Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πώς θα βγουν τα… μέτρα για τη λειτουργία του παζαριού;

Πώς θα βγουν τα… μέτρα για τη λειτουργία του παζαριού;

0

Παρατείνονται έως 3/7 τα περιοριστικά μέτρα στην ΠΕ Ξάνθης- Με μάσκες η είσοδος σε όλα τα καταστήματα

 Έντονο προβληματισμό προκαλεί ο περιορισμός της εξασφάλισης 10 μέτρων (!) ανάμεσα στους πάγκους. Σύσκεψη σήμερα στο δημαρχείο

 Η Πολιτική Προστασία αποφάσισε την παράταση ισχύος των οριζόντιων περιοριστικών μέτρων στους Δήμους Ξάνθης, Μύκης, Τοπείρου, Αβδήρων της ΠΕ Ξάνθης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19 και συγκεκριμένα παρατείνονται:

-Η προσέλευση πολιτών σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημοτικά Καταστήματα και ΔΕΚΟ θα γίνεται κατόπιν ραντεβού

-Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα.

Ωστόσο, επετράπη τελικά, η λειτουργία των Λαϊκών Αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου υπό τον περιορισμό ότι οι πάγκοι των πωλητών θα πρέπει να απέχουν μεταξύ τους κατ΄ ελάχιστο δέκα μέτρα (10m).

Τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν από την 26-06-2020 και ώρα 06:00 και για επτά ημέρες, δηλαδή μέχρι την 06:00 της 03-07-2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης, ευχαρίστησε τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ «για το υψηλό και συνεχές ενδιαφέρον τους για την Ξάνθη, που σε κάθε στιγμή σηματοδοτεί την αντιμετώπιση και την άμεση λειτουργική λύση ζητημάτων που αφορούν, σε κάθε επίπεδο, στην κοινωνική και οικονομική ζωή, του τόπου».

 Δύσκολος ο γρίφος του παζαριού

Ο περιορισμός των 10 μέτρων ανάμεσα στους πάγκους, όπως είναι ευνόητο, προκαλεί μεγάλο προβληματισμό, αν σκεφτεί κανείς ότι οι 300 περίπου μικροπωλητές και παραγωγοί λειτούργησαν με αποστάσεις 5 μέτρων στο «διπλό παζάρι» το προηγούμενο διάστημα για λίγα Σάββατα. Η εξίσωση είναι με τα νέα δεδομένα αρκετά δύσκολη και ο δήμος καλείται για μια ακόμη φορά να βρει τη λύση.

Η λειτουργία της παράλληλης αγοράς, καθώς και η λειτουργία του παζαριού με τους μισούς πωλητές έχει καταργηθεί. Η παράλληλη λειτουργία του Λιμνίου που εφαρμόστηκε τα προηγούμενα Σάββατα θα αποτελούσε μία λύση με το παλιό καθεστώς, ωστόσο με το νέο περιορισμό των 10 μέτρων ούτε αυτός ο χώρος επαρκεί. Εξετάζονται όλα τα σενάρια για την ώρα, ακόμη και η προσωρινή εγκατάσταση του παζαριού σε άλλο χώρο περιμετρικά την πόλης, όπου θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες αποστάσεις.

Σήμερα, θα συναντηθεί ο δήμαρχος με πωλητές και παραγωγούς, προκειμένου να οργανωθεί η αυριανή λειτουργία της λαϊκής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…