Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Εκπαίδευση Αστυνομικών της FRONTEX στις Σχολές Αστυνομίας της Θράκης

Εκπαίδευση Αστυνομικών της FRONTEX στις Σχολές Αστυνομίας της Θράκης

0

Την πρόταση του Ευριπίδη Στυλιανίδη αποδέχθηκε ο ευρωπαίος επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς

 Την πρόταση του Βουλευτή Ευριπίδη Στυλιανίδη να εκπαιδεύεται μέρος των Ευρωπαίων Αστυνομικών της FRONTEX στις Σχολές Αστυνομίας της Κομοτηνής, της Ξάνθης και του Έβρου υιοθέτησε ο Έλληνας Επίτροπος που ενημέρωσε την Πέμπτη την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Η πρόταση αυτή κατατέθηκε πρώτη φορά κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας από τον Βουλευτή Ροδόπης. Αυτό βέβαια, δεν ξέρουμε τι συνέπειες και αν θα έχει για τη σχολή Αστυνομίας της Ξάνθης που λειτουργεί εδώ και σχεδόν μία δεκαετία ως Κέντρο Κράτησης Μεταναστών.

Την πρόταση υποστήριξε δυναμικά η πρώην Υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόμενη στην σημασία της ιδέας του Ευριπίδη Στυλιανίδη για την Ελλάδα αλλά και για την ακριτική περιφέρεια της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Να σημειωθεί ότι την πρόταση είχαν θέσει από κοινού Ντ. Μπακογιάννη και Ε. Στυλιανίδης στον Υπουργό Εσωτερικών της Βαυαρίας κ. Hermann προκειμένου να το μεταφέρει και να το υποστηρίξει στην Γερμανική Κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον Υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας κ. Σεεχόφερ.

Συνομιλώντας και ιδιαιτέρως με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη ο Έλληνας Επίτροπος διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει την πρόταση προς την ηγεσία της FRONTEX, ενημερώνοντας για την καταρχήν θετική της αντίδραση, όταν τους ανέφερε το θέμα. Ο Μαργαρίτης Σχινάς ζήτησε από τον Ευρ. Στυλιανίδη να κινητοποιήσει αρμοδίως και τον νέο Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Ν. Μηταράκη, ώστε να το θέσει και επισήμως.

Θετική είναι η αντίδραση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη ο οποίος μίλησε με τον βουλευτή Ροδόπης.

Τέλος ενήμερος από την πρώτη στιγμή και θερμός υποστηρικτής της ιδέας είναι και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής της Ροδόπης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ένα και μοναδικό κρούσμα κορωνοϊού στην Ξάνθη

Μειώθηκαν σε 23 τα κρούσματα στην ΑΜΘ- Σε άνοδο τα κρούσματα στην Καβάλα   Ο ΕΟΔΥ ανα…