Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τώρα κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν τις είδε!

Τώρα κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν τις είδε!

0

Με γαλάζια διαγράμμιση ο δήμος Ξάνθης προστατεύει τις θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ σε οδούς της πόλης

 

Στόχος μια φιλική και προσβάσιμη πόλη –  Διαγράμμιση στις διαβάσεις και στην οδό Ξάνθης – Δράμας

 

Γαλάζια πλαίσια… ζωγραφισμένα στο οδόστρωμα αρκετών οδών της πόλης έχουν …ξεφυτρώσεις τις τελευταίες μέρες! Όχι δεν πρόκειται για …γκράφιτι αλλά για ένα στοχευμένο σχέδιο του δήμου που σκοπό έχει να προστατεύσει τόσο ευκρινώς τις θέσεις στάθμευσης των οχημάτων ΑΜΕΑ από όσους δεν βλέπουν ή κάνουν πως δεν βλέπουν το ειδικό σήμα.

Σε εξέλιξη το σχέδιο διαγράμμισης για τις θέσεις ΑΜΕΑ

Να σημειώσουμε ότι παλαιότερα οι θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ ήταν ονομαστικές. Όμως αυτό έχει καταργηθεί και ο δήμος έχει υποχρέωση να σχεδιάσει και να δημιουργήσει τέτοιες θέσεις προκειμένου να εξυπηρετήσει τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται το σχέδιο που έχει εκπονήσει η υπηρεσία αφού προηγουμένως έχει γίνει μια καταγραφή των αναγκών. Έτσι ξεκίνησαν οι μπλε διαγραμμίσεις των υπαρχόντων θέσεων και ήδη έχουν γίνει δύο θέσεις στην οδό Σμύρνης και αρκετές στΗν οδό Μ. Καραολή όπως και σε άλλες οδούς. Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος κ. Θωμάς Ηλιάδης, στόχος του δήμου είναι να καταστήσει την πόλη φιλική και προσβάσιμη στα άτομα με κινητικά προβλήματα όπως πρέπει να είναι μια σύγχρονη πόλη. Ωστόσο όπως είπε σ’ αυτό θα πρέπει να βοηθήσουν και οι συμπολίτες μας και συνειδητοποιημένα να μην καταλαμβάνουν  τις θέσεις αυτές γιατί ο δήμος δεν μπορεί  να κάνει αστυνόμευση όπως ζητήθηκε από δημοτικούς συμβούλους γιατί δεν διαθέτει δημοτική αστυνομία.

Διαγράμμιση στις διαβάσεις και στην οδό Ξάνθης – Δράμας

Να σημειώσουμε ότι στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης  «Ενωτική Πρωτοβουλία» κ. Σωτήρης Τσιακίρογλου απέδωσε τα εύσημα στον δήμο και στις τεχνικές υπηρεσίες για αυτή την πρωτοβουλία. Επίσης, ο κ. Ηλιάδης ανέφερε πως εκτός από τις διαγραμμίσεις για τις θέσεις ΑΜΕΑ ξεκινά και διαγράμμιση διαβάσεων όπως  αυτή στην Πλατεία Ελευθερίας και  η διαγράμμιση της οδού Ξάνθης – Δράμας έως το Δασικό χωριό. Γα  το τελευταίο έργο έχει ληφθεί πρόσφατα απόφαση στην Οικονομική Επιτροπή και έχει διατεθεί το ποσό των 79.000 ευρώ. Τέλος ο κ. Ηλιάδης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους της τεχνικής υπηρεσίας για την καθοριστική συμβολή τους στην άμεση υλοποίηση του προγράμματος διαγραμμίσεων.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…