Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Έγινε το πρώτο βήμα για την Προκήρυξη του Leader ιδιωτών

Έγινε το πρώτο βήμα για την Προκήρυξη του Leader ιδιωτών

0

Έπεσε η υπογραφή για το θεσμικό πλαίσιο. Το ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χαράλαμπος Κασίμης, από τη Χαλκίδα την Κυριακή

 

Θέμα των προσεχών μηνών να βγει η Προκήρυξη από την ΑΝ.ΡΟ.

 

Πιο κοντά στην υλοποίηση των επενδύσεων είναι όσοι ιδιώτες ενδιαφέρονται να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν από το Leader καθώς το καλό νέο είναι ότι έγινε το καθοριστικό βήμα για να βγει η Προκήρυξη στον «αέρα»! Ειδικότερα , υπεγράφη το θεσμικό πλαίσιο για τα Leader ιδιωτών, που ήταν το προαπαιτούμενο και το πολυαναμενόμενο για να ξεκινήσει η διαδικασία από τις Αναπτυξιακές.

Έπεσε η υπογραφή για το θεσμικό πλαίσιο του Leader ιδιωτών

Την είδηση ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξη Χαράλαμπος Κασίμης, από τη Χαλκίδα την Κυριακή όπου και πραγματοποιήθηκε η 5η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Συγκεκριμένα ο κ. Κασίμης ανέφερε: « Υπογράψαμε το θεσμικό πλαίσιο για τα ιδιωτικά Leader, το οποίο θα έχουν στα χέρια τους οι Αναπτυξιακές προκειμένου να τις προκηρύξουν. Εν τω μεταξύ μέχρι τέλος του έτους προγραμματίζουμε να προκηρυχθούν δύο ακόμα μέτρα, αυτό για τις Δασώσεις, που απαιτεί εντατικοποίηση των προσπαθειών της αρμόδιας Διεύθυνσης και των γεωργικών συμβουλών, για το οποίο είχαμε μια συνεργασία με τον ΕΛΓΟ Δήμητρα και τώρα πρέπει να επιταχυνθεί η προσπάθεια. Ευελπιστώ πως το 2018 θα είναι η χρονιά προκήρυξης του Μέτρου».

Θέμα των προσεχών μηνών να βγει η Προκήρυξη

Να σημειώσουμε πως η διαδικασία που ακολουθεί είναι πανομοιότυπη με αυτή του Leader για τους δημόσιους φορείς το οποίο «τρέχει». Όπως πληροφορηθήκαμε αρμοδίως θα γίνει η προσαρμογή από την Αναπτυξιακή στην περίπτωση μας από την Αναπτυξιακής Ροδόπης και στη συνέχεια θα βγει η Προκήρυξη αφού προηγουμένως εγκριθεί από την Διαχειριστική Επιτροπή του Leader Ξάνθης – Ροδόπης. Το χρονοδιάγραμμα προσδιορίζεται – κατά πληροφορίες – εντός των προσεχών μηνών.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…