Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επαγγελματίες της πλατεία διαμαρτύρονται για τους υπόγειους κάδους

Επαγγελματίες της πλατεία διαμαρτύρονται για τους υπόγειους κάδους

0

Ολοκληρώνεται εντός δύο ημερών η τοποθέτησή τους

 Κ. Παπαδόπουλος: «Ακατανόητες οι αντιδράσεις. Οι νέοι κάδοι έχουν μεγαλύτερη χρηστικότητα και είναι πιο καλαίσθητοι»

Για την τοποθέτηση των υπόγειων κάδων και την αναστάτωση που έχει προκληθεί στην κεντρική πλατεία διαμαρτύρονται επαγγελματίες που βρίσκονται περιμετρικά, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα κατασκευής και εναπόθεσης.

Οι επαγγελματίες υποστηρίζουν ότι οι κάδοι έπρεπε να τοποθετηθούν σε άλλο σημείο και όχι επάνω στην πλατεία, όπως για παράδειγμα στην πλευρά της πλατείας Διοικητηρίου ή κάπου πιο μακριά, για λόγους καλύτερης διαχείρισης, αλλά και για να μην εναποτίθενται απορρίμματα στην πλατεία, όπου και υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα από τις γύρω επιχειρήσεις καφέ.

Για τις αντιδράσεις είναι ενήμερος ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος κληθείς να τοποθετηθεί επί του θέματος απάντησε: «οι αντιδράσεις είναι ακατανόητες. Γιατί να θέλουν τους απλούς κάδους που εμποδίζουν σημεία του δρόμου και προκαλούν μεγαλύτερη δυσωδία; Οι νέοι κάδοι είναι και πιο χρηστικοί και πιο καλαίσθητοι. Ενδεχομένως, άλλο να είναι το πρόβλημα πίσω από τις διαμαρτυρίες και όχι οι κάδοι», ενώ εξήγησε ότι τα σημεία τοποθέτησης των κάδων καθορίστηκαν κατόπιν μελέτης που εκπόνησε το τμήμα Περιβάλλοντος του δήμου, λαμβάνοντας ιδιαίτερη μέριμνα για το γεγονός ότι στην πλατεία βρίσκεται και ο πύργος του ρολογιού, ο οποίος ως χαρακτηρισμένο μνημείο επιβάλλει συγκεκριμένες προδιαγραφές. Επεσήμανε δε, ότι θα διευκολυνθούν οι επαγγελματίες καθώς κάθε υπόγειος κάδος έχει χωρητικότητα 1.200 λίτρα, δηλαδή όσο οκτώ κάδοι και άρα η αποκομιδή θα γίνεται με μικρότερη συχνότητα, οπότε δε θα είναι συνεχής η παρουσία του απορριμματοφόρου. Ενημέρωσε τέλος ότι οι εργασίες τοποθέτησης θα ολοκληρωθούν εντός 1-2 ημερών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…