Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές “Φώτα” με πολλά μποφόρ και τσουχτερό κρύο

“Φώτα” με πολλά μποφόρ και τσουχτερό κρύο

0

Αγιασμός των Υδάτων στον Κόσυνθο με λιγοστό κόσμο λόγω καιρού

 

Πρώτοι στην “μάχη” του Σταυρού ο Θεολόγος Γιαγκόπουλος στην Ξάνθη και ο Απόστολος Γκοτζαμάνης στο λιμάνι των Αβδήρων.  Μεγάλη συμμετοχή στη “μάχη” του Σταυρού στο Πόρτο Λάγος

 

Με το σφύριγμα του αέρα να συνοδεύει τις ψαλμωδίες του μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα ενώ έψαλλε το “Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου Σου Κύριε” και την ορμή του να στροβιλίζει το σταυρό και να παγώνει τους 4  γενναίους που περίμεναν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά του Κόσυνθου τελέστηκε και φέτος ο Αγιασμός των Υδάτων στην Ξάνθη, ολοκληρώνοντας τις γιορτές του Δωδεκαημέρου. Τυχερός της χρονιάς που έπιασε πρώτος τον Σταυρό αναδείχθηκε ο Θεολόγος Γιαγκόπουλος από την Ξάνθη που με εμφανή την συγκίνηση αφιέρωσε το σταυρό που του δώρισε ο μητροπολίτης στο πατέρα του που όπως είπε τον “είδε από κει ψηλά” . Παρόντες οι αρχές του τόπου που προσήλθαν συνοδεία της μπάντας του Στρατού και του δήμου. Ο δήμαρχος κ. Τσέπελης , ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ευφραιμίδης και ο βουλευτής κ. Χουσεϊν Ζεϊμπέκ ευχήθηκαν “Χρόνια Πολλά”και “Καλή Χρονιά”, ενώ στο μήνυμα της ημέρας αναφέρθηκε ο μητροπολίτης κ. Παντελεήμων και ευχήθηκε να είναι “φωτεινά τα έργα μας και η ζωή μας και να καταλάβουν οι ισχυροί της γης ότι με τον διάλογο λύνονται τα προβλήματα”.

Στις 12 το μεσημέρι τελέστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων στο λιμάνι των Αβδήρων παρουσία των αρχών του δήμου Αβδήρων και αρκετού κόσμου. Νικητής στην “μάχη” του Σταυρού αναδείχθηκε ο Απόστολος Γκοτζαμάνης για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Στη 1 μ.μ. πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των Υδάτων στο λιμάνι του Πόρτο Λάγος παρουσία των αρχών και αρκετού κόσμου. Έξι νεαροί και μία νεαρή κοπέλα αψήφισαν το κρύο και έπεσαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού για τον Σταυρό.

Αναλυτικότερο ρεπορτάζ στο φύλλο του “Ε”

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Από την “μάχη” του σταυρού στα Άβδηρα. Νικητής ο Απόστολος Γκοτζαμάνης

Από τον Αγιασμό των Υδάτων στο λιμάνι του Πόρτο Λάγος

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μια Ξανθιώτικη ιστορία….για την Γιορτή του Λαζάρου

Η μικρή Πηνελόπη γεννήθηκε στην Ξάνθη ανήμερα το Σάββατο του Λαζάρου. Οι γονείς όλο χαρά, …