Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πλήθος κόσμου τίμησε και φέτος τον πολιούχο Ξάνθης Τίμιο Πρόδρομο

Πλήθος κόσμου τίμησε και φέτος τον πολιούχο Ξάνθης Τίμιο Πρόδρομο

0

Νέος και απερχόμενος Δήμαρχος στις θρησκευτικές εκδηλώσεις

Την Πέμπτη 29 Αυγούστου η τοπική εκκλησία της Ξάνθης πανηγύρισε την μνήμη της αποτομής της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου και η πόλη τίμησε τον προστάτη της Άγιο. Στις λατρευτικές εκδηλώσεις με επίκεντρο τον ομώνυμο μητροπολιτικό ναό τελέστηκε το απόγευμα της παραμονής ο πανηγυρικός εσπερινός, παρουσία πέντε Μητροπολιτών, οι οποίοι και λειτούργησαν την ημέρα της εορτής.

Τον πολιούχο τίμησαν με την παρουσία τους οι μητροπολίτες: Καστορίας Σεραφείμ, Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ, Σισανίου και Σιατίστης Αθανάσιος, Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων και φυσικά ο οικείος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων.

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας του Τιμίου Προδρόμου και της Παναγίας Καλαμούς, με την αρτοκλασία και το κήρυγμα να λαμβάνουν χώρα στην κεντρική πλατεία. Στις ακολουθίες παραβρέθηκαν απερχόμενοι και εκλεγέντες δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, με τα βλέμματα των περισσοτέρων να είναι στραμμένα στους δύο Δημάρχους, Μανώλη Τσέπελη και Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…