Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Η JTI επενδύει στη ΣΕΚΑΠ για την παραγωγή των τσιγάρων Winston

Η JTI επενδύει στη ΣΕΚΑΠ για την παραγωγή των τσιγάρων Winston

0

Επεκτείνει το επενδυτικό της πρόγραμμα ο ιαπωνικός κολοσσός στην Ξάνθη

 Από το 2020 θα εξάγει την παραγωγή των Winston από την καπνοβιομηχανία της Ξάνθης σε εννέα ακόμη χώρες της ΕΕ

Η Japan Tobacco International (JTI) ανακοίνωσε ότι, ξεκίνησε την Τρίτη 22 Οκτωβρίου την παραγωγή των τσιγάρων Winston στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη.

Στην ΣΕΚΑΠ θα παράγονται πλέον τα Winston με προορισμό την ελληνική αγορά, ενώ από το 2020 θα εξάγονται και σε 9 ακόμη χώρες της ΕΕ. Σημειώνεται ότι στη ΣΕΚΑΠ θα συνεχίσουν να παράγονται οι μάρκες GR, BF και Cooper.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η παραγωγή του Winston στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής απόφασης της JTI να επενδύσει στη χώρα και να αναβαθμίσει το εργοστάσιο της Ξάνθης σε μια σύγχρονη και βιώσιμη μονάδα παραγωγής ευρωπαϊκών προδιαγραφών».

Η JTI, μετά την εξαγορά το 2018, επενδύει σημαντικούς πόρους για τον μετασχηματισμό της ΣΕΚΑΠ, επισημαίνεται.  Μέχρι σήμερα έχει επενδύσει περί τα 10 εκατ. δολαριών για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του μηχανολογικού εξοπλισμού.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, «παράλληλα με την επένδυση στο εργοστάσιο, μέλημα της εταιρείας συνιστά η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, η βελτίωση των δεξιοτήτων των εργαζομένων και η συμβολή στην κοινότητα της Ξάνθης, ως ενεργό και υπεύθυνο μέλος της κοινωνίας».

Το Winston είναι η δεύτερη σε πωλήσεις μάρκα τσιγάρων παγκοσμίως από το 2007, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση και προστίθεται: Αποτελεί ένα ιστορικό, διεθνώς αναγνωρισμένο εμπορικό σήμα, που πρώτο-κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το 1954 και διατίθεται σήμερα σε περισσότερες από 120 χώρες του κόσμου.

Ο Victor Crespo, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JTI, επισκέφθηκε το εργοστάσιο με την ευκαιρία της έναρξης της νέας παραγωγής και τόνισε: «Η παραγωγή του Winston στη ΣΕΚΑΠ συνιστά “ορόσημο” για το εργοστάσιο και τους ανθρώπους του και σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας δυναμικής εποχής για την ιστορική παραγωγική αυτή μονάδα στην οποία η JTI επενδύει, αναγνωρίζοντας το θετικό αναπτυξιακό κλίμα που επικρατεί στη χώρα. Τα ποιοτικά προϊόντα των διεθνώς αναγνωρισμένων εμπορικών σημάτων της JTΙ – τα οποία στο εξής θα παράγονται στην Ξάνθη – θα ενισχύσουν περαιτέρω την αναπτυξιακή τροχιά στην οποία εισήλθε το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ από τον Αύγουστο του 2018 ώστε να αποτελέσει ένα σημαντικό παράγοντα για την τοπική οικονομία και κοινωνία της Ξάνθης αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Θράκης».


ΥπΑΑΤ Μ. Βορίδης προς Japan Tobacco Hellas: Προτιμήστε τα ελληνικά καπνά

Συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας καπνικών προϊόντων Japan Tobacco International Hellas είχε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης ζήτησε από την εταιρεία να συνεχίσει να επενδύει στην εγχώρια αγορά και την παρότρυνε να αυξήσει την αγορά ελληνικού καπνού και μέσω προγραμμάτων συμβολαιακής καλλιέργειας, υπενθυμίζοντας ότι ο καπνός αντιμετωπίζεται, από το Υπουργείο, όπως όλα τα υπόλοιπα αγροτικά προϊόντα της χώρας.

Η εταιρεία από την πλευρά της δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να επενδύει στον ελληνικό καπνικό κλάδο.

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στηρίζει και ενθαρρύνει κάθε επενδυτική προσπάθεια που αξιοποιεί και αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε επενδυτική κίνηση που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση», τονίστηκε από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αναδρομικά : Ποιοι συνταξιούχοι θα πληρωθούν τον Δεκέμβριο

Σε  εφαρμογή της ΑΑΔΕ μπορεί ο κάθε δικαιούχος να δει το ακριβές ποσό που έλαβε ή θα λάβει…