Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αναζητείται «στέγη» για τη λειτουργία Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας του δήμου Ξάνθης

Αναζητείται «στέγη» για τη λειτουργία Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας του δήμου Ξάνθης

1

Σε αναλυτική ενημέρωση για την 22η τακτική συνάντηση εργασίας του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων προχώρησε ο εκπρόσωπος του δήμου Β. Παπαδόπουλος

 Η λειτουργία και οι δράσεις των «ΚΕΠ Υγείας» αποτέλεσαν ένα από τα σημεία βαρύτητας στη συνάντηση

Σε αναλυτική ενημέρωση για τη συμμετοχή του ως εκπροσώπου του δήμου Ξάνθης στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΠΠΥΠΠΥ), στην 22η τακτική συνάντηση εργασίας των Δήμων-μελών του ΕΔΔΥΠΠΥ που πραγματοποιήθηκε στις 20/09/2019 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, προχώρησε ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Παπαδόπουλος.

Συνοπτικά και με βάση της πληροφόρηση από τον εκπρόσωπο του δήμου Ξάνθης, σημειώνουμε ότι η συνάντηση περιλάμβανε:

-Ενημέρωση για το Πρόγραμμα «Υγιείς Πόλεις» του Π.Ο.Υ. στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια με αναφορά στην έως τώρα πορεία μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

-Σύντομη ανασκόπηση για την 7η φάση του Προγράμματος (2019-2023) με επικέντρωση στα κριτήρια του Π.Ο.Υ. και τη διαδικασία πιστοποίησης.

-Παρουσίαση των 6 Κεντρικών Πυλώνων Πολιτικής του Π.Ο.Υ. για τις Υγιείς Πόλεις στην 7η φάση του προγράμματος.

-Παρουσίαση των νέων Προγραμμάτων και Συνεργασιών του Δικτύου

-Συνοπτική Παρουσίαση των ήδη θεσμοθετημένων Προγραμμάτων του Δικτύου

-Παρουσίαση του νέου θεσμού των ΚΕΠ Υγείας, που στοχεύουν να αποτελέσουν τον κεντρικό θεσμό συντονισμού κάθε Δήμου σχετικά με την ενημέρωση και τις παρεμβάσεις πρόληψης σε θέματα υγείας. Ενδεικτικά αναφέρονται: Πρόληψη  κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου, Πρόληψη κατάθλιψης, Πρόληψη κατά του καρδιαγγειακού κινδύνου, Αγωγή Υγείας για τη σύγχρονη γυναίκα, Αγωγή Υγείας για την εφηβική ηλικία, Δράση για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο «Μην κλικάρεις εν λευκώ»

Ο Δήμος Ξάνθης συμμετέχει στο ΕΔΔΥΥΠΥ από τις 29/08/2007 με την 577/2007 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του. Για την προηγούμενη θητεία, Υπεύθυνος αιρετός είχε οριστεί ο κ. Λομβαρδέας Μιχαήλ με αναπληρωτή τον κ. Καμαρίδη Ιπποκράτη και Συντονίστρια την κα Γκαϊτατζή Ξανθή, που αποτελούσαν και τη Συντονιστική Επιτροπή. Όπως σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος, βασική τρέχουσα  εκκρεμότητα είναι η εύρεση χώρου για τη λειτουργία Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας στα πλαίσια του σχετικού Προγράμματος, καθώς έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση του απαραίτητου επιστημονικού προσωπικού του Δήμου Ξάνθης. Όπως τονίστηκε και στη Συνάντηση, μπορεί να αναζητείται κατά περίπτωση και συνεργασία με άλλους Φορείς όπως π.χ. Εκκλησία, Πανεπιστήμιο κ.λ.π.

Κατόπιν των ανωτέρω, η παράταξη «Αγάπη για την Ξάνθη μας» ανέφερε «εκτιμούμε ότι η ενεργός συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης στο ΕΔΔΥΠΠΥ είναι πολύτιμη για τους Δημότες και καλούμε το Σώμα να συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις στις δράσεις αυτού. Πρώτος σταθμός στην προσπάθεια αυτή είναι ο έγκαιρος και σωστός προγραμματισμός της επίσκεψης αντιπροσωπείας του Δήμου στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο του ΕΔΔΥΠΠΥ στις 13-15 Νοεμβρίου 2019 στην Αθήνα».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …