Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Προβληματισμός για τις επαναλαμβανόμενες πυρκαγιές στον ΧΥΤΑ

Προβληματισμός για τις επαναλαμβανόμενες πυρκαγιές στον ΧΥΤΑ

0

Μεγάλη κινητοποίηση από τον ΣΔΑΝ και την Π.Υ. ΒΙΠΕ Ξάνθης έθεσαν γρήγορα σε έλεγχο την νέα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Πέμπτη

 

Χρειάζεται επειγόντως το έργο επέκτασης του ΧΥΤΑ – Γίνεται φανερό ότι πλέον έχει επέλθει ο κορεσμός του

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε την Πέμπτη στον ΧΥΤΑ Ξάνθης,  όπως διαβεβαιώνει στο «Ε» ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΒΙΠΕ Ξάνθης  Κωνσταντίνος  Μπλέτσας, ο οποίος προέβη σε σχετικό έλεγχο το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Αυγούστου. Να σημειώσουμε πως η φωτιά όπως και την προηγούμενη φορά ήταν εσωτερική με τοπικές αναφλέξεις γι αυτό και ακολουθήθηκε η μέθοδος των επιχωματώσεων για την κατάσβεσή της.

Μεγάλη κινητοποίηση από τον ΣΔΑΝ και την Π.Υ. ΒΙΠΕ Ξάνθης έθεσαν γρήγορα σε έλεγχο την νέα πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ

Δεν έκλεισε μήνας από την προηγούμενη πυρκαγιά που έκαιγε για πολλές μέρες. Όπως ανέφερε οκ. Μπλέτσας, η τωρινή δεν παρουσίασε τόση δυναμική όπως η προηγούμενη και επίσης η συνδυασμένη, άμεση και μεγάλη κινητοποίηση του ΣΔΑΝ και της πυροσβεστικής την έθεσαν υπό έλεγχο. Να σημειώσουμε ότι οι βορειοδυτικοί άνεμοι που έπνεαν από την πρώτη μέρα της πυρκαγιάς κατηύθυναν τους καπνούς προς τα χωριά του δήμου Τοπείρου και δεν έγιναν ευρέως αντιληπτοί στην Ξάνθη όπως την προηγούμενη φορά. Σ’ ότι αφορά την τοξικότητα των καπνών είναι ένα ζήτημα που ελέγχεται με μετρήσεις ήδη από την  πρώτη πυρκαγιά ωστόσο κάποιες ανακοινώσεις  από το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων του ΔΠΘ που ανέλαβε το έργο αυτό,  δεν υπάρχουν έως τώρα.

Χρειάζεται επειγόντως το έργο επέκτασης του ΧΥΤΑ

Οι επαναλαμβανόμενες πυρκαγιές και σε διάστηκα λίγων ημερών χρήζουν ιδιαίτερου προβληματισμού και πλέον καθιστούν αναγκαία την επίσπευση του έργου επέκτασης του ΧΥΤΑ Ξάνθης. Ένα έργο που καθυστερεί λόγω των προβλημάτων που υπήρξαν κατά την δημοπράτησή του.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…