Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ξάνθη: Τρανς άτομο καταγγέλλει ακύρωση συμφωνία μίσθωσης χώρου λόγω ταυτότητας φύλου

Ξάνθη: Τρανς άτομο καταγγέλλει ακύρωση συμφωνία μίσθωσης χώρου λόγω ταυτότητας φύλου

0

Γνωστοποίησε το συμβάν μέσω facebook

 Δε δίνει διαστάσεις η καταγγέλλουσα- Μεγάλη στήριξη από ξανθιώτες και φίλους ανά την Ελλάδα-Ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΕΕΡΦΑ

Γενικευμένες αντιδράσεις έχει συγκεντρώσει η περίπτωση της υπαναχώρησης σε επαγγελματική συμφωνία ενοικίασης χώρου στην Ξάνθη, για λόγους ρατσιστικής διάκρισης σε βάρος τρανς ατόμου. Πρόκειται για την περίπτωση της Άντζι, όπως είναι το όνομά της στο λογαριασμό στο facebook, η οποία, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε στο προφίλ της, βρέθηκε μπροστά στη δυσάρεστη έκπληξη η ιδιοκτήτρια του επαγελματικού χώρου που προτίθετο να ενοικιάσει προκειμένου να λειτουργήσει χώρο εστίασης με φίλη της, να ακυρώνει τη συμφωνία γιατί ο γιος της είχε αντιρρήσεις λόγω της ταυτότητας φύλου.

Η ίδια πάντως, με νεότερη ανάρτηση ευχαριστεί για τη στήριξη που έλαβε απλόχερα, επισημαίνοντας ότι ο τόπος καταγωγής της η Ξάνθη, που αγαπά αποδεικνύεται μία πόλη προοδευτική, απλά με κάποιες εξαιρέσεις που δεν αρκούν για να υποδαυλίσουν το σύνολο.

 

Ανακοίνωση από την ΚΕΕΡΦΑ

Για το θέμα τοποθετήθηκε και η ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης σημειώνοντας σε σχετική ανακοίνωση: «η ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης καταγγέλλει την ακύρωση ενοικίασης επαγγελματικού χώρου σε τρανς γυναίκα, λόγω ταυτότητας φύλου. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της ίδιας, «όλα είχαν συμφωνηθεί με την ιδιοκτήτρια και σκόπευε να πάει στην ΔΕΗ για να αλλάξει το όνομα στον λογαριασμό του ρεύματος, όταν ο γιος της ιδιοκτήτριας που ασχολείται με την εκκλησία, μόλις την αντίκρισε πίεσε την μητέρα του να ακυρώσει τη συμφωνία».

Πρόκειται για ένα κρούσμα σεξιστικής διάκρισης λόγω ταυτότητας φύλου, που δεν πρέπει να περάσει. Ο ηθικός αυτουργός των ρατσιστικών και σεξιστικών επιθέσεων που πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα είναι η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Που κάνει πλάτες στους φασίστες, με την κλιμάκωση της ρατσιστικής επίθεσης κατά των προσφύγων, τη σοβινιστική εκστρατεία για τις ΑΟΖ στο Αιγαίο, την ένταση της πολιτικής “νόμου και τάξης” και τις εφόδους των ΜΑΤ του Χρυσοχοΐδη στις καταλήψεις», και καταλήγοντας: «δεν θα αφήσουμε τους δρόμους της πόλης μας να μολυνθούν από το δηλητήριο του σεξισμού, του ρατσισμού, της ομοφοβίας, της τρανσφοβίας. Όπως παλεύουμε για να στείλουμε τους νεοναζί στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, όπως παλεύουμε μαζί με τα αδέρφια μας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, για ανοιχτά σύνορα, ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, έτσι στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων για δικαιοσύνη και ελευθερία».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …