Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Kοτόπιτα με λαχανικά

Kοτόπιτα με λαχανικά

0
kotopita laxanika

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου

2 φλιτζ. ζωμό κότας (ή νερό)

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. βούτυρο

1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο

2 καρότα τριμμένα σε χοντρό τρίφτη

2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα

2 κ.σ. αλεύρι

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 ½ φλιτζ. γάλα χλιαρό

2 φύλλα έτοιμη ζύμη σφολιάτας ή ζύμη κουρού

1 κρόκο αυγού

Βάζουμε το ζωμό κότας με το φιλέτο σε κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν βράση. Βράζουμε για 15΄. Αφήνουμε 10΄ τα φιλέτα να μείνουν στο ζωμό. Θα χρησιμοποιήσουμε ½ φλιτζ. ζωμό. Κρατάμε τον υπόλοιπο στο ψυγείο για άλλη χρήση. Ψιλοκόβουμε τα φιλέτα.  Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το καρότο, το πράσο και το σέλερι. Τα σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά το πράσο και το σέλερι για περίπου 8΄.

Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το γάλα και το ζωμό. Ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση και να πυκνώσει. Αλατοπιπερώνουμε. Αφού δέσει η κρέμα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο. Αφήνουμε για λίγο τη γέμιση να σταθεί.

Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε τετράγωνο ή οβάλ πυρίμαχο σκεύος. Απλώνουμε το ένα φύλλο ζύμης. Το τρυπάμε πολύ καλά με πιρούνι παντού. Το ψήνουμε για 10΄-15΄ στους 180οC στον αέρα, να ροδίσει ελαφρά. Αφού το βγάλουμε μισοψημένο, το αλείφουμε με τον κρόκο. Το ψήνουμε για 1΄. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση. Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο κλείνοντας καλά τις άκρες. Αλείφουμε το φύλλο με το υπόλοιπο αυγό. Κάνουμε 2-3 χαρακιές στην επιφάνεια του φύλλου. Ψήνουμε για περίπου 25΄ μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

  • Φοκάτσια με μαύρα σταφύλια

    για την ζύμη 350 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 185 ml. χλιαρό νερό 6 gr. μαγιά στιγμής 1…
  • Τάρτα με Μπέικον και Σύκα

    6 φύλλα κρούστας ή Βηρυτού 150 γρ. βούτυρο αγελάδος 1 κ.σ. ελαιόλαδο 2 μεγάλα κρεμμύδια σε…
  • Μοσχαράκι με σάλτσα γιαουρτιού

    1 ½ κιλό κιλότο μοσχαρίσιο δεμένο ρολό 3 μεγάλα κρεμμύδια 1 κουταλιά  αλεύρι 1 κουταλιά βο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Φοκάτσια με μαύρα σταφύλια

    για την ζύμη 350 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 185 ml. χλιαρό νερό 6 gr. μαγιά στιγμής 1…
  • Μπρόκολο τηγανητό με σάλτσα γιαουρτιού

    -700 γρ. μπουκετάκια μπρόκολου (χωρισμένα) -330 ml μπίρα -2/3 φλιτζανιού κεφαλογραβιέρα τρ…
  • Τάρτα με Μπέικον και Σύκα

    6 φύλλα κρούστας ή Βηρυτού 150 γρ. βούτυρο αγελάδος 1 κ.σ. ελαιόλαδο 2 μεγάλα κρεμμύδια σε…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φοκάτσια με μαύρα σταφύλια

για την ζύμη 350 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 185 ml. χλιαρό νερό 6 gr. μαγιά στιγμής 1…