Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εκλογή Σχολικής Εφορείας για το Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ξάνθης

Εκλογή Σχολικής Εφορείας για το Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ξάνθης

0

Μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος με τροπολογία στις αρχές Νοεμβρίου

 

7 υποψηφιότητες για την Σχολική Εφορεία  – 700 μαθητές φοιτούν στο Μειονοτικό

 

Κοσμοσυρροή χθες, Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στο Μειονοτικό Γυμνάσιο  – Λύκειο Ξάνθης, από γονείς και Κηδεμόνες. Όχι, δεν ήταν μέρα ενημέρωσης από το εκπαιδευτικό προσωπικό  για τις βαθμολογίες και τις επιδόσεις των μαθητών αλλά μέρα εκλογής της Σχολικής Εφορείας του εκπαιδευτηρίου που εφεξής θα αναλάβει την διαχείρισή του.

Αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στο Μειονοτικό με τροπολογία

Πρόκειται για μια διαδικασία που γίνεται για πρώτη φορά καθώς μόλις τον Νοέμβριο του 2018 με τροπολογία άλλαξε το καθεστώς στο Μειονοτικό. Ειδικότερα με την  τροπολογία επανακαθορίζεται το καθεστώς που ήταν ιδιαίτερο και εναρμονίζεται με το καθεστώς λειτουργίας των μειονοτικών δημοτικών σχολείων. Στο εξής σχολική εφορεία θα διοικεί το σχολείο και θα εκλέγεται με τις συνήθεις διατάξεις ενώ οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Υπενθυμίζουμε ότι στο κτήριο αυτό στεγάζονταν η παλιά Νομαρχία και το 1968 εκχωρήθηκε για να λειτουργήσει το Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο που ωστόσο παρέμεινε σε ένα ιδιότυπο καθεστώς καθώς  και την διαχείριση είχε ιδιώτης. Τον Οκτώβριο του 2018 η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας όρισε άμισθη διοικούσα τριμελή επιτροπή με διευθύντρια την κα Φεϊμή Σελτσούκ που είχε την διαχείριση  έως την εκλογή και την ανάληψη καθηκόντων από την αρμόδια Σχολική Εφορεία. Να σημειώσουμε πως η Σχολική Εφορεία θα είναι 3μελής και θα αναλάβει την συντήρηση, την οργάνωση και την οικονομική διαχείριση του σχολείου .

7 υποψηφιότητες για την Σχολική Εφορεία του Μειονοτικού Ξάνθης

Στις εκλογές συμμετείχαν 7 υποψήφιοι και δικαίωμα ψήφου είχαν οι Γονείς και Κηδεμόνες των 700 παιδιών που φοιτούν στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη. Συνέβη μάλιστα και ένα απρόοπτο καθώς κάποια κυρία ένιωσε ζάλη και κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και την μετέφερε στο νοσοκομείο. Παρών στην εκλογική διαδικασία ήταν και ο βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ που ευχαρίστησε την προηγούμενη ιδιοκτήτρια για τις υπηρεσίες της και για το γεγονός ότι συνέβαλλε στη ομαλή λειτουργία του εκπαιδευτηρίου. Ανέφερε δε πως με τις επιπλέον αίθουσες που προστέθηκαν στο Γυμνάσιο – Λύκειο με παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όταν το επισκέφτηκε το Σχολείο πήρε ανάσα. Ωστόσο σημείωσε ότι πρέπει να γίνουν και άλλες παρεμβάσεις για την διευκόλυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …