Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Την ηγεσία του ΓΕΣ αναλαμβάνει ο Γ. Καμπάς

Την ηγεσία του ΓΕΣ αναλαμβάνει ο Γ. Καμπάς

0

Με ομόφωνη απόφαση του ΚΥΣΕΑ

 Ο Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου από τη Δράμα αναλαμβάνει νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

 

Ο μέχρι σήμερα διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, αναλαμβάνει την ηγεσία του ΓΕΣ, μετά από ομόφωνη απόφαση του ΚΥΣΕΑ, που ελήφθη λίγες ώρες πριν.

Nέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι ο Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, μέχρι σήμερα Αρχηγός ΓΕΑ. Εκτός από την επιλογή του Αντιπτέραρχου Χριστοδούλου, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την παραμονή του Αρχηγού ΓΕΝ Νίκου Τσούνη στη θέση του, για τρίτο χρόνο.

Ο Γιώργος Καμπάς αφήνει ισχυρό «αποτύπωμα» στο Δ’ ΣΣ τόσο σε επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας και ενδυνάμωσης του ηθικού του στρατεύματος, όσο και σε επίπεδο εξωστρέφειας και κοινωνικής προσφοράς. Με τη δική του καθοδήγηση, το Δ’ ΣΣ ήρθε πιο κοντά από ποτέ στην κοινωνία, ανοίγοντας ένα διαρκή διάλογο με τις πολιτικές και ακαδημαϊκές αρχές, ενώ ουσιαστική ήταν η συνεισφορά του σε επίπεδο συντήρησης υποδομών (σχολεία, ορεινοί δρόμοι κλπ), αλλά και παροχής προληπτικών ιατρικών υπηρεσιών, κυρίως σε ευπαθείας ομάδες και ορεινούς οικισμούς. Παράλληλα, ο Γιώργος Καμπάς με τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε επέδειξε ενδιαφέρον για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των στρατιωτικών και πολιτικών στελεχών του Δ’ ΣΣ, επιμένοντας στην κοινωνική μέριμνα και την υποστήριξη των ίδιων και των παιδιών τους. Ο τρόπος και η φιλοσοφία της διοίκησής του ανεβάζουν τον πήχη για το διάδοχό του, που αναμένεται άμεσα να οριστεί.

 

Το βιογραφικό του νέου Αρχηγού ΓΕΣ

Ο Αντιστράτηγος Καμπάς Γεώργιος γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Κατετάγη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1979 και αποφοίτησε το 1983 ως Ανθυπολοχαγός του Πυροβολικού.

Έχει παρακολουθήσει όλα τα βασικά σχολεία του Όπλου του. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου (ΑΣΠ) και της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ). Επίσης είναι απόφοιτος του Προκεχωρημένου Τμήματος Αξκών Πυροβολικού Μάχης του ΣΞ των ΗΠΑ στο Fort Sill. Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο αντικείμενο «Στρατηγική και Διπλωματια».

Ο Αντιστράτηγος Καμπάς Γεώργιος έχει υπηρετήσει σε διάφορες Μονάδες ΠΒ Μάχης και Α/Α ΠΒ σε θέσεις Δκτού Πυροβολαρχίας, Αξκού Επιχειρήσεων και Δκτου Μοίρας (συνολικά 12 χρόνια). Έχει υπηρετήσει επίσης:

 • Εκπαιδευτής και Επιτελής της Διεύθυνσης Σπουδών στη Σχολή Πυροβολικού.
 • Διευθυντής Επιχειρήσεων σε Μ/Κ Μεραρχία.
 • Από το 2003 έως το 2006 υπηρέτησε ως Τμηματάρχης Σχεδίων και Πολιτικής στο Διακλαδικό ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο στη Νάπολη και κατά το τελευταίο έτος ως Διευθυντής επιτελικού γραφείου του Βοηθού Επιτελάρχη του ΝΑΤΟϊκου Στρατηγείου.
 • Επιτελής στην Διεύθυνση Επιχειρήσεων στο ΓΕΕΘΑ.
 • Τον Ιούνιο 2008 τοποθετήθηκε Τμηματάρχης Εθνικού Αμυντικού Σχεδιασμού και Εξοπλισμών στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού του ΓΕΣ.
 • Τον Μάρτιο 2009, τοποθετήθηκε Υποδιευθυντής στην ανωτέρω Διεύθυνση.
 • Τον Μάρτιο 2011 προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου και τοποθετήθηκε Διευθυντής στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού του ΓΕΣ.
 • Τον Μάρτιο 2013 τοποθετήθηκε Διοικητής της Σχολής Πυροβολικού.
 • Τον Μάρτιο 2014 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και ανέλαβε Διευθυντής Δ΄ Κλάδου του ΓΕΣ. Ο Δ΄ Κλάδος επιλαμβάνεται θεμάτων αμυντικής πολιτικής και σχεδιασμού, εξοπλιστικών θεμάτων, σχέσεων με ΝΑΤΟ-ΕΕ και λοιπών Διεθνών Οργανισμών, εκπαίδευσης, οργάνωσης, δόγματα και δημόσιες σχέσεις.
 • Tον Μάρτιο 2015 τοποθετήθηκε Διοικητής ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ «ΕΒΡΟΣ».
 • Τον Μάρτιο 2016 μετά την ολοκλήρωση της Διοίκησης της Μεραρχίας, τοποθετήθηκε Διευθυντής Δ΄ Κλάδου στο Επιτελείο ΓΕΣ.
 • Την 16 Ιανουάριου 2017 με απόφαση του ΣΑΓΕ προήχθη στο βαθμό του Αντιστράτηγου.
 • Την 17 Ιανουαρίου 2017 με απόφαση του ΚΥΣΕΑ τοποθετήθηκε Διοικητής Δ΄ΣΣ.
 • Τον Ιανουάριο του 2017 ανέλαβε τη διοίκηση του Δ’ΣΣ

Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιούς.

 

Ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Γεννήθηκε στη Δράμα. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1977 και ονομάστηκε Ανθυποσμηναγός το 1981.

Είναι απόφοιτος :

-του Σχολείου Όπλων Τακτικής (ΚΕΑΤ/ΣΟΤ)

-του Σχολείου Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΚΕΑΤ/ΣΗΠ)

-του Σχολείου Επιχειρήσεων Αέρος – Εδάφους (ΚΕΑΤ/ΣΕΑ/Ε)

-του Σχολείου Ασφάλειας Πτήσεων – Εδάφους

-της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας/Κατωτέρων (ΣΠΑ/Κ)

-της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας/Ανωτέρων (ΣΠΑ/Α)

-του Σχολείου Instruction System Development (ISD)

-του Σχολείου Ηλεκτρονικού Πολέμου (Electronic Warfare School) στο Σακραμέντο των ΗΠΑ

Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών από το Πανεπιστήμιο του Essex του Ηνωμένου Βασιλείου: Diploma in Computing, Master in Computer Science (MSc). Από ξένες γλώσσες ομιλεί την Αγγλική.

Έμφραγμα υπέστη ο νέος αρχηγός του ΓΕΣ

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Στρατού Γεώργιος Καμπάς, ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη ελαφρύ καρδιολογικό επεισόδιο.

«Μετά από μία άνευ ουσίας και σοβαρότητας αδιαθεσία, εξήλθε από το Νοσοκομείο και ήδη από σήμερα το πρωί, έχει αναλάβει τα υπηρεσιακά του καθήκοντα«, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΣ.

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η ψυχραιμία, το «κλειδί» στις συναντήσεις με τα φίδια

Δασάρχης Ξάνθης, Π. Μουχταρίδης: «Να μην κάνουμε απότομες κινήσεις και το τρομάξουμε. Το τ…