν μεροκάματα και ίσως τις δουλειές τους. Ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε λύση και συγκεκριμένα, όποιος θέλει να φύγει θα κάνει το τεστ και αν βγει αρνητικό θα είναι ελεύθερος να ταξιδέψει. Το ίδιο ισχύει και γι αυτούς που θέλουν να επιστρέψουν .

«Θα μπορούσε να γίνει καλύτερα η ενημέρωση των πολιτών στην  Ξάνθη», υποστηρίζει ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος

Στο θέμα του Εχίνου αναφέρθηκε ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος. κεντρικός εκπρόσωπος της χώρας σε διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση της Πανδημίας κορονοϊού .

Σχετική με την επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα ο κ. Μόσιαλος σημείωσε ότι «τα φαινόμενα στην Ξάνθη είχαν να κάνουν και με την ενημέρωση ορισμένων ομάδων που θα μπορούσε να γίνει καλύτερα. Όλα τα υπόλοιπα φαινόμενα με την προϋπόθεση ότι σχετίζονται έγκαιρα και γίνεται ιχνηλάτηση δεν με ανησυχούν σε αυτό το επίπεδο. Αν δούμε, όμως, 100 εστίες στη χώρα που δημιουργούν νέα περιστατικά θα υπάρξει ανησυχία».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …