Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Το άγχος έπνιξε την Ξάνθη μετά το γκολ που δέχτηκε στο 1ο λεπτό

Το άγχος έπνιξε την Ξάνθη μετά το γκολ που δέχτηκε στο 1ο λεπτό

0

Υπέστη την πρώτη ήττα φέτος στα Πηγάδια με 0-1

Δεν κατάφερε να συνέλθει από το γκολ που δέχτηκε απ’ τα αποδυτήρια,  μόλις στο 1ο λεπτό,  ο ΑΟΞ από τον Άρη, σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Οι προσπάθειες για ισοφάριση δεν ευοδώθηκαν καθώς το άγχος κατέβαλε τους παίκτες που έκαναν πολλά λάθη στη συνέχεια και έδειξαν αδυναμία συντονισμού, μία αδυναμία που εκμεταλλεύτηκε ο Άρης καταφέρνοντας τελικά να αποδράσει από τα Πηγάδια με τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας για την ομάδα της Ξάνθης, με την εντυπωσιακή της πορεία έως και την 6η αγωνιστική να προσελκύει πολύ κόσμο στο γήπεδο, που τελικά όμως έφυγε απογοητευμένος από την μέτρια εμφάνιση και την ήττα.

Ο Άρης, στο ντεμπούτο του Μίχαελ Ένινγκ στην τεχνική ηγεσία, επικράτησε παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, δίνοντας μάχη να κρατήσει το 0, κάτι το οποίο πέτυχε τελικά.

Ο Μίχαελ Ένινγκ έκανε ντεμπούτο στον πάγκο του Άρη, παρατάσσοντας το  δίδυμο Χαβιέρ Ματίγια και Σάσα στη μεσαία γραμμή, το Μπρούνο Γκάμα σ το ρόλο του επιτελικού μέσου, ενώ οι Γιάννης Φετφατζίδης και Νικολά Ντιγκινί αγωνίστηκαν στα άκρα, με τον Μπράουν Ιντέγε μοναδικό προωθημένο.

Μάλιστα, ο Νιγηριανός επιθετικός μόλις στα 56 δευτερόλεπτα κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του, αφού ύστερα από υπέροχη κάθετη του Μιχάλι Κόρχουτ, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και ανατράπηκε από τον Άμπαντ, με τον διαιτητή, Δημήτριο Καραντώνη να δείχνει σωστά το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπρούνο Γκάμα, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ισπανού γκολκίπερ, κάνοντας το 1-0.

Το γρήγορο γκολ έδωσε τη δυνατότητα στους παίκτες του Άρη να διαχειριστούν το υπέρ τους προβάδισμα, να κλείσουν τους χώρους και να “χτυπήσουν” στις αντεπιθέσεις με τους επικίνδυνους και ταχύτατους Ντιγκινί, Γκάμα και Φετφατζίδη.

Από την άλλη πλευρά, η Ξάνθη δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητική, καθώς πέρα από τον Γουίλιαμ ντε Αμορίμ που είχε ένα καλό σουτ στο 17ο λεπτό και μία ανεπιτυχή προβολή προ κενής εστίας λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου μέρους, δεν δημιούργησε ευκαιρίες μπροστά από τα καρέ του Φαμπιάν Έμαν.

Το χειρότερο απ’ όλα για την Ξάνθη ήταν πως ο Φοσέ, ήταν… άφαντος καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, όπως και ο Στάρτζεον, με συνέπεια η ομάδα να είναι από ελάχιστα επικίνδυνη στην επίθεση.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε σημαντικά. Ο Άρης οπισθοχώρησε λίγα μέτρα προκειμένου να διαχειριστεί καλύτερα το υπέρ του σκορ και να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν, ενώ η Ξάνθη δεν έβρισκε λύσεις μεσοεπιθετικά. Αποτέλεσμα, ο Κίκο Ραμίρεθ να κάνει αρκετές αλλαγές στην επίθεση της ομάδας του, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Τζουρίτσκοβιτς και Ρενέλα στη θέση των αρνητικών Φοσέ και Εντουάρντο, αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα, αφού οι φιλοξενούμενοι ήταν εξαιρετικοί στα αμυντικά καθήκοντά τους.

Ξάνθη (Κίκο Ραμίρεθ): Αμπάντ, Ντίρεσταμ, Καρασαλίδης, Στάρτζεον, Κοβάσεβιτς, Φοσέ (64’ Τζουρίσκοβιτς), Τεσέιρα (76’ Ρενέλα), Μαλεζάς (46’ Φασίδης), Τέρκι, Λισγάρας, Ντε Αμορίμ

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Έμαν, Σούντγκρεν, Κόρχουτ (64’ Μπα), Βέλεθ, Ροζ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (68’ Λάρσον), Ντιγκινί, Μπρούνο Γκάμα (82’ Σόουζα), Ιντέγε

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κ-16: Συγκλονιστική η ομάδα της Ξάνθη προκρίθηκε στα ημιτελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Νίκησε στα πέναλτι την ΕΠΣ Αθηνών Μεγάλη πρόκριση πέτυχε η Κ-16 της ΕΠΣ Ξάνθης στα ημιτελι…