Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καλπάζει ο ιός του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη

Καλπάζει ο ιός του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη

1

Άλλα δύο κρούσματα στον  δήμο Αβδήρων  – 6 κρούσματα συνολικά στο νομό. Δύο ασθενείς παρουσίασαν προβλήματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα

 

12 κρούσματα η ΑΜΘ . Συναγερμός στις υγειονομικές υπηρεσίες της περιφέρειας. Πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη

 

Καλπάζει ο ιός του Δυτικού Νείλου στο νομό μας. Άλλα δύο κρούσματα ταυτοποιήθηκαν σε ασθενείς από τον δήμο Αβδήρων και μέχρι την Πέμπτη 2 Αυγούστου τα κρούσματα έφτασαν τα 6 καθώς είχαν ταυτοποιηθεί και 4 παλαιότερα από το δήμο Τοπείρου. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την εξάπλωση της νόσου,  2 ασθενείς (1 από τον δήμο Αβδήρων και 1 από τον δήμο Τοπείρου) εμφάνισαν προβλήματα στο κεντρικό νευρολογικό σύστημα ενώ  οι υπόλοιποι 4 όχι. Να σημειώσουμε ότι και στον Δήμο Νέστου έχουν ταυτοποιηθεί 6 κρούσματα του ιού ενώ δεν έχει καταγραφεί σε κανένα άλλο δήμο της περιφέρειά μας.

 

12 κρούσματα η ΑΜΘ – 6 στο νομό μας και 6 στον δήμο Νέστου

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές υπηρεσίες της περιφέρειας. Την Παρασκευή το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με το θέμα αυτό. Να σημειώσουμε πως  πανελλαδικά τα κρούσματα του ιού ανέρχονται σε 25 ενώ έχουν καταγραφεί και 2 θάνατοι ηλικιωμένων που χτυπήθηκαν από την νόσο.

 

Πώς να προστατευθείτε από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ο ΕΟΔΥ συνιστά την τήρηση ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια, σε όλη την επικράτεια, καθ’όλη την περίοδο της κυκλοφορίας τους. Συνιστά ενδεικτικά την ένδυση με κατάλληλα ρούχα που καλύπτουν όσο γίνεται περισσότερο το σώμα (μακριά μανίκια και παντελόνια, ανοιχτόχρωμα και φαρδιά ρούχα) καθώς και τη χρήση εντομοαπωθητικών σε ακάλυπτο δέρμα και επάνω από τα ρούχα, εφόσον είναι εγκεκριμένα στη χώρα. Άλλα μέτρα προστασίας του ΕΟΔΥ είναι τα συχνά ντους για την απομάκρυνση του ιδρώτα που προσελκύει τα κουνούπια, η χρήση κουνουπιέρας ιδίως σε παιδικά κρεβάτια, η χρήση σίτας σε πόρτες και παράθυρα σπιτιών, ανεμιστήρα ή κλιματιστικού, εντομοαπωθητικών οικιακής χρήσης και η απομάκρυνση κάθε αντικειμένου με λιμνάζον νερό όπως οι θήκες των γλαστρών κ.α.

 

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…