Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Έριξαν δίχτυα για να κλέψουν ψάρια του Αλιευτικού στην Βιστονίδα

Έριξαν δίχτυα για να κλέψουν ψάρια του Αλιευτικού στην Βιστονίδα

0

Μπήκαν στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού και έριξαν 25 μέτρα δίχτυ – Το Λιμενικό Λάγος και η Αστυνομία Κομοτηνής συνέλαβε 2 άτομα καθ’ οδόν προς το Φανάρι

 

Πέρασαν αυτόφωρο και καταδικάστηκαν 3 μήνες με αναστολή  – Κι άλλα κρούσματα ιχθυοκλοπών στις λιμνοθάλασσες καταγγέλλει ο πρόεδρος του Αλιευτικού και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμνοθαλασσών Γ. Γκίλης

 

 

 

 

 

Απύθμενο θράσος είχαν δύο άνδρες ηλικίας 33 και 41 ετών οι οποίοι και συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση του Λιμεναρχείου Λάγος και της Αστυνομίας του Αστυνομικού Τμήματος Κομοτηνής για απόπειρα ιχθυοκλοπής.

Έριξαν 25 μέτρα δίχτυ μέσα στις εγκαταστάσεις του Αλιευτικού Συνεταιρισμού

Συνηθισμένοι είναι στον Αλιευτικό συνεταιρισμό της Βιστονίδας από ιχθυοκολοπές αλλά αυτό το είδαν για πρώτη φορά. Όπως μας πληροφόρησε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Γιώργος Γκίλης εντόπισαν 25 μέτρα δίχτυ ριγμένο μέσα στις εγκαταστήσεις του Συνεταιρισμού και μια αυτοσχέδια πλωτή ξύλινη κατασκευή.

Να σημειώσουμε ότι υπάρχει πόρτα και περίφραξη στις εγκαταστάσεις και ως φαίνεται οι δράστες εισχώρησαν από ανοιχτά περάσματα μέσα από την λίμνη. Τα μέλη του συνεταιρισμού είδαν ύποπτες κινήσεις νωρίς το πρωί στις καλαμιές της λίμνης  και στη συνέχεια εντόπισαν το δίχτυ. Ο κ. Γκίλης ειδοποίησε το Λιμενικό και κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων.

 

Τους συνέλαβαν καθ’ οδόν προς το Φανάρι – Πέρασαν αυτόφωρο και καταδικάστηκαν 3 μήνες με αναστολή

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, όπου εντόπισαν την αυτοσχέδια πλωτή ξύλινη κατασκευή, ενώ ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε, εντοπίστηκαν οι δράστες, πεζοί, στο 30ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Φαναρίου Πόρτο Λάγος. Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Πόρτο Λάγος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν 1500 μέτρα διχτυών από μεσηνέζα (ΜΟΝΟΦΙΛΑΜΕΝΤ) και η αυτοσχέδια πλωτή ξύλινη κατασκευή. Οι συλληφθέντες πέρασαν αυτόφωρο και τους επιβλήθηκαν 3 μήνες φυλάκιση με αναστολή ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Κι άλλα κρούσματα ιχθυοκλοπών στις λιμνοθάλασσες

Ο κ. Γκίλης που είναι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμνοθαλασσών ανέφερε πω ς ανάλογα κρούσματα ιχθυοκλοπών με τον ίδιο τρόπο καταγράφηκαν και στην λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου άλλα και Πρέβεζας και Άρτας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι προφανώς και ήταν μια συμμορία που «χτυπούσε» στοχευμένα στις λιμνοθάλασσες κλέβοντας τα ψάρια των ιχθυοκαλλιεργειών. Μάλιστα για να τα μεταφέρουν χρησιμοποιούσαν φορτηγάκι με ψυγείο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «Κομοτηνή στο πιάτο» θα βρεθεί στην Οικοτεχνία Meligeysis στα Κομνηνά της Ξάνθης

Την Κυριακή 12 Μαΐου στις 11:00 – Θα μιλήσει για το βιβλίο ο δημοσιογράφος Τηλέμαχος Αρναο…