Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

0

Δεν δημοσιεύουμε απαντήσεις προς άλλες εφημερίδες
Το λέμε χρόνια και το εφαρμόζουμε παγίως χωρίς διαφοροποίηση. Σαν εφημερίδα δεν δημοσιεύουμε απαντήσεις φορέων, υπηρεσιών και ιδιωτών που αφορούν δημοσίευμα άλλης εφημερίδας.
Αυτό είναι αντιδεοντολογικό και δεν μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένη μια απάντηση σε κείμενο που δεν είναι γνωστό στους αναγνώστες.
Με την ευκαιρία να τονίσουμε και μια λανθασμένη νοοτροπία που ισχύει εδώ στην πόλη μας. Όσοι απαντούν σε σχόλιο εφημερίδας ή ρεπορτάζ, δεν αναφέρουν το όνομα του εντύπου που έγινε η αρχική δημοσίευση αλλά χρησιμοποιούν τη φράση κλισέ «… όπως αναφέρθηκε σε τοπική εφημερίδα…»
Η εφημερίδα έχει όνομα, τίτλο. Αυτός θα πρέπει να αναφέρεται. Όχι γενικόλογα τσουβαλιάσματα.
Γ.Δ.


Πολλά λόγια στην T.V.
Βρε τι κάνει το υπουργιλίκι. Πού τους χάνεις πού τους βρίσκεις τους υπουργούς, στις τηλεοράσεις τους βλέπεις. Από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Νησάφι πλέον. Φτάνει τόση δημόσια έκθεση, τόση δημοσιότητα. Ζημιά τους κάνει τελικά αν δεν το καταλαβαίνουν. Κι αυτό γιατί εύλογα η κοινή γνώμη ρωτά και απορεί «πότε επιτέλους δουλεύουν;».
Και κάτι ακόμη. Είναι παντελώς ανόητη όλη αυτή η διαδικασία εμφανίσεων στην τηλεόραση. Κι αυτό, γιατί δεν έχουν ακόμη ν’ακακοινώσουν κάτι διαφορετικό, κάτι νέο. Λένε τα ίδια σχεδόν πράγματα όπου πάνε.
-Μάλλον θα πρέπει ο πρωθυπουργός να παρέμβει και να διορθώσει την κατάσταση.
Γ.Δ.


Χωρίς θερινό σινεμά
Μας το επεσήμανε φίλος του κινηματογράφου. Για την έλλειψη θερινού κινηματογράφου ο λόγος στην πόλη μας. Κάποτε υπήρχαν αρκετοί. Σιγά σιγά, με την πάροδο των χρόνων και την εμφάνιση της Τηλεόρασης, άρχισαν να μειώνονται. Αντιστάθηκε κάποια χρόνια το «Ολύμπια» αλλά κι αυτό τελικά υπέκυψε στην πραγματικότητα.
Σε κάποιες πόλεις συνεχίζουν, υπάρχει έστω ένα θερινό σινεμά, που δίνει αυτήν την διαφορετική βραδινή νότα εξόδου. Με τον ουρανό από πάνω, το φεγγάρι, τη χαλαρή διάθεση που συνοδεύεται από κρύα μπύρα και διάφορους χυμούς. Μια άλλη απόλαυση κάποιας άλλης στιγμής, με τις παλιές ταινίες ή και νέες, με τις μυρωδιές των λουλουδιών.
Δύσκολο να τα ξαναβρούμε αυτά στην πόλη μας.
Γ.Δ.


Στη δροσιά
Σε μικρή απόσταση από την πόλη μας, προς το δρόμο προς το βουνό, στο 4ο χιλιόμετρο συγκεκριμένα, μας δόθηκε μιας παρέας συμπολιτών, η ευκαιρία μιας δροσερής απόλαυσης.
Στο χώρο του ξενοδοχείου Αγριάνη, κάτω από τα δέντρα, δίπλα στον Κόσυνθο, γευτήκαμε σπιτικούς χυμούς και παγωτό. Σ’ ένα ήσυχο περιβάλλον και κυρίως δροσερό. Λύση μοναδική κι απαραίτητη στις ζέστες των ημερών, ενώ η πισίνα παραπάνω δρόσιζε όσους επιθυμούσαν να κολυμπήσουν.
Όαση δροσιάς, ησυχίας και ηρεμίας βρήκαμε στον καταπράσινο χώρο του ξενοδοχείου Αγριάνη.
Γ.Δ.


Οι συντάξεις της ντροπής!
Πάνω από χίλιες συντάξεις ύψους από €8.000 έως και €24.000 ευρώ τον μήνα εκδόθηκαν βάσει του νόμου Κατρούγκαλου, ο οποίος λόγω «στρεβλώσεων» δεν ορίζει πλαφόν ανώτατης χορηγούμενης σύνταξης όπως όλοι οι προγενέστεροι συνταξιοδοτικοί νόμοι. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Το Παρόν», πρόκειται κυρίως για ασφαλισμένους του πρώην Ταμείου Νομικών αλλά και  προερχόμενους από τις ΔΕΚΟ.
«Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία το ήξερε για πέντε μήνες, αλλά δεν έκανε τίποτα. Αυτή την ενημέρωση έχω», υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βούτσης. «Δυστυχώς, κάποιες από αυτές τις συντάξεις έχουν ήδη εκδοθεί, δεν τις πρόλαβα», είπε και πρόσθεσε ότι ήδη γίνεται επεξεργασία από επιστημονική ομάδα για την τροποποίηση του νόμου.
Δηλαδή η προηγούμενη υπουργός Έφη Αχτσιόγλου, ενώ ήταν ενήμερη ότι επρόκειτο να απονεμηθούν δυσθεώρητα υψηλές συντάξεις, άφησε τα πράγματα να εξελιχθούν με αποτέλεσμα να εκδοθούν αυτές οι συντάξεις- πρόκληση. Οι υποτιθέμενοι υπερασπιστές των χαμηλοσυνταξιούχων, έστησαν αυτή τη διαδικασία και την άφησαν να εξελιχθεί. Ναι, οι ίδιοι άνθρωποι που έκοψαν το ΕΚΑΣ, έκοψαν τις συντάξεις χηρείας, μείωσαν τις αναπηρικές και κρατούσαν στο συρτάρι 450.000 συντάξεις, προκειμένου να εμφανίζει πλεονάσματα ο ΕΦΚΑ!


Στο ξεκίνημα
Πρέπει να κάνει ένα βήμα μπρος το νέο δημοτικό συμβούλιο. Όχι από λόγους ευγένειας, καλών τρόπων ή «πολιτικού πολιτισμού» όλα αυτά. Είναι θέμα ν’ανακτήσει τη χαμένη αξιοπιστία και εμπιστοσύνη. Λειτουργία δημοτικού συμβουλίου με σκόπιμες απουσίες, φωνές, αντεγκλήσεις χωρίς ουσία και περιεχόμενο πρέπει να εκλείψουν.
Τώρα στο νέο ξεκίνημα του Σεπτεμβρίου, άλλα πράγματα περιμένουν οι Ξανθιώτες από τους νέους δημοτικούς συμβούλους. Όλους. Της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας. Κούρασαν τα προηγούμενα και δεν πρόσφεραν τίποτε θετικό. Γι’αυτό, οφείλουν όλοι, παλιοί και νέοι σύμβουλοι, να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα για να σηματοδοτήσουν το διαφορετικό, αυτό που ζητά η πλειοψηφία των Ξανθιωτών.
Γ.Δ.


Διαμαρτύρονται οι Πατρινοί
Συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες τους οι Πατρινοί για το θέμα της ίδρυσης της τέταρτης Νομικής που ακύρωσε άμα τη αναλήψει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Την οποία Νομική είχε σχεδιάσει να ιδρυθεί η προηγούμενη κυβέρνηση με απόφασή της.
Θυμίζουμε πως η ίδρυση της νέας Νομικής είχε συναντήσει τη μεγάλη αντίδραση των φορέων όλης της Θράκης και της Πανεπιστημιακής κοινότητας συμπεριλαμβανομένης.
Βέβαια, όπως συμβαίνει πάντα, κάποιοι καθηγητές της Νομικής Θράκης θέλαν να γίνει η Νομική Πάτρας για να μετακινηθούν εκεί. Δεν το λέγαν βέβαια, αλλά ήταν γνωστό στους κύκλους της Νομικής.
Τελικά οι Νομικές θα μείνουν τρεις. Το ρουσφέτι προς την Πάτρα ακυρώθηκε για προφανείς λογικούς λόγους. Το δικηγορικό επάγγελμα έχει ήδη κορεστεί.
Γ.Δ.


Αναμένουμε απολογισμό έργου
Ο Σεπτέμβριος πλησιάζει και μαζί του η αλλαγή σε δήμους και Περιφέρειες. Λογικό ως εκ τούτου να αναμένουμε οι Ξανθιώτες να γίνει απολογισμός έργου του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζαγναφέρη. Ο οποίος Ζαγναφέρης αποχωρεί από το αξίωμα αυτό. Το ποιος θα τοποθετηθεί είναι αρμοδιότητας του Περιφερειάρχη Χρ. Μέτιου και θα το πληροφορηθούμε σύντομα.
Περιμένουμε ως εκ τούτου από τον αποχωρούντα Ζαγναφέρη να ενημερώσει του Ξανθιώτες για το έργο που παρήγαγε στα χρόνια της θητείας του.
Συνηθίζεται εξάλλου.
Εν αναμονή λοιπόν…
Γ.Δ.


Η μανία της καταγραφής
Αυτή η μανία των σέλφις, των video, των ατέλειωτων φωτογραφιών που έχει καταλάβει μικρούς και μεγάλους έχει καταντήσει εμμονή. Είναι φοβερό! Δεν ζούμε τις στιγμές αλλά ζούμε για να τις καταγράφουμε με αποτέλεσμα να χάνουμε το συναίσθημα και την εικόνα όπως εντυπώνεται στο μυαλό μας. Στριμωχνόμαστε για να βγάλουμε ένα ηλιοβασίλεμα, παίρνουμε πόζες για να βγάλουμε μια σέλφι, αγχωνόμαστε αν δεν βγήκε καλά, καταγράφουμε τις συναυλίες και το αποτέλεσμα είναι να μην παρατηρούμε τι καταγράφουμε, να χάνουμε το συναίσθημα της στιγμής και να μην έχουμε την εικόνα στο μυαλό μας αλλά καταγεγραμμένη σ’ ένα αναλώσιμο κινητό, να μην χαιρόμαστε, να μη διασκεδάζουμε εκείνη τη στιγμή και το βέβαιο είναι ότι όταν θα ξαναδούμε τις σέλφις, το video ή τη φωτογραφία θα έχει μόνο  μουσειακή αξία για μας. Το συναίσθημα της στιγμής πάει πέταξε όταν ήμασταν απασχολημένοι να καταγράψουμε το αντικείμενο που μας το δημιουργεί.
Τι απαντάμε σ’ όλα αυτά;
Μέτρον άριστον!
Μ.Ξ.


2η αναβολή του Δ.Σ. και Αποχαιρετισμός Αναταμπούφη
Δεύτερη αναβολή της συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αφού και πάλι δεν συμπληρώθηκε απαρτία παρότι ήταν περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι και συγκεκριμένα 17. Υπολείπονταν όμως 4 από το να συμπληρωθεί απαρτία. Έτσι η συνεδρίαση αναβλήθηκε και ορίστηκε για την Παρασκευή 2 Αυγούστου χωρίς απαρτία όπως ορίζει ο κανονισμός.
Λίγο πριν αποχωρήσουν οι σύμβουλοι ο γραμματέας και επικεφαλής της παράταξης «Πoλίτες για την Ξάνθη» Νίκος Ανταμπούφης επέλεξε να απευθύνει τον αποχαιρετισμό του αφού όπως είπε θα απουσιάσει συνεπώς είναι για αυτόν η τελευταία συνεδρίαση ως δημοτικός σύμβουλος. Ευχαρίστησε λοιπόν τον πρόεδρο του συμβουλίου κ. Δρεμσίζη για την πολύ καλή συνεργασία παρά τις διαφωνίες τους τονίζοντας ότι λειτούργησε πολλές φορές και εις βάρος του εαυτού του καθώς επίσης και τον κ. Κολλάρο για την εξαίρετη στάση του όπως είπε και τις τεκμηριωμένες παρεμβάσεις του.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …