Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Kοτόπιτα με λαχανικά

Kοτόπιτα με λαχανικά

0
kotopita laxanika

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου

2 φλιτζ. ζωμό κότας (ή νερό)

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. βούτυρο

1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο

2 καρότα τριμμένα σε χοντρό τρίφτη

2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα

2 κ.σ. αλεύρι

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 ½ φλιτζ. γάλα χλιαρό

2 φύλλα έτοιμη ζύμη σφολιάτας ή ζύμη κουρού

1 κρόκο αυγού

Βάζουμε το ζωμό κότας με το φιλέτο σε κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν βράση. Βράζουμε για 15΄. Αφήνουμε 10΄ τα φιλέτα να μείνουν στο ζωμό. Θα χρησιμοποιήσουμε ½ φλιτζ. ζωμό. Κρατάμε τον υπόλοιπο στο ψυγείο για άλλη χρήση. Ψιλοκόβουμε τα φιλέτα.  Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το καρότο, το πράσο και το σέλερι. Τα σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά το πράσο και το σέλερι για περίπου 8΄.

Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το γάλα και το ζωμό. Ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση και να πυκνώσει. Αλατοπιπερώνουμε. Αφού δέσει η κρέμα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο. Αφήνουμε για λίγο τη γέμιση να σταθεί.

Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε τετράγωνο ή οβάλ πυρίμαχο σκεύος. Απλώνουμε το ένα φύλλο ζύμης. Το τρυπάμε πολύ καλά με πιρούνι παντού. Το ψήνουμε για 10΄-15΄ στους 180οC στον αέρα, να ροδίσει ελαφρά. Αφού το βγάλουμε μισοψημένο, το αλείφουμε με τον κρόκο. Το ψήνουμε για 1΄. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση. Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο κλείνοντας καλά τις άκρες. Αλείφουμε το φύλλο με το υπόλοιπο αυγό. Κάνουμε 2-3 χαρακιές στην επιφάνεια του φύλλου. Ψήνουμε για περίπου 25΄ μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

  • Κυπριακές ταχινόπιτες

    500 γρ. αλεύρι 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κύβο ν…
  • Νηστίσιμη Χορτόπιτα

    Για το φύλλο -1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του -1 φλιτζ. τσαγιού μπίρα -8 κουτ. σούπ…
  • kremidopita_copy

    Πίτα με Ανθότυρο, Λιαστή Ντομάτα και Πάστα Ελιάς

    για το χειροποίητο φύλλο 4 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό 1 3/4 φλιτζάνια νερό 2 κουταλιές της σο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα και αμύγδαλα

    Για τη ζύμη -900γρ. αλεύρι σκληρό -2 φακελάκια μαγιά ξηρή -210γρ. ζάχαρη -180γρ. βούτυρο 8…
  • Σπετζοφάι μανιταριών

    -500γρ. μανιτάρια αγάρικα -2-3 μανιτάρια portobello -1 σκελίδα σκόρδο -4 κ.σ. ελαιόλαδο -1…
  • Πασχαλινά κουλουράκια

    -400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ -125 γρ. ζάχαρη άχνη -180 γ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα και αμύγδαλα

Για τη ζύμη -900γρ. αλεύρι σκληρό -2 φακελάκια μαγιά ξηρή -210γρ. ζάχαρη -180γρ. βούτυρο 8…