Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πρώτος στο νομό ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος της Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης

Πρώτος στο νομό ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος της Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης

0

Τελετή ορκωμοσίας την Κυριακή στο δημαρχείο για το νέο δημοτικό συμβούλιο. Φίλοι και συγγενείς παραβρέθηκαν στην εκδήλωση

Ενωτικό μήνυμα στην ομιλία του νέου δημάρχου: «Δεν υπάρχουν αντίπαλοι, αλλά συναγωνιστές στην δύσκολη προσπάθεια να δημιουργήσουμε έναν Δήμο ισχυρό και ανταγωνιστικό»

Στον κεντρικό χώρο του δημαρχιακού μεγάρου, παρουσία πλήθους κόσμου, φίλων και συγγενών, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, των μελών του δημοτικού συμβουλίου, προέδρου και μελών των τοπικών κοινοτήτων από το Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα. Για τις ανάγκες της εκδήλωσης τοποθετήθηκε και γιγαντοοθόνη στην είσοδο του δημαρχείου.

Ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο ενώπιον του Μητροπολίτη και στη συνέχεια ορκίστηκα στο Ευαγγέλιο και το Κοράνι επικεφαλής παρατάξεων και σύμβουλοι. Πολιτικό όρκο επέλεξαν οι επικεφαλής ων παρατάξεων «Πολίτες για την Ξάνθη» και «Λαϊκή Συσπείρωση», καθώς και άλλοι σύμβουλοι. Με πρόσθετη δήλωσή του ο Κ. Βογιατζής τόνισε ότι αναλαμβάνει καθήκοντα στο όνομα και για να υπηρετεί το λαό.

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης ευχόμενος στο νέο δημοτικό συμβούλιο δώρισε στο Μανώλη Τσέπελη μια έκδοση της Μητρόπολης με τα πρακτικά της Δημογεροντείας της Ξάνθης με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση και τόνισε προς τους αναλαμβάνοντες καθήκοντα ότι «σημασία δεν έχει όταν είσαι ‘καβάλα στ’ άλογο’ αλλά όταν ξεπεζέψεις», ενώ απηύθυνε παραίνεση προς τους πολίτες να αγαπούμε την πόλη μας περισσότερο και να αναλαμβάνουμε και οι ίδιοι το ποσοστό ευθύνης που μας αναλογεί.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Ορκωμοσίας από τους συμβούλους και ακολούθησε μικρή δεξίωση στην πίσω πλευρά του δημαρχείου. Ο νέος δήμαρχος έμεινε για αρκετή ώρα εντός του χώρου για να δεχθεί τις ευχές συνεργατών, φίλων και συμπολιτών. Το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο διευθυντής του δημοτικού ραδιοφώνου Τηλέμαχος Αρναούτογλου.

Μ. Τσέπελης: «Πάνω από όλα είναι το συμφέρον της πόλης μας»

Ο νέος δήμαρχος απηύθυνε στο πλαίσιο της τελετής σύντομη ομιλία, όπου μεταξύ άλλων, επεσήμανε: «Στη νέα διοίκηση του Δήμου μας, όλοι έχουμε την ίδια αξία. Είναι αυτονόητο ότι δεν υπάρχουν φίλοι και μη της Δημοτικής Αρχής. Οι εκλογές τελείωσαν. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Δεν υπάρχουν αντίπαλοι, αλλά συναγωνιστές στην δύσκολη προσπάθεια να δημιουργήσουμε έναν Δήμο ισχυρό και ανταγωνιστικό προς όφελος όλων των συνδημοτών μας. Τα μεγάλα ζητήματα για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου, οφείλουμε να τα αντιμετωπίζουμε συλλογικά», και πρόσθεσε: «η παρουσία σας εδώ, μας γεμίζει με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα και δηλώνει ότι το όραμά μας είναι και δικό σας όραμα. Αυτό το όραμα αφορά στην κατακόρυφη πρόοδο της Ξάνθης, που θα πρωτοπορεί στις εξελίξεις και θα αξιοποιεί στο έπακρο κάθε δυνατότητα, θέτοντας ισχυρά θεμέλια για το αύριο, δικαιώνοντας την εμπιστοσύνη που μας δείξατε, πραγματοποιώντας κάθε δυνατή προσπάθεια να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας. Αυτή η νέα διοίκηση έρχεται για να δημιουργήσει, έρχεται για να ενώσει, έρχεται για να ενεργοποιήσει όλους τους άξιους, ικανούς, σκεπτόμενους πολίτες, έρχεται να επιβραβεύσει τη συμμετοχή και τον εθελοντισμό, έρχεται για να δείξει νέους δρόμους στα αυτοδιοικητικά, να απαντήσει στα ζητήματα των καιρών, να δει κατάματα το μέλλον, να ξεπεράσει τις προκαταλήψεις και τις κακές πρακτικές, να φέρει χαμόγελο στα χείλη των πολιτών. Δεσμεύομαι ότι η Δημοτική Αρχή θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, μαζί σας, διεκδικώντας από την κεντρική διοίκηση, αποφασιστικά,  δίκαια αιτήματα για την ανάπτυξη της Ξάνθης. Τα προβλήματα του τόπου και των συμπολιτών μας δεν έχουν χρώμα. Πάνω από όλα είναι το συμφέρον της πόλης, το συμφέρον των δημοτών, το τοπικό δημόσιο συμφέρον και ο Δήμαρχος είναι έτοιμος να εξυπηρετήσει αυτούς τους σκοπούς, με όρους ισότητας για όλους. Πρωταρχικός σκοπός μας η προσπάθεια για χρηστή διοίκηση και συγχρόνως αποτελεσματική διοίκηση». Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας: «Σήμερα δώσαμε όρκο να τηρήσουμε στο ακέραιο την εντολή που μας δώσατε. Εμείς οι αιρετοί, οφείλουμε να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη σας. Ιδιαίτερα εμείς,  τα μέλη του επιτυχόντα συνδυασμού, οφείλουμε να τιμήσουμε το βασικό σύνθημά μας: «Δύναμη για το αύριο» Και αυτό για εμάς αποτελεί μονόδρομο επιτυχίας για την εκπλήρωση της αποστολής μας. Ευχαριστώ, Καλή Αρχή! Καλή Δύναμη σε όλους!».

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Σε ιδιώτες η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία;

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ Επιμέλεια: Παύλος Μ…