Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μητρόπολη Ξάνθης: Απατεώνισσα η «Γερόντισσα Άννα»

Μητρόπολη Ξάνθης: Απατεώνισσα η «Γερόντισσα Άννα»

0

Η Μητρόπολη Ξάνθης γνωστοποιεί στους πιστούς ότι οι εκδηλώσεις που τελούνται στο λεγόμενο «Ησυχαστήριο Αγίου Πορφυρίου» δεν αναγνωρίζονται από την Εκκλησία

 Νέα υπενθύμιση με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώνεται με τον αυτοανακηρυχθέντα προφήτη Μωυσή

Η Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου υπενθυμίζει στον ευσεβή λαό της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής ότι η αυτοαποκαλούμενη «Γερόντισσα Άννα» που εγκαταβιώνει στο λεγόμενο «Ησυχαστήριο Αγίου Πορφυρίου» στο Γέρακα Ξάνθης εξαπατά τον λαό αφού φέρει τα ράσα χωρίς να είναι μοναχή, γεγονός που εμπράκτως έχει παραδεχθεί και η ίδια, όπως μπορούμε να γνωρίζουμε. Ενημερώνουμε επίσης ότι στο  «Ησυχαστήριο» «ιερουργούν» καθηρημένοι και αντικανονικοί «κληρικοί» όπως οι:  «Αρχιμανδρίτης» Ειρηναίος Σιναμίδης από την Ροδόπη και  «Αρχιμανδρίτης» Ιωάννης Καρασακαλίδης από την Αλεξανδρούπολη. Επομένως πάντα τα εκεί τελούμενα Μυστήρια είναι άκυρα και αντικανονικά.

Επίσης εν όψει της «Πανηγύρεως» που θα τελέσει την Παρασκευή 3/5/2019 έχει προσκαλέσει ως ομιλητή έναν πρώην μοναχό της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Πρεβέζης, ονόματι Μωυσή, ο οποίος έχει αυτοανακηρύξει τον εαυτό του ως προφήτη ενώ παριστάνει τον   υπέρμαχο και τιμητής της Ορθοδοξίας, κατηγορώντας την Εκκλησία της Ελλάδος και τους Επισκόπους της ως αιρετικούς… Τον ίδιο ολισθηρό δρόμο έχει επιλέξει και η αυτοαποκαλούμενη «Γερόντισσα Άννα» με σκοπό και επιδίωξη να δημιουργεί οπαδούς.

Επισημαίνουμε προς όλους ότι προσκεκλημένος της δήθεν «Γερόντισσας Άννας» που εμφανίζεται ως μοναχός Μωυσής, δεν φέρει πλέον την ιδιότητα του μοναχού, δεν ανήκει στην αδελφότητα της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Πρεβέζης, ούτε στην Εκκλησία. Υποδεικνύουμε λοιπόν στο πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας να αποφεύγουν τόσο το λεγόμενο «Ησυχαστήριο Αγίου Πορφυρίου Γέρακα» όσο και τους πλανεμένους προσκεκλημένους του.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νομός Ξάνθης: Θα μας πνίξουν τα σκουπίδια μας!

Ανεξέλεγκτες χωματερές παντού – Χωρίς ίχνος ντροπής και περιβαλλοντικής συνείδησης π…