Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ 3, 4 εκ. ευρώ για 34 νέα έργα στο τεχνικό πρόγραμμα

3, 4 εκ. ευρώ για 34 νέα έργα στο τεχνικό πρόγραμμα

0

Συνολικός προϋπολογισμός 12.038.309,30 ευρώ με 93 έργα.

Δημαρχόπουλος: «Είναι Copy- paste του δικού μας… Θα το ψηφίσουμε γιατί είναι το δικό μας όραμα…»

 

Ποιες ήταν οι καλές στιγμές… στο δημοτικό συμβούλιο – Όλοι για μια θέση στην Επιτροπή για την τουριστική ανάπτυξη

 

 

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ξάνθης που παρουσίασε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων κ. Γιάννης Ζερενίδης. Υπενθυμίζουμε ότι είναι προϋπολογισμού 12.038.309,30 ευρώ. Το σύνολο των υποχρεώσεων ανέρχεται σε 8.644.967,77 ευρώ ενώ οι νέες πράξεις ανέρχονται σε 3.393.341,53 ευρώ. Είναι ένα τεχνικό πρόγραμμα περίπου 4 εκ. περισσότερων από το περσινό της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Να σημειώσουμε ότι οι σύμβουλοι όλων των παρατάξεων έκανα φύλλο και φτερό την λίστα των έργων τα οποία ανέρχονται σε 93 συνολικά και εκ των οπίων τα 34 αφορούν νέα έργα ενώ τα υπόλοιπα είναι είτε συμβασιοποιημένα είτε συνεχιζόμενα.

Δημαρχόπουλος: «Είναι Copy- paste του δικού μας… Θα το ψηφίσουμε γιατί είναι το δικό μας όραμα…»

Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Δημαρχόπουλος τόνισε ότι το τεχνικό πρόγραμμα είναι Copy- paste του περσινού που κατέθεσε ο ίδιος ως δημοτική αρχή, ότι το όραμα της παράταξης που ηγείται και γι αυτό θα το υπερψηφίσει. Παρατήρησε μόνο πως στα συνεχιζόμενα έργα που είναι έργα της προηγούμενης περιόδου δεν είναι 8,3 εκ. ευρώ αλλά 9,3 ευρώ: «Λείπει 1 εκ ευρώ. Δεν είναι μέσα η γέφυρα στο Πίλλημα» επεσήμανε και προέτρεψε στην αναζήτησή του.

Ο κ. Μελισσόπουλος επεσήμανε πως από αυτό το τεχνικό πρόγραμμα λείπουν τα μεγάλα έργα και οι μελέτες και τόνισε την αναγκαιότητα ο δήμος να είναι σε εγρήγορση σε μελέτες ώστε  να μπορέσει να εντάξει έργα σε προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ.

Οι καλές τους στιγμές…         

Αξιοσημείωτο είναι πως λήφθηκε ομόφωνη απόφαση για την αντιπλημμυρική προστασία της Σταυρούπολης και θα γίνει ένας συνολικός σχεδιασμός που θα περιλαμβάνει στοχευμένα έργα. Επίσης ο δήμαρχος κ. Τσέπελης ανέφερε πως είναι σε εξέλιξη ένας σχεδιασμός για ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασία της Π. Πόλης σε συνεργασία με την Πυροσβεστική υπηρεσία Ξάνθης. Θα περιλαμβάνει χώρους καταφυγής σε περίπτωση πυρκαγιάς αλλά και κάλυψη όλου του οικισμού με τοποθέτηση κρουνών καθώς και άλλες υποδομές αλλά και ενημέρωση των κατοίκων.

Όλοι στην Επιτροπή για την τουριστική ανάπτυξη

Πολύ μεγάλη …ζήτηση είχε η συμμετοχή στην επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης του δήμου Ξάνθης που ήρθε ως θέμα για τον ορισμό των μελών. Σύμφωνα με τον κανονισμό η δημοτική αρχή ορίζει 4 μέλη από την παράταξη της και τα υπόλοιπα 2 μέλη προτείνονται από την αντιπολίτευση ενώ στην επιτροπή συμμετέχουν 2 εκπρόσωποι από φορείς και 1 δημότης. Έτσι ο δήμαρχος κράτησε για τον ίδιο την θέση του προέδρου και πρότεινε επίσης τον κ. Σουά και τον κ. Αμβροσιάδη. Ο κ. Παπαχρόνης κατέθεσε πρόταση να δοθεί άλλη μια θέση στην αντιπολίτευση και έτσι να έχει διαπαραταξιακό χαρακτήρα η επιτροπή γιατί όλους τους αφορά η τουριστική ανάπτυξη του δήμου. Η πρόταση έγινε δεκτή και έτσι αποφασίστηκε να συμμετέχουν: Τσέπελης με Αναπληρωματικό τον Φανουράκη, Σουά με αναπληρωματικό τον Αμβροσιάδη. Από την αντιπολίτευση ο Μελισσόπουλος με αναπληρωματικό τον Παπαδάκη, ο κ. Παπαχρόνης με αναπληρωματικό τον Τσακιρίδη, Δημαρχόπουλος, Λύρατζης με αναπληρωματικό τον Καφετζή. Απότους φορείς: ΕΒΕ : Μωραΐτης με αναπληρωματική Παναγιώτου, Ένωση Ξενοδόχων: Λαφτσοπούλου με αναπληρωματική τη Σερεφιά και Εμπορικός σύλλογος,  Μίλκογλου με αναπληρωματικό τον Γρηγοριάδη. Η κα Παπαϊωάννου πρότεινε να συμμετέχει εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρισης Ροδόπης ενώ ο κ. Μελισσόπουλος πρότεινε ως δημότη τον κ. Γιάννη Ιερόπουλο (πρόεδρο της ένωσης Ξενοδόχων).

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κικίλιας: «Δύσκολη η φετινή αντιπυρική περίοδος, θα δώσουμε μάχη το καλοκαίρι»

Ο κ. Κικίλιας παρουσίασε αναλυτικά τους τέσσερις άξονες του προγράμματος ΑΙΓΙΣ και τι αυτό…