Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά «Έφαγαν πόρτα» από την Διεπαγγελματική για τη Φέτα οι Κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ

«Έφαγαν πόρτα» από την Διεπαγγελματική για τη Φέτα οι Κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ

0

Πρόεδρος Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ξάνθης, Δ. Ψεμματάς: «Μας πέταξαν απ΄ έξω …θα αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς»

 Πυρ και μανία κατά Α. Λουκμακιά που δηλώνει εκπρόσωπός τους Πρόεδρος Συλλόγου Κτηνοτρόφων Καβάλας, Ν. Δημόπουλος: «Στην χώρα μας ότι δηλώσεις είσαι…»

Ετοιμάζονται για ίδρυση Ομοσπονδίας

 Εκτός της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για την Φέτα έχουν τεθεί οι Κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ αφού κανένας εξουσιοδοτημένος απ’ αυτούς αιρετός εκπρόσωπος δεν συμμετέχει στο όργανο που θα παίρνει αποφάσεις για την τιμή του γάλακτος και του τελικού προϊόντος καθώς και για άλλα ζωτικής σημασίας θέματα που τους αφορούν. Από την περιοχή συμμετέχει ως μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ελλάδος (ΣΕΚ) ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Αιγοπροβατοτρόφων Ξάνθης κ. Αθανάσιος Λουκμακιάς, ωστόσο ο σύλλογος της Ξάνθης και οι υπόλοιποι 7 σύλλογοι της ΑΜΘ δεν τον αναγνωρίζουν ως μέλος τους και όπως διατείνονται τόσο ο πρόεδρος του συλλόγου της Ξάνθης κ. Δημήτρης Ψεμματάς όσο και ο πρόεδρος της Καβάλας κ. Δημόπουλος που εκπροσωπεί άτυπα όλους του συλλόγους, «δεν έχουν δώσει ποτέ την εξουσιοδότηση τους στον κ. Λουκμακιά να τους εκπροσωπήσει». Μπρος σ’ αυτή δυσμενή εξέλιξη το συντονιστικό όργανο των 8 συλλόγων τη ΑΜΘ συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στην Ξάνθη για χθες στις 8.30 το απόγευμα στο «Ελισσώ» με θέματα τις νέες εξελίξεις καθώς και πως θα τις αντιμετωπίσουν ενώ θα συζητηθούν επίσης και  προτάσεις για την υποχρεωτική σύναψη συμφωνητικών στην αγοραπωλησία γάλακτος, με υποχρεωτική αναγραφή τιμής και προτάσεις για τη Νέα ΚΑΠ.

Πρόεδρος Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ξάνθης, Δ. Ψεμματάς: «Μας πέταξαν απ΄ έξω …θα αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς»

«Ο κ. Λουκμακιάς δεν εκπροσωπεί τους κτηνοτρόφους της Ξάνθης ούτε τους κτηνοτρόφους της ΑΜΘ. Εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του στον ΣΕΚ»
Δ. Ψεμματάς
Πρόεδρος Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ξάνθης

«Άστραψε και βρόντηξε» ο κ. Ψεμματάς κατά του κ. Λουκμακιά επισημαίνοντας ότι πλασάρεται σαν εκπρόσωπος των κτηνοτρόφων ενώ εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του στο ΣΕΚ: «Ο κ. Λουκμακιάς δεν εκπροσωπεί τους κτηνοτρόφους της Ξάνθης ούτε τους κτηνοτρόφους της ΑΜΘ. Εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του στον ΣΕΚ. Δηλώνει ότι είναι τομεάρχης  Αγροτικών της ΝΔ και βγάζει φωτογραφίες με τον υπουργό Μάκη Βορίδη.  Άλλα μας υποσχέθηκε ο υπουργός στην συνάντηση που είχαμε κι  άλλα κάνει. Μας πέταξαν έξω από την Διαπαγγελματική. Το έστησαν πολύ κομματικά το πράγμα. Το έκαναν μια ομάδα κλειστή με μεγαλοβιομήχανους και δύο συλλόγους που ελέγχονται κομματικά από την ΝΔ και κάποιους συνεταιρισμούς. Θα αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς Μόνο ο σύλλογος μας έχει 287 μέλη. Είμαστε 8 σύλλογοι στην ΑΜΘ και θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας».

Α. Λουκμακιάς: «Ο σύλλογος Ξάνθης είναι μέλος του ΣΕΚ από τότε που ήμουν πρόεδρος»

«Εγώ ως μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΚ εκπροσωπώ στην Διεπαγγελματική τους κτηνοτρόφους της ΑΜΘ»
Α. Λουκμακιάς
Υπεύθυνος Αγροτικού ΝΔ Ξάνθης

Εκπρόσωπος των κτηνοτρόφων της Ξάνθης δηλώνει στο «Ε» ο κ. Α. Λουκμακιάς επισημαίνοντας ότι ο σύλλογος της Ξάνθης είναι μέλος του ΣΕΚ εδώ και 2 χρόνια όταν  ήταν ο ίδιος πρόεδρος. Σημείωσε επίσης ότι απηύθυνε πρόσκληση και προς τον πρόεδρο του συλλόγου της Καβάλας να ενταχθεί στο ΣΕΚ αλλά ο ίδιος αρνήθηκε υπονοώντας κομματικούς λόγους: «Οι σύλλογοι της ΑΜΘ δεν εκπροσωπούνται γιατί δεν έχουν Ομοσπονδία. Ο σύλλογος της Ξάνθης είναι μέλος τους Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ελλάδος  (ΣΕΚ)εδώ και δύο χρόνια μετά από πρόταση του ΣΕΚ. Την ίδια πρόταση έκανα και προς τον  Δημόπουλο (Καβάλας) αλλά δεν την δέχτηκε. Εγώ ως μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΚ εκπροσωπώ στην Διεπαγγελματική τους κτηνοτρόφους της  ΑΜΘ», επισημαίνει ο κ. Λουκμακιάς.

Να σημειώσουμε ότι η Διεπαγγελματική Οργάνωση απαρτίζεται από 33 μέλη και συγκεκριμένα 6 από την ΣΕΚ , 6 από την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), 4 από την Ομοσπονδία Λάρισας, 4 από τον ΣΕΒΓΑΠ, και τα υπόλοιπα από συνεταιρισμούς, τυροκομεία και σύλλογοι υποπροϊόντων της Φέτας

Πρόεδρος Συλλόγου Κτηνοτρόφων Καβάλας, Ν. Δημόπουλος: «Στην χώρα μας ότι δηλώσεις είσαι…»

«Έτσι όπως στήθηκε είναι ένα καραγκιοζλίκι. Μεγάλη προχειρότητα. Εμείς σαν κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ θα απαντήσουμε με την ίδρυση μια Ομοσπονδίας»
Ν. Δημόπουλος
Πρόεδρος Συλλόγου Κτηνοτρόφων Καβάλας

Έτσι απαντά ο κ. Δημόπουλος στον κ. Λουκμακιά και επισημάνει πως δεν έχει πάρει εξουσιοδότηση από κανέναν σύλλογο της ΑΜΘ για να τον εκπροσωπεί. Όπως αναφέρει επίσης, δεν έγινε ποτέ γενική συνέλευση και δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα στον σύλλογο της Ξάνθης. Σ’ ότι αφορά τη Διεπαγγελματική υπογραμμίζει ότι το όλο εγχείρημα στήθηκε με προχειρότητα και ότι μπήκαν μέσα οι ημέτεροι: «Έτσι όπως στήθηκε είναι ένα καραγκιοζλίκι. Μεγάλη προχειρότητα. Εμείς σαν κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ θα απαντήσουμε με την ίδρυση μιας Ομοσπονδίας. Έτσι μόνο θα μπορούμε να συμμετέχουμε σε όργανα κι αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε», δηλώνει ο κ. Δημόπουλος.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…