Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 1 στους 3 έχει υποβάλει φορολογική δήλωση στην Ξάνθη

1 στους 3 έχει υποβάλει φορολογική δήλωση στην Ξάνθη

0

Εκπνέει στις 30 Ιουνίου η προθεσμία και δεν δόθηκε παράταση – «Δεν προλαβαίνουμε»,  λένε οι λογιστές της Ξάνθης και εκτιμούν ότι «Θα κλείσουν πολλές επιχειρήσεις στην Ξάνθη, λόγω κορωνοϊού»

 

 

Ε. Μπατζακίδου, πρόεδρος Λογιστών Ξάνθης: «Κάνουν ηλεκτρονική μεταρρύθμιση στην πλάτη μας…»

 

 

Με …υποζύγια της ηλεκτρονικής επανάστασης που έχει συντελεστεί παρομοιάζουν τους εαυτούς τους οι λογιστές και καθώς έχουν επιφορτιστεί με χίλιες δυο εργασίες εκτός  των λογιστικών λόγω της χρήσης κωδικών TAXIS που απαιτούνται για μια σειρά από ηλεκτρονικής έκδοσης εγγράφων και πιστοποιητικών, καρτών και συνταγών! Μέσα σ’ όλα αυτά έχουν να διεκπεραιώσουν και τις φορολογικές δηλώσεις έως τις 30 Ιουνίου καθώς παρότι ζητήθηκε παράταση από τον Ομοσπονδία τους έως της 30/9 λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών του covid ακόμη δεν δόθηκε.

Μόνο το 1/3 των φορολογικών δηλώσεων έχει ολοκληρωθεί – Δεν δόθηκε ακόμη παράταση

Σε πυρετώδεις ρυθμούς εργάζονται τα λογιστικά γραφεία στο νομό μας προκειμένου να προλάβουν να υποβάλλουν τις φορολογικές δηλώσεις των πελατών τους μέχρι το τέλος Ιουνίου. Όπως αναφέρει η πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών – Φοροτεχνικών Ξάνθης κα Ειρήνη Μπατζακίδου: «Αυτό είναι αδύνατο να επιτευχθεί μέχρι τις 30/6/. Ακούσαμε ότι θα παραταθεί η προθεσμία μέχρι 31 Ιουλίου αλλά και πάλι δεν προλαβαίνουμε. Εμείς ζητήσαμε λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών με τον covid να παραταθεί μέχρι 30 Σεπτεμβρίου αλλά δεν έχουμε απάντηση. Μόνο το 1/3 των δηλώσεων στο νομό μας έχουν υποβληθεί. Εδώ πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ειδικά στο νομό μας που υπήρχε καραντίνα δεν μπορούσαν οι πελάτες μας να μετακινηθούν για να διεκπεραιώσουν τις δηλώσεις τους». Να σημειώσουμε ότι τόσο για τα φυσικά όσο και για τα νομικά πρόσωπα η προθεσμία εκπνέει στις 30/6.

mpatzakidouΕ. Μπατζακίδου, πρόεδρος Λογιστών Ξάνθης: «Κάνουν ηλεκτρονική μεταρρύθμιση στην πλάτη μας…»

Για τεράστια αύξηση στου φόρτου εργασίας του κλάδου κάνει λόγο η κα Μπατζακίδου που έχει φτάσει σε σημείο να είναι δυσβάστακτος. Όπως επεξηγεί: « Επειδή για την ηλεκτρονική μεταρρύθμιση χρησιμοποιούνται οι κωδικοί του TAXIS και επειδή όλοι δεν έχουν ένα υπολογιστή στο σπίτι τους και δεν γνωρίζουν να χειρίζονται το διαδίκτυο τρέχουν σε εμάς. Έχουμε σταματήσει να κάνουμε λογιστική δουλειά και κάνουμε άϋλη συνταγογράφηση, έκδοση κάρτας ανεργίας, υγείας, εγγραφές στους παιδικούς, ηλεκτρονικές εκδόσεις εγγράφων πιστοποιητικών κ.λ.π.. Στο μεταξύ πρέπει να διεκπεραιώσουμε τις δηλώσεις στην ΕΡΓΑΝΗ και χίλιες δυο άλλες δουλειές μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις. Έχουμε φορτωθεί όλη την ηλεκτρονική μεταρρύθμιση».

«Θα κλείσουν πολλές επιχειρήσεις στην Ξάνθη, λόγω κορωνοϊού»

Πέραν αυτών την Παρασκευή ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό η επιμήκυνση των δόσεων για την πληρωμή φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ προκειμένου να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις. Έτσι, τα φυσικά πρόσωπα θα μπορούν να εκπληρώνουν τις φετινές υποχρεώσεις τους σε 8 μηνιαίες αντί των 3 διμηνιαίων δόσεων. Οι εταιρείες σε 8 αντί των 6 μηνιαίων. Και οι ιδιοκτήτες σε 6 αντί των 5. Η κα Μπατζακίδου σχολίασε : «Αυτό  που μπορούμε να πούμε εμείς επειδή το αντιμετωπίζουμε καθημερινά είναι ότι η πανδημία σταμάτησε τα πάντα. Πολλές επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να κλείσουν . Έχουν να πληρώσουν ΕΦΚΑ, προκαταβολή φόρου, του τέλους επιτηδεύματος, φόρο αλληλεγγύης χωρίς καθόλου έσοδα παρά μόνο τα 800 ευρώ. Ιδιαίτερα στο νομό μας έχουμε μεγάλο πρόβλημα και θα φανεί το επόμενο διάστημα».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…