Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Πήραν φωτιά πευκοβελόνες στο περιαστικό

Πήραν φωτιά πευκοβελόνες στο περιαστικό

0

Ευτυχώς η άμεση ειδοποίηση και παρέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε την επέκτασή της

 

Φωτιά στον Λειβαδίτη  την Παρασκευή και στο Παρανέστι την Κυριακή – Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις απ’ όλη την περιφέρεια επιχειρούν στην περιοχή

 

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική υπηρεσία Ξάνθης την Τρίτη στις 8 το απόγευμα όταν έλαβε ειδοποίηση από διερχόμενο περαστικό ότι μέσα στο περιαστικό άλσος πάνω από το Σαμακώβ  (100 μέτρα περίπου πάνω από το αντλιοστάσιο) υπάρχει φωτιά και καπνός!

Η πυρκαγιά περιορίστηκε στις πευκοβελόνες

Άμεσα μετέβησαν στο σημείο που εντοπίστηκε η εστία με 2 υδροφόρα οχήματα και με 7 πυροσβέστες και κατάσβεσαν την πυρκαγιά. Εικάζεται ότι η φωτιά προκλήθηκε από ανάφλεξη των πευκοβελόνων και με την άμεση κινητοποίηση περιορίστηκε εκεί χωρίς να προλάβει να επεκταθεί στο δάσος.  Το γεγονός  όμως ότι η εποχή δεν ευνοεί ειδικά τέτοιου είδους πυρκαγιές έστω κι αν δεν έχει βρέξει τελευταία ώστε να έχει υγρασία, δημιουργεί διάφορες υπόνοιες για τα αίτια της πυρκαγιάς που διερευνώνται από την Πυροσβεστική.

Φωτιά στον Λειβαδίτη και στο Παρανέστι

Πυρκαγιά σε δασική περιοχή του Λειβαδίτη ξέσπασε την Παρασκευή προκαλώντας αντίστοιχη κινητοποίηση των πυροσβεστικών υπηρεσιών που την κατάσβεσαν. Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή του Παρανεστίου. Η φωτιά εκδηλώθηκε στο φύλλωμα της δασικής έκτασης κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες στην περιοχή Ζαρκαδιάς (Πάγκαλος) και επεκτάθηκε λόγω των ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή. Στην αρχή ήταν έρπουσα αλλά στην συνέχεια κατέκαυσε μικρά δέντρα και θάμνους, σύμφωνα με ενημέρωσή μας από την Πυροσβεστική υπηρεσία Ξάνθης. Στην  περιοχή επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την περιφέρεια προκειμένου να την θέσουν υπό έλεγχο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…