Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πρόταση Μουριάδη σε Σκρέκα για κτηνοτροφικό πάρκο στην Καβάλα

Πρόταση Μουριάδη σε Σκρέκα για κτηνοτροφικό πάρκο στην Καβάλα

0

Τους δημάρχους Καβάλας και Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

 Ο Γ. Ζαμπούκης αναφέρθηκε στον «γερασμένο» αγροτικό πληθυσμό και την ανάγκη για εκπαίδευση και κατάρτιση των αγροτών

 Η ολοκληρωμένη παρέμβαση στα Τενάγη Φιλίππων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσαν τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών και η δημιουργία ενός κτηνοτροφικού πάρκου στη δυτική πλευρά του Δήμου Καβάλας, ήταν δύο από τα βασικά θέματα που συζήτησαν ο Δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, το απόγευμα της Δευτέρας, στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης.

Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι η εικόνα που εμφανίζουν τα Τενάγη Φιλίππων, απασχόλησε έντονα τις υπηρεσίες του υπουργείου του την παρελθούσα περίοδο και δεσμεύτηκε να εξετάσει με προσοχή την πιθανότητα χρηματοδότησης των παρεμβάσεων που θα υποδείξει η σχετική μελέτη του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, ενώ συμφώνησε με την προοπτική ανάπτυξης και λειτουργίας κτηνοτροφικού πάρκου στα διοικητικά όρια του Δήμου Καβάλας.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισκέφθηκε χθες το δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, ευρισκόμενος στην πόλη με αφορμή την Ημερίδα Διαβούλευσης «Εταιρική Σχέση για την κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδίου ΚΑΠ 2021-2027».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο δήμαρχος κ. Ζαμπούκης αναφέρθηκε στον «γερασμένο» αγροτικό πληθυσμό που διαθέτει μεν εμπειρία αλλά στερείται εξειδικευμένης εκπαίδευσης και κατάρτισης και επεσήμανε την ανάγκη απόδοσης κινήτρων στους νέους αγρότες προκειμένου να αποκτήσουν τη δυνατότητα εφαρμογής των κατάλληλων μεθόδων, νέων τεχνολογιών και καινοτόμων ιδεών στην όλη διαδικασία του παραγωγικού συστήματος. Επίσης, αναφέρθηκε στο νομοθετικό κενό ως προς τη διαχείριση των άδειων συσκευασιών γεωργικών φαρμάκων και την πρόθεση του δήμου να συμβληθεί με πλατφόρμα πληροφόρησης μετεωρολογικών συνθηκών προς όφελος των κατά τόπων καλλιεργητών.

Συναποφασίστηκε ακόμη, η διενέργεια των απαραίτητων κινήσεων ώστε να απεμπλακεί η μελέτη του αρδευτικού «πετάλου» Πέπλου και να δρομολογηθεί η ένταξη του αρδευτικού ελαιώνα της Μάκρης στο μέτρο έγγειων βελτιώσεων, δύο έργα που εντάσσονται στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, ενώ ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει τις ενέργειες που έχουν ως προτεραιότητα την ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα και τη στήριξη των αγροτικών προϊόντων της περιοχής μας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…