Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ρευστό το πολιτικό σκηνικό στην ΑΜΘ

Ρευστό το πολιτικό σκηνικό στην ΑΜΘ

0
xartis periferia kommata

Μοιρασμένη σε «τιμάρια» η Περιφερειακή Αναγέννηση –  Κινητικότητα στην Κοινωνική Συμμαχία – Ποιοι προτείνονται και αυτοπροτείνονται

 

Διερευνητικές επαφές και …διευρυντικές διαθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γ. Χατζηθεοδώρου: «Δεν λέω όχι αν κληθώ…»

 

Κορυφώνονται μέσα στον μήνα που διανύουμε οι πολιτικές διεργασίες που συντείνουν στην οριστικοποίηση του πολιτικού σκηνικού στην περιφέρεια μας. Μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο με τα σχήματα που θα διεκδικήσουν την διοίκηση της περιφέρειες ΑΜΘ

Μοιρασμένη σε «τιμάρια» η Περιφερειακή Αναγέννηση

Σε μια προσπάθεια καταγραφής της υφιστάμενης κατάστασης, όπως είναι ήδη γνωστό η Περιφερειακή Αναγέννηση έχει διαμελιστεί και το μεγαλύτερο μέρος από τα μέλη της έχει αποκηρύξει τον Χ. Μέτιο και έχει ανακηρύξει τον Κώστα Ζαγναφέρη επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού.  Απ’ την πλευρά του ο Χ. Μέτιος έχοντας την στήριξη του Κ. Μητσοτάκη θα επιχειρήσει να δομήσει έναν νέο συνδυασμό. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι για την περιφέρεια μας προαλείφεται και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης. Ωστόσο ερωτηθείς από το «Ε» αρνήθηκε να ανακοινώσει οτιδήποτε, κρατώντας κλειστά τα χαρτιά του.

Κινητικότητα στην Κοινωνική Συμμαχία – Ποιοι προτείνονται και αυτοπροτείνονται

Κινητικότητα υπάρχει και από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης που τώρα εκπροσωπείται από την Κοινωνική Συμμαχία με επικεφαλής τον Φώτη Καραλίδης. Ο ίδιος έχει δηλώσει στο «Ε» ότι αποχωρεί από την αυτοδιοίκηση και ότι στρέφεται στην κεντρική πολιτική σκηνή ως υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ξάνθης. Σε ενδοπαραταξιακή σύσκεψη της  Κοινωνικής Συμμαχίας προτάθηκε για επικεφαλής ο Τσαλδαρίδης Τάσος που είναι ο πρώτος σε ψήφους περιφερειακός σύμβουλος από την Καβάλα ο οποίος και αποδέχτηκε την πρόταση. Επίσης είχε προταθεί και στον κ. Δαμιανίδη και αρνήθηκε. Αυτοπροτάθηκαν ο κ. Παπακοσμάς και ο πρώην δήμαρχος της Καβάλας κ. Σιμιτζής. Από το κεντρικά του ΚΙΝΑΛ έχει γίνει πρόταση στον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου, Γιώργο Πεταλωτή ο οποίος και δεν απάντησε ακόμη. Επίσης παρών δηλώνει και ο πρώην υφυπουργός κ. Ντόλιος από τον Έβρο όπως και ο πρώην επίσης υφυπουργός από την Καβάλα κ. Τιμοσίδης.

Διερευνητικές επαφές και διευρυντικές διαθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε φάση διαβουλευτικών και διερευνητικών επαφών βρίσκεται και το κυβερνών κόμμα για την περιφέρεια ΑΜΘ. Η  φήμη ότι θα τεθεί επικεφαλής ο Κώστας Μορφίδης κρίνεται αβάσιμη προς το παρόν. Σύμφωνα με όσα εξαγγέλθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός σε συνεργασίες και θα στηρίξει ικανά και έντιμα άτομα χωρίς ηγεμονισμούς . Μάλιστα το επόμενο Σαββατοκύριακο πρόκειται να συνεδριάσει στην Αθήνα η Κεντρική Επιτροπή με θέμα την αυτοδιοίκηση. Μέχρι τέλος του μήνα θα ανακοινωθούν επίσημα οι συνδυασμοί που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ σε δήμους και περιφέρειες.

Γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γ. Χατζηθεοδώρου: «Δεν λέω όχι αν κληθώ…»

Ετοιμοπόλεμος να στηρίξει το κόμμα του απ’ όποιο μετερίζι κι αν κληθεί δηλώνει στο «Ε» ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου: «Αν κληθώ από το κόμμα μου να στηρίξω μια προσπάθεια θα το κάνω με χαρά».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…