Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κινητοποιήσεις για σίτιση, στέγαση και μεταφορές στην Πολυτεχνική

Κινητοποιήσεις για σίτιση, στέγαση και μεταφορές στην Πολυτεχνική

0

 Το ενωτικό πλαίσιο ΕΑΑΚ-Αυτόνομο Σχήμα επικράτησε στη Γενική Συνέλευση της σχολής την Τετάρτη

 Αναστολή μαθημάτων σήμερα και πορεία στις 12 μμ-Από 1/1/2020 δε θα είναι δωρεάν η μεταφορά των φοιτητών

 Κινητοποιήσεις για δημόσια δωρεάν παιδεία και μη κατάργηση του ασύλου, αλλά και επιμέρους θέματα φοιτητικής μέριμνας, όπως επισκευή της λέσχης των εστιών, στέγαση και μεταφορές αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνικής, που συνεδρίασε την Τετάρτη.

Στη ΓΣ επικράτησε το ενωτικό πλαίσιο ΕΑΑΚ-Αυτόνομο Σχήμα και με βάση αυτό προβλέπεται σήμερα αναστολή των μαθημάτων, παράσταση στη Σύγκλητο και πορεία στις 12 μμ από τα ΠΡΟΚΑΤ της Πολυτεχνικής. Ακόμη, την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στη μέριμνα στις 13.00.

Οι φοιτητές μετά από μια συνέλευση που κράτησε περίπου έξι ώρες αποφάσισαν να εκδηλώσουν τη διαμαρτυρία τους καθώς ήδη από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς έχουν προκύψει τόσο κομβικά ζητήματα για την εκπαίδευση, το άσυλο και τα πανεπιστήμια, όσο και επιμέρους θέματα της φοιτητικής ζωής στην Ξάνθη.

Οι φοιτητές επεσήμαναν τα κτηριακά προβλήματα της λέσχης των εστιών με ελλείψεις σε πυρασφάλεια και προστασία από υγρασία και τροφοδοσία ρεύματος.

Το δε επόμενο διάστημα τη φοιτητική κοινότητα αναμένεται να προβληματίσει έντονα και το θέμα των μεταφορών, αφού από 1/1/2020 οι μεταφορά των φοιτητών με την αστική συγκοινωνία δε θα είναι δωρεάν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …