Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Καταψήφισε στην Οικονομική η «Αγάπη για την Ξάνθη μας»

Καταψήφισε στην Οικονομική η «Αγάπη για την Ξάνθη μας»

0

Συνεχίζει να εκφράζει τη διαφωνία της για τις δια περιφοράς συνεδριάσεις

Συνεχίζει να εκφράζει τη διαφωνία της για τις δια περιφοράς συνεδριάσεις η παράταξη «Αγάπη για την Ξάνθη μας», η οποία με δήλωσή της καταψήφισε το θέμα της ημερήσιας διάταξης της χθεσινής οικονομικής επιτροπής, τονίζοντας ότι επιθυμεί τη διαλογική συζήτηση.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «Αγάπη για την ΞΑΝΘΗ μας»

1)           Το Υπουργείο Εσωτερικών με την υπ. Αρ. 40 εγκύκλιό του (Α.Π. 20930/31-03-2020) αναφέρει ότι τα συλλογικά όργανα μπορούν να κάνουν, εκτός από συνεδρίαση διά περιφοράς, και συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη.

2)           Στη διά περιφοράς διαδικασία αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η φανερή ψηφοφορία και κυρίως η διαλογική συζήτηση.

3)           Η επιμονή σας ως Δημοτική Αρχή στη μη διενέργεια τηλεδιασκέψεων, ούτε καν σε επίπεδο παράταξης, μας δημιουργεί απορία και βαθύ προβληματισμό.

4)           Ιδίως οι συνεδριάσεις των δύο επιτροπών τόσο της Οικονομικής όσο και της Ποιότητας Ζωής που αποτελούνται από λίγα μέλη θα μπορούσαν να συνεδριάσουν με την προαναφερόμενη διαδικασία.

5)           Εκφράσαμε τις θέσεις μας δημοσίως ξανά και ξανά και επίσης μόλις πρόσφατα, δηλώνοντάς σας ότι το νόμιμο της διά περιφοράς συνεδρίασης δεν είναι απαραίτητα και ηθικό, ιδίως όταν πολύ εύκολα μπορεί να υπηρετηθεί η δημοκρατικότερη διαδικασία. Έχετε ευθύνη για τις διαδικασίες που επιλέγετε να εφαρμόσετε. Μην ταμπουρώνεστε πίσω από “διευκολύνσεις” του νόμου, ακολουθώντας γκρίζες διαδρομές.

Σας γνωστοποιούμε τέλος την σημερινή απόφασή μας να ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ τo θέμα της σημερινής συνεδρίασης. Σας επαναλαμβάνουμε, ότι στον δρόμο αυτό που επιλέξατε της κατάλυσης κάθε είδους δημοκρατικής διαδικασίας δεν πρόκειται να σας ακολουθήσουμε. Η ορθότερη απόφαση για το εάν δύναται κανείς να υπερψηφίσει ή να καταψηφίσει ένα θέμα εξάγεται μέσα από διαλογική συζήτηση και όχι απλά μόνο μέσα από την μελέτη των εισηγήσεων των θεμάτων. Αυτές είναι οι αρχές μας και υπό αυτό το πρίσμα αναζητούμε το όφελος της Πόλης. Εξάλλου εάν η μόνη προϋπόθεση για την εξαγωγή συμπερασμάτων ήταν η μελέτη των εισηγήσεων χωρίς την φυσική παρουσία και επικοινωνία των Προσώπων, τότε διαχρονικά δεν θα είχε ποτέ νόημα και ουσία η συνάθροιση των αιρετών συμβούλων στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου, αφού ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να σας αποστείλει την απόφαση του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έχοντας φυσικά μελετήσει μόνο τις εισηγήσεις».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προτεραιότητα σε αντιπλημμυρικά και εγγειοβελτιωτικά έργα για να σωθεί ο κάμπος από την υφαλμύρωση

Δίνει η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης. Η ατζέντα του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Ν. Ευφραιμίδη στα χέ…