Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

0

Κάτι αρχίζει να κινείται
Επενδυτικό το ευχάριστο νέο που πρόβαλε χθες η Εφημερίδα μας. Ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, ο Δ. Κορωνάκης, επεκτείνοντας τη δραστηριότητά του, απέκτησε την γνωστή επιχείρηση Καλώδια Ξάνθης στα Κιμμέρια, με στόχο να την επαναλειτουργήσει.
Μάλιστα, άνθρωποι της επιχείρησης ήδη έχουν ξεκινήσει τις εργασίες συντήρησης και καθαρισμού του παραγωγικού χώρου, ούτως ώστε σε εύλογο χρόνο η μονάδα να καταστεί έτοιμη προς παραγωγή.
Σε πρώτη φάση η επιχείρηση Καλωδίων του Δ. Κορωνάκη θ’ απασχολεί 50-60 άτομα που σταδιακά θ’ αυξάνονται.
Αισιόδοξο λοιπόν το μήνυμα, δείγμα θετικό πως κάτι αρχίζει να κινείται στον τομέα αυτόν ο οποίος δοκιμάστηκε σκληρά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης.
Γ.Δ.


Αναζητούν ρόλο κάποιοι
Φαινόμενο των καιρών μας και συνήθως μετά τις εκλογές, δημοτικές και βουλευτικές. Είναι τότε λοιπόν που αναζητούν ρόλους, κυρίως στην αντιπολίτευση.  Έτσι, είναι πρόθυμοι αρνητές της όποιας συνεννόησης και συνεργασίας.  Συνήθως λένε «Όχι» γιατί βολεύει περισσότερο. Παράλληλα διακρίνονται στην πολυλογία χωρίς ουσία και περιεχόμενο.
Αποτυχόντες δήμαρχοι, επικεφαλής συνδυασμών, μη εκλεγέντες βουλευτές, όλοι μαζί και χωριστά ζουν μια ιδεοληπτική παράκρουση άρνησης. Στην αναζήτηση ρόλου και αποστολής χάνουν το μέτρο, κι έτσι το μόνο που μένει να τους προειδοποιήσουμε είναι το γνωστό: «Κύριοι, σιγά το καλσόν…»
Γ.Δ.


Ελληνική φράση
Οἷα Ἠώ, ὦ υἱέ, ἀεί εἶ
Όπως η αυγή γιέ μου να είσαι πάντα.
-Αγνώστου


Μεταβλητή;
 “…στο λόγο της τιμής μου!!” ακούστηκε να λέει μεταξύ άλλων δημοσίως, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.
Άραγε ποιας τιμής; Εκείνης με φόρο προστιθέμενης “αξίας” ή της άλλης…
Χ.Μ.


Κάτι αλλάζει;
Μια επιστολή από συμπολίτη, θετική ως προς το περιεχόμενό της, αξίζει να προβληθεί και ίσως γίνει αφορμή για αλλαγές και αλλού στο δημόσιο. Γράφει ο συμπολίτης μας:
Αγαπητό Εμπρός, την περασμένη Δευτέρα πήγα να ακυρώσω μια οικοδομική άδεια στο ΙΚΑ της  Ξάνθης. Έκανα μια αίτηση με τα δικαιολογητικά και την ίδια στιγμή έλαβα την ακύρωση! Έφυγα με ένα απλό «ευχαριστώ πολύ», σχεδόν αγενής χωρίς να πω τίποτα άλλο. Είπα «λες να έγινε κατά λάθος;»
Την Τετάρτη χρειάστηκα την απόφαση της επικουρικής μου σύνταξης. Στον δεύτερο όροφο ήταν κλειστά τα αρμόδια γραφεία λόγο άδειας θαρρώ και απευθύνθηκα σε υπαλλήλους της υποδοχής του δευτέρου ορόφου  οι οποίοι ευγενέστατα μου εξήγησαν ότι το τμήμα είναι κλειστό και με παρέπεμψαν στον προϊστάμενο.
Μπήκα στο γραφείο αφού προηγουμένως αφουγκράστηκα μια συζήτηση υποψήφιου συνταξιούχου με συνοδεία του δικηγόρου του  ο οποίος συμπτωματικά ήταν και γνωστός μου και διαπίστωσα ότι κάτι άλλαξε. Άψογη η συμπεριφορά της υπαλλήλου (προϊσταμένης)
Ήρθε η σειρά μου και έπεσα από τα σύννεφα είπα δεν μπορεί είμαι σε άλλη χώρα. Κατέθεσα μια χειρόγραφη αίτηση, κι ενώ μου είπε σε δύο μέρες, την άλλη μέρα το πρωί με πήραν τηλέφωνο να πάω να πάρω την απόφαση.
Χάρη σε σας τους νέους  υπαλλήλους με την τόση αγάπη που μας δείχνετε, τόση καλοσύνη και ευγένεια, κάνετε το τελευταίο μας ταξίδι τόσο ήρεμο και εύκολο.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς. Πρέπει να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε . Οι αρχές των υπαλλήλων είναι το ήμισυ του παντός. Σας ευχαριστώ και πάλι.»
Ο συνταξιούχος
Περσέας Κ.


Έρχεται ο Μητσοτάκης
Θα ξανάρθει στην Θράκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η άφιξή του θα γίνει στις 3 Οκτωβρίου και θα είναι στο πλαίσιο της μεγάλης άσκησης του Στρατού «Παρμενίων 2019». Μάλιστα η τελική φάση της θα διεξαχθεί στο Πεδίο Ασκήσεων και Βολών «Ψηλού Σταλού» στα Λάβαρα, ενώ θα υπάρξουν αεροκίνητη και αποβατική ενέργεια στη Σαμοθράκη.
-Μια περιέργεια την έχω, εάν ο Κυριάκος θα φορέσει το γνωστό μπουφάν παραλλαγής.
Γ.Δ.


Δίκη για επίθεση αδέσποτου
Απαλλάχτηκε της πρωτόδικης ποινής ο πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χασάνογλου Φερντούν. Ειδικότερα η υπόθεση αφορούσε επίθεση αδέσποτου σε πολίτη και ο κ. Φερντούν ως πολιτικά υπεύθυνος βρέθηκε κατηγορούμενος. Πρωτόδικα καταδικάστηκε αλλά άσκησε έφεση η οποία και εκδικάστηκε την Τρίτη. Το δικαστήριο απάλλαξε τον κ. Φερντούν της πρωτοδίκης ποινής. Είναι μια συνηθισμένη διαδικασία και έχουν οδηγηθεί κατά καιρούς πολλοί αντιδήμαρχοι για επιθέσεις αδέσποτων.
Μ.Ξ.


Προσοχή στα ρέματα και τις σχάρες
Μέχρι στιγμής η Ξάνθη δεν βίωσε σοβαρές πλημμύρες και καταστροφές από αυτές. Για να μην τις ζήσουμε όμως απαιτούνται να ληφθούν κάποια απλά μέτρα. Κι αυτά σε πρώτη φάση δεν είναι άλλα από τον έγκαιρο καθαρισμό των ρεμάτων πόλης και υπαίθρου και των σχαρών συν τον προληπτικό έλεγχο και καθαρισμό του δικτύου ομβρίων μέσα στην πόλη.
Πράγματα απλά και με μικρό κόστος. Που όμως προσφέρουν πολλά στον τομέα της προστασίας από πλημμύρες στην ύπαιθρο χώρα αλλά και μέσα στην πόλη.
Δεν θα πρέπει να επαναπαυθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων και της Περιφέρειας που στο νομό δεν υπήρχαν προβλήματα και ζημιές.
Απεναντίας, οφείλουν προληπτικά δρώντας, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δημοτών τους. Για να μην κλαίνε μετά επί των ζημιών και καταστροφών ως μωρές παρθένες.
Γ.Δ.


Μια αλήθεια
Δεν έχει σημασία εάν το δεχόμαστε ή όχι. Σημασία έχει ότι αυτή είναι η αλήθεια, η πραγματικότητα. Ότι η γειτόνισσά μας Θρακιώτισσα Αλεξανδρούπολη, σε λίγο καιρό θ’ αλλάξει. Θα μεταβληθεί λόγω θέσης και λιμανιού, ενεργειακός κόμβος.
Ήδη, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δύο μεγάλες χώρες, ΗΠΑ και Ρωσία, δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στην κούρσα αυτή προηγούνται οι Αμερικανοί και οσονούπω θα έχουμε και νέα επιχειρηματικής μορφής.
Από αυτό που θα ακολουθήσει είναι δεδομένο ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έχει εξαιρετικά οικονομικά οφέλη, ενώ λιμάνι και αεροδρόμιο θα συμπληρώσουν το σκηνικό.
Αυτά ας έχουν υπόψιν τους κάποιοι στον Έβρο κι ας πάρουν τα μέτρα τους. Διότι κάποιοι δεν εννοούν να καταλάβουν ότι τα πράγματα τραβούν μπροστά!
Και μια προσωπική δήλωση: Στο πνεύμα της Περιφερειακής συνείδησης που μας διακατέχει, χαιρόμαστε για την πρόοδο της Αλεξανδρούπολης και κάθε περιοχής της Περιφέρειάς μας.
Η αντίληψη «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα» δεν μας εκπροσωπεί.
Γ.Δ.


Ο Κορωνάκης και τα «κουφάρια» της Ξάνθης
Πολύ θετική υποδοχή είχε το ρεπορτάζ μας για την νέα επένδυση στην Ξάνθη της εταιρείας Κορωνάκη που πήρε το κλειστό εργοστάσιο «Καλώδια Ξάνθης» στα Κιμμέρια και ετοιμάζεται να το λειτουργήσει προσλαμβάνοντας και 100 άτομα σε βάθος χρόνου. Και είναι ευνόητο καθώς κάτι τέτοιο έχουμε πολλά χρόνια να το ακούσουμε πόσο μάλλον να το δούμε να υλοποιείται. Ήταν από τότε που θα γινόταν το εργοστάσιο επεξεργασίας κάνναβης. Ας ελπίσουμε να μην έχει την ίδια τύχη… Ο τόπος μας διψά για επενδύσεις  που θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας μειώνοντας την ανεργία που πνίγει ιδιαίτερα τους νέους.  Πολύ θετικό είναι επίσης το γεγονός ότι κάτι ανάλογο θα επιχειρηθεί με τη συνδρομή μάλιστα του κ. Κορωνάκη και για τα άλλα εργοστάσια κουφάρια της Ξάνθης και απ’ αυτά έχουμε πολλά… Μακάρι να τα δούμε να ξαναζωντανεύουν και θα τον ανακηρύξουμε (τον Κορωνάκη) τοπικό ήρωα!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…