Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στο δήμο Μύκης και τον αποκλεισμένο Εχίνο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας (φωτο+video)

Στο δήμο Μύκης και τον αποκλεισμένο Εχίνο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας (φωτο+video)

0

Σύσκεψη με τους εμπλεκόμενους στο δημαρχείο Μύκης- Εξετάζονται σήμερα οι 150 φοιτητές που επέστρεψαν στη Θράκη από την Τουρκία

 

με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος κατέφτασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στη Σμίνθη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς με το επιτελείο του. Ο ίδιος είχε σύσκεψη με τοπικούς φορείς και εμπλεκόμενους στα θέματα ρύθμισης της καραντίνας του Εχίνου στο δημαρχείο Μύκης.

Εκεί παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Μύκης Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, οι δήμαρχοι Ξάνθης και Αβδήρων, οι βουλευτές του νομού, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, η τοπική ηγεσία των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλοι εμπλεκόμενοι με σκοπό να μεταφέρουν ζητήματα που απασχολούν, όχι μόνο σχετικά με την καραντίνα του Εχίνου, αλλά με την προστασία της Δημόσιας Υγείας στο νομό. Κυρίως, ως προς το τελευταίο τέθηκαν ζητήματα επάρκειας ιατρικού προσωπικού και υλικών.

Ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε τον αποκλεισμένο Εχίνο και μετέβη στο ΚΥ του οικισμού, προκειμένου να εποπτεύσει την τήρηση του μέτρου και να συγχαρεί τους κατοίκους για τη συμμόρφωση με το μέτρο.

Σήμερα ελέγχονται οι φοιτητές που επέστρεψαν από Τουρκία

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο δήμαρχειο, ο υφυπουργός δήλωσε: “συζητήσαμε με όλους τους εμπλεκόμενους που σχετίζονται με την απομόνωση του Εχίνου. Μιλήσαμε γενικότερα για θέματα της περιοχής. Μας απασχολεί γενικότερα η επιδημιολογική κατάσταση. Αυτό που πρέπει να συστήσουμε σε όλους είναι να μείνουν πιστοί στον τρόπο πλέον ζωής μας, στο δόγμα για τις επόμενες εβδομάδες και να μείνουν σπίτι. πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η απάντηση σε αυτό τον εφιάλτη είναι να μένουμε όλοι στο σπίτι. Ο μόνος τρόπος να νικηθεί ο ιός είναι να μένουμε όλοι σπίτι. Να αφήσουμε τις εκπτώσεις, να αφήσουμε τις δικαιολογίες, ή δεύτερη σκέψη και να μείνουμε σπίτι. Το κράτος είναι έτοιμο θα κάνει αυτά που πρέπει να κάνει, μαζί με την αυτοδιοίκηση”.

Σχετικά με την υποδοχή και φιλοξενία των φοιτητών από την Τουρκία, ο ίδιος σημείωσε: “δεν κάνουμε τίποτε περισσότερο απ’ ότι κάνουμε σε όλη την Ελλάδα. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά που ήρθαν πριν τρεις μέρες από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα για επαναπατρισμό, όλα βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχεία της Αθήνα. Σήμερα ήρθαν τέσσερα συνεργεία με ελικόπτερο. Σήμερα θα γίνουν τα τεστ και αύριο θα βγουν τα αποτελέσματα. Εκείνοι που είναι θετικοί θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο, εκείνοι που είναι αρνητικοί τους δίνουμε τη δυνατότητα είτε να παραμείνουν, είτε να γυρίσουν στα σπίτια τους. Όσοι είναι από τον Εχίνο όμως, ακόμη κι αν είναι αρνητικοί μπορούν να παραμείνουν γιατί όταν λέμε για καραντίνα, σημαίνει ότι κανείς δε μπαίνει,κανείς δε βγαίνει”.

Τέλος, ως προς την πιθανότητα επέκτασης της καραντίνας, όπως στην Κοζάνη, ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε: “οι μεσοπρόθεσμες προβλέψεις στη διαχείριση των κρίσεων φέρνουν λάθος αποτελέσματα, κάθε μέρα είναι μία μοναδική μέρα, κάθε μέρα εκτιμάμε, μαζί με τους γιατρούς μας και το επιστημονικό προσωπικό τα δεδομένα της περιοχής και παίρνουμε τις σχετικές αποφάσεις. Ο Εχίνος έχει δρόμο για να ολοκληρώσει το 14ήμερό του. Κάθε απόφαση τη λαμβάνουμε για να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία”.

 

Έγιναν λάθη, αλλά τα περισσότερα προβλήματα έχουν ξεπεραστεί στον Εχίνο

Ο δήμαρχος Μύκης Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν δήλωσε σχετικά: “όταν υπάρχει μια δύσκολη περίπτωση και ο καθένας δοκιμάζεται βλέπουμε αριστερά-δεξιά ποιος είναι δίπλα. Εγώ είδα και τον υφυπουργό και τον περιφερειάρχη να είναι δίπλα μας”, και στο πλαίσιο της σύσκεψης ανέφερε: “από την πρώτη στιγμή, είχα δίπλα μου τον υφυπουργό αυτοπροσώπως και την Πολιτική Προστασία. Είναι κάποιες στιγμές που ο άνθρωπος δοκιμάζεται. Είναι κάποιες στιγμές που και η κοινωνία δοκιμάζεται. Σήμερα όλος ο κόσμος δοκιμάζεται. Το θέμα είναι αυτή τη δοκιμασία και πίεση πόσο θα μπορέσουμε να την ελέγξουμε και να ανταπεξέλθουμε στα προβλήματα που θα βγουν στην πορεία. Υπήρξαν πάρα πολλά προβλήματα, έγιναν πολλά λάθη, δεν ξέραμε, δεν ήταν κάτι που το είχαμε αντιμετωπίσει ξανά. Όμως τα πιο πολλά λύθηκαν, έχουμε μπει σε μία σειρά”.

 

Αναμένονται και νέες ροές επαναπατριζόμενων φοιτητών στην περιοχή

Ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, αναφερόμενος στην υποδοχή και φιλοξενία των φοιτητών ενημέρωσε: “μέχρι χθες το βράδυ έχουμε υποδεχθεί και φιλοξενούμε 150 φοιτητές και ένα μωράκι γιατί υπάρχει και ένα ζευγάρι, σε ξενοδοχεία Ξάνθης, Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης. Σήμερα, είναι εδώ γιατροί της Πολιτικής προστασίας για να τους εξετάσουν όλους. Υπάρχουν πληροφορίες ότι η ροή αυτή θα συνεχιστεί, είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε ό,τι παρουσιαστεί.

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…