Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Οι δύσκολες ώρες του Κίκο Ραμίρεθ στον πάγκο της Ξάνθης

Οι δύσκολες ώρες του Κίκο Ραμίρεθ στον πάγκο της Ξάνθης

0

Ίσως το επόμενο παιχνίδι με τη Λαμία να είναι καθοριστικό για το μέλλον του στην ομάδα

Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας είναι μία άριστη ευκαιρία για συγκέντρωση και περισυλλογή για την ομάδα της Ξάνθης. Παίκτες, διοίκηση και κυρίως ο προπονητής Κίκο Ραμίρεθ θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τον απολογισμό τους έτσι ώστε στις 23 Νοεμβρίου είτε να έχουμε μία επανεκκίνηση και επιστροφή στις επιτυχίες ή θα πρέπει ίσως να επαναπροσδιοριστούν κάποιες σχέσεις. Ο προπονητής της ομάδας είναι και ο πιο εύκολος στόχος κριτικής και αυτός που θα δεχθεί πρώτος τις συνέπειες, αν συνεχιστεί το αρνητικό σερί αποτελεσμάτων για ακόμη μία αγωνιστική.

Η διοίκηση εμφανίζεται δυσαρεστημένη με τον προπονητή και την αναποτελεσματικότητα στις επιλογές του καθώς και με ορισμένους παίκτες που ενώ ξεκίνησαν με φόρα στη συνέχεια σίγησαν.

Η αλήθεια είναι πως η Ξάνθη μπήκε εντυπωσιακά στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος με νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στην πρεμιέρα, ενώ στο… καπάκι έφυγε με το «διπλό» (και) από το Αγρίνιο. Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού στη Ριζούπολη δημιούργησε μεγάλες ελπίδες για τη συνέχεια, ωστόσο αυτή δεν ήταν ανάλογη.

Στα υπόλοιπα τέσσερα ματς που ακολούθησαν, η Ξάνθη μέτρησε τρεις ήττες (Άρης, ΟΦΗ, Πανιώνιος) και μία ισοπαλία (Ολυμπιακός) ενώ ενδιάμεσα ήρθε το «ναυάγιο» στον Πηνειό και η ήττα (2-1) από τον Απόλλωνα Λάρισας για το Κύπελλο.

Κι ως είθισται να συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, ο προπονητής είναι κλασικά και παραδοσιακά ο πρώτος που αμφισβητείται όταν τα σύννεφα σκεπάζουν το στρατόπεδο μιας ομάδας. Στην προκειμένη περίπτωση ο Κίκο Ραμίρεθ δεν χρεώνεται μόνο την φτωχότατα συγκομιδή βαθμών της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια, αλλά και την κακή εικόνα που δεν θυμίζει σε τίποτα την εκκίνηση του κλαμπ στη φετινή σεζόν.

Και δεν αποτελεί μυστικό πως το προσεχές (23/11) εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λαμία, θα κρίνει πολλά αναφορικά με το μέλλον του 49χρονου κόουτς στον πάγκο της Ξάνθης.

Κάτι που προφανώς έχει αντιληφθεί και ο ίδιος και παρά το γεγονός πως είχε έτοιμες βαλίτσες και σχεδίαζε να αποχωρήσει κάποιες ημέρες από την Ξάνθη προκειμένου να επισκεφτεί την πατρίδα του εκμεταλλευόμενος την διακοπή του πρωταθλήματος, φαίνεται πως έχει αρχίσει να σκέφτεται την ακύρωση του ταξιδιού στην Ισπανία.

Μπορεί ο κόουτς Ραμίρεθ να αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Γιάννη Παπαδημητρίου το περασμένο καλοκαίρι και να υπάρχει διάθεση στήριξης του στα δύσκολα, ωστόσο το ματς που έρχεται με τη Λαμία αποκτά χαρακτήρα πρόωρου τελικού για τον Ισπανό τεχνικό και η χρονική συγκυρία δεν είναι κατάλληλη για «αποδράσεις».

Επιμέλεια Αλέξανδρος Διαφωνίδης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Αγωνίζεται σήμερα με τον ΓΑΣ στην Κομοτηνή

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 24ης αγωνιστικής Συνεχίζεται με την 24η αγωνιστική το πρ…