Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Όμορφα, ήσυχα και γιορτινά η πρώτη του χρόνου

Όμορφα, ήσυχα και γιορτινά η πρώτη του χρόνου

0

Θεαματική υποδοχή με πλήθος κόσμου στην κεντρική πλατεία

 

Τα πρώτα συμβάντα: Μ’ ένα υγιέστατο κοριτσάκι έκανε «ποδαρικό» το 2020 στην Ξάνθη

Σύλληψη για μέθη από την Τροχαία Ξάνθης

Απεγκλωβισμός ατόμων σε ασανσέρ

 

 

 

 

Φαντασμαγορική ήταν η υποδοχή του 2020 στην Ξάνθη. Παρά το τσουχτερό κρύο, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης και συμμετείχε στην εκδήλωση υποδοχής που είχε διοργανώσει ο δήμος Ξάνθης.

Ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης υποδέχτηκε τον καινούργιο χρόνο απευθύνοντας ευχές για «Καλή και δημιουργική χρονιά». Παρών ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Ευφραιμίδης καθώς επίσης και ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ Μπαράν Μπουρχάν που απηύθυνε επίσης τις ευχές του. Πλήθος πυροτεχνήματα φώτισαν τον Ξανθιώτικο ουρανό την ώρα που οι δείκτες του μεγάλου ρολογιού της πλατείας μας έδειχναν την έλευση του νέου χρόνου σηματοδοτώντας επίσης και το τέλος μιας ολόκληρης δεκαετίας. Το κρασί έρεε άφθονο και οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν με  γνώριμες μελωδίες μουσική από την μπάντα του Δ’ Σ.Σ. και με τις μουσικές επιλογές του dj Δημήτρη Σταυρίδη, ανταλλάσσοντας ευχές μέσα σ’ ένα κλίμα γιορτής, χαράς και αισιοδοξίας.

Γένους θηλυκού το 2020 για την Ξάνθη

Μ’ ένα υγιέστατο κοριτσάκι έκανε «ποδαρικό» το 2020 στην Ξάνθη. Πρόκειται για το δεύτερο παιδάκι μιας οικογένειας από την Ξάνθη που γεννήθηκε χθες 2 Ιανουαρίου στις λίγο πριν της 10 το πρωί με καισαρική τομή. Το κοριτσάκι είναι βάρους 2.990 κιλών και χαίρει άκρας υγείας όπως και  η μητέρα του.

 

Σύλληψη για μέθη από την Τροχαία Ξάνθης

Ήρεμα κύλησε η Πρωτοχρονιά στην Ξάνθη χωρίς αξιοσημείωτα αστυνομικά συμβάντα. Το μοναδικό άξιο αναφοράς ήταν μια σύλληψη για μέθη το βράδυ της Τετάρτης 1 Ιανουαρίου. Ο συλληφθείς προσήχθη με αυτόφωρη διαδικασία.

 

Απεγκλωβισμός ατόμων σε ασανσέρ

Ήσυχη ήταν και η νύχτα της Πρωτοχρονιάς για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης. Το μοναδικό συμβάν που κλήθηκαν να παρέμβουν ήταν μισή ώρα μετά την έλευση του νέου χρόνου (00.34) για απεγκλωβισμό ατόμων σε ασανσέρ στο κέντρο της πόλης. Ήταν ένα απλό συμβάν που αντιμετωπίστηκε άμεσα.

Γενικά η Πρωτοχρονιά κύλησε ήρεμα στην Ξάνθη χωρίς αξιοσημείωτες παραβάσεις ή γεγονότα που αμαυρώνουν το εορταστικό κλίμα και την εύθυμη διάθεση του κόσμου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μια Ξανθιώτικη ιστορία….για την Γιορτή του Λαζάρου

Η μικρή Πηνελόπη γεννήθηκε στην Ξάνθη ανήμερα το Σάββατο του Λαζάρου. Οι γονείς όλο χαρά, …