Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αναστολή μέχρι νεωτέρας σε όλα τα εθνικά πρωταθλήματα μπάσκετ και βόλεϋ

Αναστολή μέχρι νεωτέρας σε όλα τα εθνικά πρωταθλήματα μπάσκετ και βόλεϋ

0

Μέχρι νεωτέρας στο μπάσκετ – Έως τις 22 Μαρτίου στο βόλεϋ

«Λουκέτο» μέχρι νεωτέρας στα εθνικά πρωταθλήματα έβαλε λόγω κορωνοϊού η ΕΟΚ

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε πως για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού αναστέλλει επ’ αόριστον όλα τα εθνικά πρωταθλήματα, πλην της Basket League που ανήκει στην αρμοδιότητα του ΕΣΑΚΕ (και ο οποίος πιθανότατα θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο).

Η ανακοίνωση: «Οι εξελίξεις στο σοβαρό θέμα της δημόσιας Υγείας σε συνδυασμό με τις διαρκώς αυξανόμενες αποφάσεις τοπικών φορέων για κλείσιμο Εθνικών και Δημοτικών γυμναστηρίων, που δημιουργούν σύγχυση σχετικά με την δυνατότητα προπονήσεων αλλά και τέλεσης αγώνων, οδηγούν την ΕΟΚ στην απόφαση να αναστείλει την διεξαγωγή όλων των Εθνικών πρωταθλημάτων που τελούν υπό την αιγίδα της, δηλαδή πλην της Basket League που διεξάγεται από τον ΕΣΑΚΕ, μέχρι νεωτέρας.

Η κατάσταση θα εκτιμάται καθημερινά, σε επαφή και με όλους τους αρμόδιους φορείς και θα υπάρξουν καινούργιες ανακοινώσεις.»

Βόλεϊ: Αναστολή όλων των εθνικών και πανελλήνιων πρωταθλημάτων έως τις 22 Μαρτίου

Την αναστολή διεξαγωγής όλων των εθνικών και πανελλήνιων πρωταθλημάτων βόλεϊ που τελούν υπό την αιγίδα της, λόγω του κορωνοϊού (COVID-19) μέχρι και την Κυριακή 22 Μαρτίου γνωστοποίησε εχθές η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναστολή δεν αφορά την Volley League, η οποία διεξάγεται υπό την «σκέπη» της ΕΣΑΠ. Στη σχετική ανακοίνωση η ΕΟΠΕ τονίζει ότι για «τα πρωταθλήματα ευθύνης των Ενώσεων Σωματείων και Τοπικών Επιτροπών, η απόφαση αναστολής θα είναι των αντίστοιχων Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών», ενώ υπογραμμίζει ότι «η κατάσταση θα εκτιμάται συνεχώς, σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς και θα υπάρχουν αντίστοιχες ανακοινώσεις».

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΠΕ έχει ως εξής: «Με βάση τα μέτρα της Ελληνικής Κυβέρνησης για την αποφυγή διάδοσης του COVID-19 και σε συνδυασμό με τις διαρκώς αυξανόμενες αποφάσεις για κλείσιμο Εθνικών και Δημοτικών γυμναστηρίων που επηρεάζουν την δυνατότητα προπονήσεων αλλά και τέλεσης αγώνων, η Ε.Ο.ΠΕ. αποφασίζει την αναστολή διεξαγωγής από αύριο ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 ως και την ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 όλων των Εθνικών Πρωταθλημάτων και Τελικών Φάσεων Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων που τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, πλην της Volley League που διεξάγεται από την Ε.Σ.Α.Π. Η κατάσταση θα εκτιμάται συνεχώς, σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς και θα υπάρχουν αντίστοιχες ανακοινώσεις».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κ-16: Συγκλονιστική η ομάδα της Ξάνθη προκρίθηκε στα ημιτελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Νίκησε στα πέναλτι την ΕΠΣ Αθηνών Μεγάλη πρόκριση πέτυχε η Κ-16 της ΕΠΣ Ξάνθης στα ημιτελι…