Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μπαίνει εργολάβος στο Κολυμβητήριο Ξάνθης

Μπαίνει εργολάβος στο Κολυμβητήριο Ξάνθης

0

Κατακυρώθηκε με έκπτωση 49,1% το έργο – Ακολουθεί ο προσυμβατικός έλεγχος και σε 1 – 2 μήνες υπογράφεται η σύμβαση

 

Ανακηρύχτηκε προσωρινός ανάδοχος και για τις ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες με έκπτωση 80,63% – 5.404.914 ευρώ τα ανείσπρακτα του δήμου Ξάνθης

 

Με «καταιγισμό» διευκρινιστικών ερωτήσεων από την αντιπολίτευση με Καρά και Τζενάν, ξεκίνησε η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ξάνθης στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου με 4 εκτός ημερησίας θέματα και 15 εντός.

5.404.914 ευρώ τα ανείσπρακτα του δήμου Ξάνθης

Ειδικότερα οι διευκρινιστικές ερωτήσεις αφορούσαν στον προϋπολογισμό καθ’ όσον όπως ενημέρωσε η Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών κα Σπανού νέα Οδηγία ορίζει αναμόρφωση της στοχοθεσίας. Εξήγησε ωστόσο ότι είναι ένα καθαρά τεχνικό ζήτημα. Ο κ. Καρά ζήτησε διευκρινίσεις για τους κωδικούς των Επισφαλειών και των Προβλέψεων όπου εμφανίζεται το ποσό των 5.404.914 ευρώ. Η απάντηση που του δόθηκε από την κα Σπανού είναι ότι αφορούν ανείσπρακτες οφειλές που πρέπει να εμφανίζονται στον προϋπολογισμό, εκτίμησε δε ότι στις προβλέψεις για το νέο έτος το ποσό θα είναι χαμηλότερο γιατί ο δήμος έχει εισπράξει περισσότερα. Η Κοινωνία Δημοτών ψήφισε Λευκό. Το δεύτερο θέμα αφορούσε το Κληροδότημα Κουγιουμτζόγλου και ένα τεχνικό ζήτημα.

Καταγγελία Καρά: «Τάξατε ασφαλτοστρώσεις την Π. Χρύσα προεκλογικά και δεν κάνατε τίποτε απολύτως»

Το 3ο στα εκτός ημερησίας θέματα αφορούσε παραλαβή έργου 380.000 ευρώ με ασφαλτοστρώσεις στην Λεύκη. Με αφορμή αυτό ο κ. Καρά έκανε μια καταγγελία που αφορά την Π. Χρύσα. Όντας κάτοικος του οικισμού κατήγγειλε ότι προεκλογικά ο δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι περιόδευσαν στην Π. Χρύσα και υποσχέθηκαν στους κατοίκους ότι θα γίνουν ασφαλτοστρώσεις όπως είπε: «Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε». Απαντώντας ο κ. Παπαδόπουλος έπε πως το πρόγραμμα των ασφαλτοστρώσεων έχει υλοποιηθεί κατά 35% και πως οι ασφαλτοστρώσεις στην Π. Χρύσα περιλαμβάνονται στην επόμενη φάση του προγράμματος που θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της θητείας της δημοτικής αρχής.

Βανδαλισμοί στα παγκάκια και στα όργανα των Παιδικών χαρών

Με αφορμή το 1ο θέμα στην ημερήσια διάταξη που αφορούσε τον διαγωνισμό για την προμήθεια ξυλείας έγινε γνωστό ότι τα παγκάκια καθώς και τα όργανα στις παιδικές χαρές γίνονται στόχος βανδαλισμών και χρειάζεται αντικατάσταση της ξυλείας τους. Μόνο φέτος έχει γίνει αντικατάσταση σε 25 παγκάκια. Για το λόγο αυτό δεσμεύτηκε ένα κονδύλι της τάξης των 58.801 ευρώ για προμήθεια ξυλείας για ένα χρόνο.

Αντίδραση σε βαθμό …βίας για την αλλαγή της αρίθμησης στις οδούς

Ένα άλλο θέμα που προκάλεσε ενδιαφέρον για συζήτηση και είδηση ήταν ο συνοπτικός διαγωνισμός για την προμήθεια πινακίδων τροχαίας. Ο κ. Καρά παρενέβη για να ρωτήσει τι έγινε με την σήμανση των οδών και την αρίθμηση, ενημερώνοντας ότι κάτοικοι του καταγγέλλουν ότι έχουν μπει οι πινακίδες για τις οδούς αλλά όχι για τους αριθμούς. Όπως εξήγησαν υπηρεσιακοί παράγοντες η αρίθμηση όντως καθυστερεί επειδή υπάρχουν αντιδράσεις έως και σε βαθμό βίας από κατοίκους που δεν θέλουν ν’ αλλάξουν αριθμό γιατί δεν θέλουν να υποστούν την ταλαιπωρία να απευθυνθούν σε δημόσιες υπηρεσίες (Εφορίες, Κτηματολόγιο, ΔΕΗ κ.λ.π.) για την νέα τους διεύθυνση. Επίσης επειδή η πινακίδα τοποθετείται πάνω στο σπίτι δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με την συναίνεση του ιδιοκτήτη. Και στο ερώτημα: «Και τελικά τι θα κάνει ο δήμος θα σταματήσει την αρίθμηση;», η απάντηση ήταν πως θα πεισθούν να συναινέσουν οι δημότες που αντιδρούν όταν τα ειδοποιητήρια από τις υπηρεσίες θα τους έρχονται στην νέα τους διεύθυνση και οι ίδιοι δεν θα τα λαμβάνουν!

Σε ένα – δύο μήνες ξεκινά η α’ φάση των έργων στο Κολυμβητήριο Ξάνθης

Από τα υπόλοιπα θέματα τα σημαντικότερα ήταν αυτά που αφορούσαν το Κολυμβητήριο Ξάνθης. Συγκεκριμένα ο διαγωνισμός για το κύριο έργο που αφορά «Εργασίες βελτίωσης και αποκατάστασης Κολυμβητηρίου Ξάνθης Α’ φάση» έχει ολοκληρωθεί, το έργο προϋπολογισμού 184.672,43 ευρώ έχει κατακυρωθεί σε εταιρεία που έδωσε έκπτωση 49,1% . Αφού ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος (περίπου ένα μήνα) θα υπογραφεί η σύμβαση και θα ξεκινήσει το έργο. Αυτά ανακοίνωσε ο κ. Παπαδόπουλος ρίχνοντας το γάντι στον κ. Καρά που του είπε περιπαικτικά: «Σας το λέγαμε ότι δεν θα προλάβετε να το κάνετε στην θητεία σας». Η απάντηση του κ. Παπαδόπουλου ήταν: «Το ξέρετε ότι δεν είχε ούτε μια άδεια. Ξέρετε τι προβλήματα αντιμετωπίσαμε. Το έργο σ’ ένα με δύο μήνες θα ξεκινήσει.».

Με έκπτωση 80,63% οι ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες στο Κολυμβητήριο – Ανακηρύχτηκε προσωρινός ανάδοχος

Το άλλο θέμα αφορούσε τον διαγωνισμό για τις ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες για το Κολυμβητήριο προϋπολογισμού 139.831,10 ευρώ. Ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος εταιρεία που έδωσε 80, 63% έκπτωση!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…