Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νέα αναβολή για το πρόστιμο στον υπαίθριο παιδότοπο

Νέα αναβολή για το πρόστιμο στον υπαίθριο παιδότοπο

0

Εν αναμονή της γνωμάτευσης της νομικής υπηρεσίας

 Η πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής πρότεινε τη νέα αναβολή. Διαφώνησε ο Μ. Σδρέβανος, τονίζοντας ότι η υπόθεση έχει ήδη καθυστερήσει αρκετά

Μέχρι περίπου τον 15Αύγουστο θα κληθούν τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής να συνεδριάσουν, προκειμένου να αποφασίσουν για το «ζήτημα των ημερών», όπως έχει εξελιχθεί, δηλαδή την επιβολή προστίμου στον υπαίθριο παιδότοπο.

Η Επιτροπή συνεδρίασε χθες το μεσημέρι με μοναδικό θέμα το πρόστιμο ως απόρροια της παραβίασης που η υπηρεσία διαπίστωσε, βάσει της δημοπρασίας, λόγω της λειτουργίας υπαίθριου παιδοτόπου χωρίς άδεια.

Παπαχριστόπουλος: Δεν είχε αρμοδιότητα για να ελέγξει η επιτροπή

Παρούσα στη συνεδρίαση ήταν η μισθώτρια με το συνήγορό της Γιάννη Παπαχριστόπουλο, ο οποίος χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση της επιτροπής που βεβαίωσε την παράβαση, επιχειρηματολογώντας ότι αφενός δεν είχε αρμοδιότητα η επιτροπή για να ελέγξει το μίσθιο και αφετέρου δεν υπάρχει μόνιμη περίφραξη, αλλά μόνο υποδομές μπασκέτας, τραμπολίνου και συναφείς που χαρακτηρίζονται αθλητικές εγκαταστάσεις, δηλαδή επιτρεπόμενες και δεν αποτελούν παιδότοπο.

Χαριτωνίδου: Να μας καλύψει κενά η νομική υπηρεσία

Το λόγο πήρε η επικεφαλής της «Κοινωνίας Δημοτών» Ειρήνη Χαριτωνίδου, μόνη παρούσα από την αντιπολίτευση, η οποία σημείωσε ότι το θέμα παρουσιάζει κενά και χρήζει μεγαλύτερης διερεύνησης, ώστε να αποφανθεί σωστά η Επιτροπή. Στο ίδιο πνεύμα, η πρόεδρος Δέσποινα Παρτσαλίδου εισηγήθηκε ότι, αφού ήδη εκκρεμεί για το ίδιο θέμα γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία, που έχει σταλεί από την Οικονομική Επιτροπή να δοθεί αναβολή έως ότου υπάρχει διαθέσιμη η γνωμάτευση.

Σδρέβανος: Δίνουμε την εντύπωση ότι καθυστερούμε για να εξυπηρετήσουμε σκοπιμότητες

Ο Μαρίνος Σδρέβανος διαφώνησε επισημαίνοντας ότι «με τις συνεχείς αναβολές δίνουμε την εντύπωση στο δημότη ότι καθυστερούμε να πάρουμε απόφαση εξυπηρετώντας σκοπιμότητες», προσθέτοντας ότι ήδη το θέμα «τραβάει» εδώ και δύο μήνες.

Η πρόεδρος αρνήθηκε ότι δημιουργούνται υπόνοιες, υπογραμμίζοντας ότι απηύθυνε πρόσκληση στην επιτροπή αμέσως μόλις έλαβε το αίτημα (16/7) με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και δεσμευόμενη ότι σε κάθε περίπτωση η επιτροπή θα κληθεί το αργότερο ως τις 15 Αυγούστου.

Ο κ. Σδρέβανος αντέτεινε ότι αν καθυστερήσει κι άλλο η επιτροπή θα τελειώσει το καλοκαίρι και άρα δε θα υπάρχει αντικείμενο παραβίασης, για να πάρει την απάντηση της κ. Παρτσαλίδου ότι ακόμη κι αν ολοκληρωθεί η περίοδος μίσθωσης δεν αίρεται ο παράνομος χαρακτήρας, ούτε οι συνέπειες του νόμου.

Στη συζήτηση παρενέβη ο κ. Παπαχριστόπουλος για να σημειώσει ότι η εντολέας του δεν έχει ευθύνη για την καθυστέρηση διεξαγωγής της δημοπρασίας (9/7).

Ο Μιχάλης Λομβαρδέας, ως αρμόδιος αντιδήμαρχος, πήρε το λόγο για να πει ότι οι υπηρεσίες, ως όφειλαν, έκαναν τη δουλειάς τους».

Ανάμεσα στην κ. Χαριτωνίδου και στον κ. Σδρέβανο δημιουργήθηκε αψιμαχία όταν η πρώτη ερμήνευσε τις αντιρρήσεις του προέδρου της ΔΕΥΑΞ ως προσπάθεια να μην ανατεθεί η απόφαση για τη νέα διοίκηση του δήμου, λέγοντας η ίδια ότι «σημασία δεν έχει ποιος θα πάρει την απόφαση, αλλά το όργανο να πάρει τη σωστή απόφαση». Ο κ. Σδρέβανος αρνήθηκε ότι ο λόγος της αντίρρησής του σχετίζεται με αυτή την παράμετρο και επέμεινε στη μεγάλη καθυστέρηση που προκύπτει για τη λήψη της απόφασης.

Κατά πλειοψηφία η απόφαση της νέας αναβολής

Η Επιτροπή κατά πλειοψηφία αποφάσισε να δοθεί νέα αναβολή μέχρι τη γνωμάτευσης της νομικής υπηρεσίας, με τη διαφωνία του κ. Σδρέβανου, ο οποίος ψήφισε κατά.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν η πρόεδρος Δ. Παρτσαλίδου και τα μέλη Ιγιαννίδης, Γουναρίδης, Λομβαρδέας, Σδρέβανος και Χαριτωνίδου.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η σημασία των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου

Λευτέρης Μ. Καρχιμάκης, Υπ. Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Στην πορεία προς τι…