Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εκσυγχρονίζεται το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στην Ξάνθη

Εκσυγχρονίζεται το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στην Ξάνθη

0

Τέλος εποχής για τα παρκόμετρα – Θα εφαρμοστεί ηλεκτρονικό σύστημα αλλά και με χρήση κάρτας. Σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή θα καταρτιστούν οι όροι για τον διαγωνισμό

 

 Εφοδιασμένες με σκάνερ οι υπηρεσίες ελέγχου. Σύντομα θα εφοδιαστούν με κάρτες οι μόνιμοι κάτοικοι της Π. Πόλης

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης πρόκειται να εφαρμόσει ο δήμος Ξάνθης. Ήδη έχει έτοιμη μελέτη που έχει πάρει το «πράσινο φως» από το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και σήμερα είναι θέμα στην ημερήσια διάταξη της Οικονομικής επιτροπής η κατάρτιση των όρων του διαγωνισμού.

 

Ηλεκτρονικό σύστημα αλλά και με κάρτες και σκάνερ

Το νέο σύστημα που έχει επιλεγεί είναι μικτό. Ηλεκτρονικό αλλά και με κάρτες για να καλύπτει όλους τους δημότες και αυτούς που δεν έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική τεχνολογία. Όπως επεξηγεί ο αντιδήμαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος σ’ ότι αφορά το ηλεκτρονικό σύστημα: «Είναι το σύστημα που η κράτηση θέσης στάθμευσης γίνεται ηλεκτρονικά με μια εφαρμογή μέσω του κινητού. Επιλέγεται η διαθέσιμη θέση στάθμευσης, γίνεται καταχώριση στην αρμόδια υπηρεσία και ηλεκτρονικά χρεώνεται το αντίτιμο όπως και η επιβολή προστίμου στους παραβάτες. Γενικά ο έλεγχος είναι ηλεκτρονικός. Παράλληλα όμως θα ισχύει και το σύστημα με την χρήση κάρτας για όσους δεν έχουν πρόσβαση στα ηλεκτρονικά μέσα. Οι κάρτες θα διατίθενται στα περίπτερα. Επίσης η υπηρεσία ελέγχου θα είναι εφοδιασμένη με σκάνερ ώστε να «συλλαμβάνει» τους παραβάτες ιδιαίτερα στην Παλιά Πόλη όπου δικαίωμα να παρκάρουν έχουν μόνο όσοι είναι μόνιμοι κάτοικοι. Έχει ήδη γίνει η καταγραφή τους και σύντομα θα εφοδιαστούν με την ειδική κάρτα».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …