Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΚΕ: Προσλήψεις οδηγών για την κάλυψη των βαρδιών του ασθενοφόρου του ΚΥ Εχίνου

ΚΚΕ: Προσλήψεις οδηγών για την κάλυψη των βαρδιών του ασθενοφόρου του ΚΥ Εχίνου

0

Οι βουλευτές Γ. Δελής και Λ. Στολτίδης ζητούνε επίσης την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας για τη χορήγηση των αδειών ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους του Νοσοκομείου

 

Δύο ερωτήσεις σχετικά με τα προβλήματα που εντοπίζονται στο νομό Ξάνθης στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού κατέθεσαν οι βουλευτές Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης του ΚΚΕ προς τους αρμόδιους υπουργούς.

Στην πρώτη ερώτηση επισημαίνουν ότι υπάρχει έλλειψη οδηγών στο Κέντρο Υγείας Εχίνου, με αποτέλεσμα να μην είναι διαθέσιμο το ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση. «Συνυπολογίζοντας τη μορφολογία του Δήμου, ορεινός δήμος, και την έκτασή του, 62 χωριά σε έκταση 626.000 στρεμμάτων, γίνονται αντιληπτοί οι κίνδυνοι που εγκυμονεί η μη λύση του προβλήματος», σημειώνουν ρωτώντας αν υπάρχει πρόθεση πρόσληψης νέων οδηγών με μόνιμη σχέση εργασίας για την κάλυψη των βαρδιών του ΚΥ Εχίνου.

Στη δεύτερη ερώτηση, επικαλούμενοι καταγγελίες εργαζόμενων στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, αναφέρουν ότι δεν δίδονται άδειες ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους παρότι το έχουν αιτηθεί. «Αν και κατατέθηκαν έγγραφα οι αιτήσεις, αυτές δεν απαντήθηκαν εγγράφως, ενώ αναφέρθηκε πως οι διαζευγμένοι δεν ανήκουν στην κατηγορία των μονογονεϊκών οικογενειών και συνεπώς δεν μπορεί να τους χορηγηθεί η άδεια ειδικού σκοπού που αναφέρει η ΠΝΠ 55/11.3.2020, άρθρο 4 και 5. Ακόμη καταγγέλλεται πως σε περίπτωση εργαζόμενου που ανήκει σε ειδική ευπαθή ομάδα, χορηγήθηκε την ειδική άδεια σχεδόν 30 μέρες μετά, εκθέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του το διάστημα αυτό, παρά την Π.Ν.Π. 64/14-3-2020», σημειώνουν οι βουλευτές και ζητούν την παρέμβαση του υπουργού Υγείας για το συγκεκριμένο θέμα.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…