Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΔΟΕ: Καταργείται μετά από 24 χρόνια! 

ΣΔΟΕ: Καταργείται μετά από 24 χρόνια! 

0
sdoe

Mε Προεδρικό Διάταγμα ενσωματώνεται στη δομή του υπουργείου

Tην κατάργηση του περίφημου Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), αλλά και του εμβληματικού Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), προβλέπει μεταξύ άλλων «σωμάτων» που επίσης καταργούνται- το Προεδρικό Διάταγμα 84/2019, το οποίο δημοσιεύθηκε προχθές στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Τα «Σώματα» αυτά ενσωματώνονται στο εξής στις νέες δομές των υπουργείων.

Στην περίπτωση του ΣΔΟΕ πάντως, από το υπουργείο Οικονομικών τονίζουν ότι αποτελεί κεντρική κυβερνητική επιλογή η μείωση του Κράτους και η μείωση κατά 1/3 των Γενικών Γραμματειών. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την αποψίλωση αρμοδιοτήτων που υπέστη το ΣΔΟΕ το 2015.

Στην ίδια δομή συγχωνεύεται και η νεοσύστατη (πέρυσι από τον κύριο Τσακαλώτο) Διεύθυνση Οικονομικού Εγκλήματος, που είχε αναλάβει τις εισαγγελικές παραγγελίες. Ωστόσο θα διατηρηθούν οι αρμοδιότητες των Διευθύνσεων που καταργούνται και μεταφέρονται στη νέα Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής.

Στη νέα Γενική Γραμματεία μεταφέρονται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων, οι παρακάτω υπηρεσίες:

(α) από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Πολιτικής, η Διεύθυνση Φορολογικής Πολιτικής του άρθρου 35 του Π.Δ.142/2017,

(β) οι υπαγόμενες στην καταργούμενη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας υπηρεσίες των άρθρων 71 έως 78 του ιδίου π.δ.,

(γ) οι υπαγόμενες στην καταργούμενη Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος υπηρεσίες των άρθρων 79 έως 83 του ιδίου π.δ.,

(δ) η αυτοτελής Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος, που συστάθηκε με τις διατάξεις των άρθρων 381 επόμ. του ν. 4512/2018.

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας που συστάθηκε με το άρθρο 20 του ν. 3965/2011 και η Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος που συστάθηκε με το άρθρο 4 του ν. 2343/1995 σε συνδυασμό με το άρθρο 88 παρ. 1 του ν. 3842/2010 καθώς και οι αντίστοιχες θέσεις Γενικού/Τομεακού και Ειδικού/Ειδικού Τομεακού Γραμματέα καταργούνται.

Η Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Οικονομικών του άρθρου 8 του Π.Δ.142/2017 και η αντίστοιχη θέση του Γενικού/Διοικητικού Γραμματέα καταργούνται.

Οι εξής υπηρεσίες της ως άνω Γενικής Γραμματείας υπάγονται εφεξής στον Υπουργό Οικονομικών:

(α) Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης (Π.Σ.Ε.Α.),

(β) Αυτοτελές Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου,

(γ) Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας,

(δ) Αυτοτελής Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης,

(ε) Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στον αέρα η προκήρυξη για τους 100 συνοριοφύλακες της Ξάνθης

Σε εξέλιξη έως τις 28/8/ ο διαγωνισμός για συνολικά 480 θέσεις συνοριακών φυλάκων ορισμένο…