Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 25 Μαΐου 2019

0

«Σκληρό ροκ» για τους δικαστικούς αντιπροσώπους
Εξαντλητικές προμηνύονται οι αυριανές εκλογές, για όσους εμπλέκονται στην εκλογική διαδικασία και κυρίως για τους δημόσιους υπαλλήλους που αναλαμβάνουν για πρώτη φορά χρέη δικαστικού αντιπροσώπου. Όπως διαφάνηκε και από τα σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν οι δικηγόροι αφενός έχουν εμπειρία στη διαδικασία και αφετέρου έχουν και λιγότερα «βάρη» μιας και την προηγούμενη φορά κλήθηκαν να διαχειριστούν τρεις κάλπες, ενώ τώρα ο καθένας θα έχει δύο. Για όσους όμως, έχουν πρώτη φορά επαφή με τη διαδικασία αναμένεται να χρειαστούν «γερά νεύρα».
Καλή επιτυχία σε όλους!
Ε.Δ.


Εκλογές τώρα!
Τετραπλές εκλογές σε λιγότερο από 24 ώρες. Ευρωπαϊκές, περιφερειακές, δημοτικές, κοινοτικές. Προετοιμαστείτε. Αναζητείστε πληροφορίες, διαβάστε βιογραφικά. Στην κάλπη όλοι είμαστε ίσοι, όλοι αναλαμβάνουμε ίδια ευθύνη.
Τολμήστε να κάνετε αυτό που θα σας κάνει να νιώσετε καλά. Ψηφίστε όσους θεωρείτε άξιους και άριστους. Οι εκλογές δεν είναι θέμα φιλίας ή συγγένειας. Είναι θέμα ικανοτήτων και ελπίδας. Δώστε ευκαιρία στη χώρα και τον τόπο μας, ώστε όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα να ξέρουμε ότι μας εκπροσωπεί.
Καλή ψήφο!
Ε.Δ.


Προς πωλητές ψήφων
Υπάρχει ένας μόνο τρόπος να απευθυνθείτε σε κείνη την μερίδα των πολιτών(;) που συσχετίζουν ευθέως την ψήφο τους με τις παροχές. Σ’ αυτούς δηλαδή που δίχως καμιά ενοχή ή ενδοιασμό ψηφίζουν όποιον δίνει τα περισσότερα και μάλιστα ντούκου. Να τους πείσετε πως αν καταψηφιστεί ο Τσίπρας στις ευρωεκλογές, μέχρι τις εθνικές εκλογές θα διπλασιάσει ή και τριπλασιάσει τις παροχές. Είναι ο σιγουρότερος τρόπος να οικονομήσουν, πείτε τους.
Μην γελάτε, θα το πιστέψουν. Και διόλου δεν αποκλείεται να το κάνουν κιόλας. Ούτως ή άλλως, από την δημοσιονομική υπερπειθαρχία πήγαμε τόσο απότομα στο «πάρε κόσμε», που κανένας πια δεν σκέφτεται θέματα όπως οι αντοχές της οικονομίας ή η επανάληψη των παλιών καταστροφικών συνταγών που μας οδήγησαν στην χρεωκοπία. Εδώ δεν τα σκέπτονται ο πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομικών, ο απλός ψηφοφόρος θα τα ψειρίσει;
Δ.Κ.


11,1 κιλά μακαρόνια ανά άτομο
Είμαστε μακαρονάδες ως λαός, αυτό πλέον είναι γεγονός και βάση σχετικής έρευνας σε παγκόσμιο επίπεδο. Έτσι, σύμφωνα με την έρευνα, βρισκόμαστε στην τέταρτη θέση με 11,1 κιλά ανά άτομο, ποσότητα ιδιαίτερα υψηλή.
Στο σημείο αυτό όμως θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα ζυμαρικά αποτελούν μια ιδιαίτερα οικονομική τροφή, που την προτιμούν τα λαϊκά στρώματα και για την ευκολία παρασκευής τους αλλά και λόγω του φθηνού κόστους τους. Με μια συσκευασία μακαρόνια 500 γρ. μια τετραμελής οικογένεια χορταίνει με πολύ μικρό συνολικό κόστος.
Γ.Δ.


Πολλά εκατομμύρια από την Περιφέρεια
Εκατομμύρια «βρέχει»  τελευταία από την Περιφέρειά μας προς δήμους και άλλους φορείς. Μάλιστα απορία προκαλεί το γεγονός γιατί τα χρήματα αυτά δεν δόθηκαν νωρίτερα. Όχι πως δεν θα πιάσουν τόπο και τώρα, αλλά εύλογα σκέφτονται όλοι πως υπάρχει και προεκλογική χροιά στις εγκρίσεις αυτές.
Ένα άλλο που επίσης είναι άξιο σχολιασμού είναι ότι τα εκατομμύρια ευρώ κυκλοφορούν στους γύρω νομούς εκτός του δικού μας.
Ρωτάμε, γιατί αυτή η διάκριση;
Γ.Δ.


Ευθύνη όλων
Οι πρωταγωνιστές των εκλογών αποσύρονται σιγά-σιγά. Και από το βάθος, στο προσκήνιο εμφανίζεται ο λαός. Ο λεγόμενος και κυρίαρχος. Αυτός που θα κάνει τις επιλογές του οι οποίες και θα καθορίσουν το μέλλον της πόλης, της Περιφέρειας και την αντιπροσώπευσή μας ως χώρας στην Ευρωβουλή.
Σιγουριά για την αλάνθαστη επιλογή του λαού, σαφώς και δεν υπάρχει. Όμως, αυτές οι ηγεσίες που θα προέλθουν, θα είναι ένα ερώτημα κατά πόσο θα ανταποκριθούν στο ρόλο και την αποστολή τους. Σιγουριά γι’ αυτό καμία. Μόνο ελπίδα για το δυνατόν καλύτερο, για μια επιλογή καθοριστική για το μέλλον όλων. Του τόπου και των κατοίκων. Κι έχουμε ευθύνη όλοι, ουδείς ανεύθυνος, κυρίως αυτός που σκέφτεται την αποχή.
Ευθύνη όλων λοιπόν, επιλογή με κριτήρια αυτοδιοικητικά και δεν περνάει «δεν ήξερα, δεν διάβασα, δεν άκουσα».
Γ.Δ.


Ήρθε η ώρα των Πολιτών
Ο κύκλος σήμερα κλείνει. Οι δημόσιες συγκεντρώσεις τελείωσαν, ώρες απομένουν για να βρεθούμε μπροστά από τις κάλπες. Προεκλογική περίοδος τέλος.
Μένουν κάποιες τελευταίες κινήσεις, ξεχασμένες επαφές που καλύπτονται την τελευταία στιγμή. Κάποιοι, πολλοί, δεν θα κοιμηθούν αυτό το βράδυ, το άγχος και η αγωνία στα ύψη. Λογικό και αναμενόμενο όπως και η κούραση που θα φανεί σύντομα.
Από την άλλη, υπάρχουν οι Πολίτες, οι δημότες. Που γνωρίζουν ότι η Κυριακή που θα ξημερώσει είναι η ημέρα τους. Ότι είναι αυτοί η Δύναμη, είναι η ψήφος τους που θ’ ανεβάσει ή θα κατεβάσει. Είναι η ώρα των Πολιτών, των υπεύθυνων αυτών ανθρώπων που δεν θα αποφύγουν την ευθύνη τους, που θα πάνε να ψηφίσουν, ν’ ασκήσουν το ύψιστο δημοκρατικό τους Δικαίωμα.
Γ.Δ.


Υπάρχει και η βρώμικη πλευρά
Φτάσαμε στο τέλος της προεκλογικής περιόδου σήμερα. Ο προεκλογικός αγώνας διεξήχθη υπό συνθήκες πολιτικής ηρεμίας, χωρίς ιδιαίτερους τακτικισμούς, πόλωση ή και λάσπη εκ μέρους των δημοτικών και περιφερειακών επικεφαλής.
Μοναδική εξαίρεση για άλλη μια φορά το γνωστό σύστημα παραγωγής ψεύτικων «ειδήσεων», λάσπης, χυδαιότητας και προσβολής της προσωπικότητας αυτών που κατόπιν εντολής, εργολαβικά ανελάμβανε να προσβάλει την προσωπικότητά τους.
Από την αρχή της προεκλογικής περιόδου και μέχρι το τέλος αυτής, συστηματικά, ενορχηστρωμένα, υβρίζοντας και ψευδόμενο, αποκλειστικά προς έναν στόχο, μόνον αυτό έναντι όλων των άλλων Μέσων, λειτούργησε με φανατισμό και χρηματοδοτούμενη στράτευση.
Κι όσο ο στόχος αγνοούσε τη λάσπη και τη χυδαιολογία, τόσο οργίζονταν επανερχόμενο με νέα ψεύδη και συκοφαντίες.
Αυτό, το γνωστό χρόνια τώρα σάπιο σύστημα που τρέφεται από τη σπίλωση αθώων ανθρώπων, ατόμων εντίμων, με αρχές και αξίες που το σύστημα αυτό αγνοεί. Ένα σύστημα γεμάτο  κόμπλεξ και μίσος προς τους σωστούς ανθρώπους.
Γ.Δ.


Ποιος τρέφει το σύστημα;
Εύλογα ίσως πολλοί ρωτήσουν «ποιος ή ποιοι τρέφουν αυτό το σύστημα;» Και γιατί τρέφουν το τέρας αυτό;
Πρόκειται για ένα ερώτημα του οποίου η απάντηση πάει αρκετά χρόνια πίσω και δεν έχει νόημα να θυμηθούμε ήδη νεκρά άτομα. Σημασία έχει ότι το «τέρας» συνεχίζει να υπάρχει και με την παρουσία του να βρωμίζει τη ζωή αυτού του τόπου.
Όσοι συνεχίζουν να τρέφουν το τέρας, γνωρίζουν ότι κάνουν λάθος. Γνωρίζουν ότι πρέπει να σταματήσουν αλλά δεν το κάνουν διότι είναι δειλοί, είναι ανθρωπάκια ασήμαντα, φοβισμένα και κρυπτόμενα για τις κάθε μορφής ατασθαλίες.
Όσο θα υπάρχουν αυτοί, θα επιβιώνει το σύστημα και το τέρας μαζί.
Γ.Δ.


Λίγα λόγια
Έτσι για την ιστορία και αλλάζοντας κλίμα, να μεταφερθούμε στο μακρινό 325 μετά Χριστόν. Τότε λοιπόν συνέρχεται στη Νίκαια της Βιθυνίας, στη Μικρά Ασία, στην κοιτίδα του Χριστιανισμού, η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος, με σκοπό την αποκατάσταση της ειρήνης στα εκκλησιαστικά ζητήματα της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
Η Σύνοδος θα καταδικάσει τη διδασκαλία του Αρείου, θα συντάξει το Σύμβολο της Νίκαιας, με το οποίο θα καθιερώσει τον όρο «ομοούσιος» και θα ορίσει την ημερομηνία εορτασμού του Πάσχα.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …