Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Υποδοχή και προσκύνημα της εικόνας «Ρόδον το Αμάραντον»

Υποδοχή και προσκύνημα της εικόνας «Ρόδον το Αμάραντον»

0

Πλήθος κόσμου στην μεταφορά της στον Ι.Ν. Αγίων 12 Αποστόλων – Φιλοτεχνήθηκε από τον συμπολίτη Αγιογράφο Ζαφείρη Καλλίδη

 

Δωρεά του Δημητρίου Καρανικολάου και της οικογένειάς του

Βαθιά συγκινημένος που εκπλήρωσε το τάμα του ο κ. Δημήτριος Καρανικολάου. Μίλησε στο «Ε» για το όραμα που είδε

 

Με ιερή συγκίνηση και δέος και με έκδηλο το θρησκευτικό συναίσθημα να ξεχειλίζει από τις καρδιές τους, υποδέχτηκαν πολλοί συμπολίτες μας, ενορίτες του Ιερού Ναού των Αγίων 12 Αποστόλων την εικόνα την Παναγίας «Ρόδον  το Αμάραντον» που εφ’ εξής θα έχουν την δυνατότητα να προσκυνούν και να προσεύχονται στην Χάρη Της! Η νέα εικόνα την οποία φιλοτέχνησε ο συμπολίτης αγιογράφο Ζαφείρης Καλλίδης και σμίλευσε το ασήμι ο γλύπτης Βαγγέλης Κόκκινος είναι δωρεά του συμπολίτη μας Δημητρίου Καρανικολάου και της οικογενείας του.

Πρόκειται για μια εικόνα πλάτους 1,30 και ύψους 1,50 παραδοσιακής βυζαντινής τεχνοτροπίας  που απεικονίζει την Παναγία να κρατά στην αγκαλιά της τον μικρό Ιησού Χριστό και ένα ρόδο. Είναι διακοσμημένη με ασήμι και χρυσό και πέτρες Swarofski.

Υποδοχή της εικόνας «Ρόδον το Αμάραντον» στον Ι. Ν. των Αγίων 12 Αποστόλων

Για την είσοδο της εικόνας στον Ναό διοργανώθηκε από τον ιερέα του Ναού πατέρα Ιωάννη μια θρησκευτική εκδήλωση. Οι ενορίτες σε πομπή με επικεφαλής τον πρωτοσύγκελο κ. Σοφρώνιο και 3 ιερείς  μετέβηκαν στο Εργαστήριο του κ. Καλλίδη. Η νεότερη γενιά της οικογένειας Καρανικολάου με πολύ σεβασμό σήκωσε στα χέρια της την Εικόνα και ακολουθούμενη από το χριστεπώνυμο πλήθος την μετέφερε στον Ναό. Ακολούθησε παράκληση και προσκύνημα της εικόνας από το πλήθος.

Βαθιά συγκινημένος που εκπλήρωσε το τάμα του ο κ. Δημήτριος Καρανικολάου

Με την συγκίνηση, την χαρά και την πληρότητα  του ανθρώπου που ικανοποίησε ένα τάμα, έναν ευσεβή του πόθο, ο κ. Καρανικολάου, μας διηγείται πως σκέφτηκε να κάνει αυτή τη δωρεά: «Είδα στον ύπνο όραμα …την συχωρεμένη την μάνα μου που κρατούσε μια εικόνα της Παναγίας στα χέρια της …Είχα μια περιπέτεια με την υγεία μου …Ο γιατρός μου απαγόρευσε να βγαίνω όταν  έχει κρύο αλλά εγώ ήθελα να πάω στην εκκλησία. Έτσι βγήκα ένα χειμωνιάτικο πρωινό. Λίγα μέτρα μετά το σπίτι μου ζαλίστηκα. Ευτυχώς με κράτησαν και έπεσα χωρίς να χτυπήσω γιατί μπορεί να ήταν μοιραίο για μένα. Οι ίδιοι άνθρωποι ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ με μετέφεραν στο νοσοκομείο έμεινα μία εβδομάδα στην Εντατική. Ακολούθησε η ανάρρωσή μου. Τώρα είμαι καλά. Το όραμα που είδα σε συνδυασμό με την περιπέτεια που είχα με έκαναν να νιώσω την ανάγκη να κάνω αυτή τη δωρεά και είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό», μας λέει ο κ. Τάκης Καρανικολάου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Πλήθος κόσμου στην υποδοχή της εικόνας

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…