Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Βραβεύονται οι εθελοντές αιμοδότες της Ξάνθης στην Εορτή Αιμοδότη 2018

Βραβεύονται οι εθελοντές αιμοδότες της Ξάνθης στην Εορτή Αιμοδότη 2018

0

Σε 107 αιμοδότες της Ξάνθης θα απονεμηθούν ειδικά βραβεία για την εθελοντική τους προσφορά, σε ειδική εκδήλωση της «Αγάπης» στις 11 Μαΐου

 Βραβεία θα λάβουν όσοι συμπλήρωσαν 70,60, 40 και 18 αιμοδοσίες, καθώς και νέοι αιμοδότες 17-18 ετών και εθελοντές αιμοπεταλιοδότες

Και φέτος θα απονεμηθούν τα μετάλλια του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τα Ειδικά τιμητικά βραβεία από τον Δήμο Ξάνθης και την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης και τα Ειδικά βραβεία και επαίνους του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης ‘η Αγάπη», στο πλαίσιο της ΕΟΡΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗ 2018. Η εκδήλωση απονομής θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 στο κοσμικό κέντρο «Κτήμα Πολιτεία» (5ο χλμ Ξάνθης- Ιάσμου).

Ποιοι είναι οι 107 αιμοδότες που θα βραβευτούν

Η Αργυρή Καρδιά από την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης για πάνω από 70 εθελοντικές αιμοδοσίες θα απονεμηθεί φέτος στον Στέλιο Αρσενίου

Η Χάλκινη Καρδιά από την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης για πάνω από 60 εθελοντικές αιμοδοσίες θα απονεμηθεί στον Αλέξανδρο Μπουγιουκλού και τον Γιώργο Παπαευστρατίου.

Το ειδικό βραβείο του δήμου Ξάνθης για πάνω από 50 εθελοντικές αιμοδοσίες θα λάβουν οι: Μετίν Καρά Χότζα, Θωμάς Μπόλυμος, Κωνσταντίνος Σαμαράς, Κωνσταντίνος Τοπτσίδης, Κυριάκος Τσέπνογλου και Χριστόδουλος Χριστοδούλου.

Το ειδικό βραβείο του συλλόγου της Αγάπης για πάνω από 40 εθελοντικές αιμοδοσίες θα λάβουν οι παρακάτω 29 αιμοδότες: Απόστολος Βασιλειάδης, Μενέλαος Δημητριάδης, Ευάγγελος Καραγιαννίδης, Νικόλαος Κουρτίδης, Σεδέν Μεχμέτ Κεχαγιά, Αθανάσιος Σιδερίδης, Σωτήριος Γιαχάνος, Θεόδωρος Γκριχίδης, Απόστολος Δεμερτζής, Κωνσταντίνος Ελενίδης, Ιορδάνης Εφραιμίδης, Γεώργιος Ιωσηφίδης, Χασάν Κετενληκλή, Αλέξανδρος Κηπουρός, Δημήτριος Κίτσος, Ιωσήφ Κοσμίδης, Λεωνίδας Λαΐτσας, Δημήτριος Λουκμακιάς, Γεώργιος Μαγγίνας, Άγγελος Μαγκόπουλος, Γεώργιος Μαραντάς, Ιωάννης Μιχαηλίδης, Αμέτ Μουσλή Μπουραζάν, Συμούλα Μπαλτατζή, Μεμμέτ Μπελούκ, Άννα Μυλωνά, Χαράλαμπος Νασσόπουλος, Τζεβήτ Νταγκαλά, Αναστάσιος Πετρόπουλος, Αθανάσιος Σισαμπέρης, Χρυσούλα Τηλαβερίδου, Αναστάσιος Τσέπνογλου, Θεόδωρος Τσιλιγγίρης, Πέτρος Τσίλογλου και Κωνσταντίνος Χριστοδουλάκης.

Με το χάλκινο βραβείο για πάνω από 18 εθελοντικές αιμοδοσίες θα λάβουν οι εξής 61 εθελοντές: Χιλμή Αζίζογλου, Μουμίν Αλή Ογλού, Σοφία Βαρελίδου, Παντελής Βασιλείου, Ευστάθιος Βαφειάδης, Εμμανουήλ Βλαδιμηρίδης, Χριστόφορος Γιαναρίδης, Σουνάι Γιακούπ, Ιωάννης Γκιόγκης, Χαράλαμπος Δουγανικιώτης, Ιλμιέ Εμήντσα, Ευάγγελος Ζάρας, Ιωάννης Ζουμπούλης, Κωνσταντίνος Θεραπίδης, Ερέν Ισμαήλ Κεχαγιά Τσιγγούρ, Ζαχαρίας Καμτσικλής, Σταματία Κανδύλη, Κωνσταντίνος Καραμπάσης, Ευστάθιος Καραξάνης, Ευθύμιος Κατσίκας, Ιωάννης Κατσούλης, Ρωμανός Κοντογιαννίδης, Ιλιάς Κουρού, Κωνσταντίνος Κυρικτσής, Χαράλαμπος Λουκμάς, Αναστάσιος Μαυρόπουλος, Γεώργιος Μελαδιανός, Θεόδωρος Μιχαηλίδης, Δημήτριος Μολώζης, Ευάγγελος Μούρος, Κωνσταντίνος Μπαζάκος, Ιωάννης Μπαλαμπανίδης, Χρήστος Μπάμιατζης, Σταύρος Ναζιράκης, Ροδάνθη Νοταρίδου, Σεφκίμ Νταούτ, Ραφαήλ Ντζιλοβιάν, Χρυσάνθη Ντούτση, Λεωνίδας Ξανθόπουλος, Καλλιόπη Παναγιώτου, Βασίλειος Πάντσος, Απόστολος Παπούδης, Ιωάννης Πασίνης, Νικόλαος Πασχαλίδης, Ευαγγελία Πατυνιώτη, Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης, Αναστάσιος Πότσιος, Λάζαρος Πουτακίδης, Αθανάσιος Ρωσσίδης, Αθανάσιος Σιούτης, Δημήτριος Σοφούδης, Ορέστης Στεφάνου, Παναγιώτης Στρόγγυλος, Θεολόγος Ταμπάκης, Σεϊμή Τσακιτζή, Κωνσταντίνος Τσανίδης, Μεσούτ Τσερκέζ, Μιχάηλ Χαραλαμπίδης, Αθηνά Χατζηιωάννου, Νικόλαος Χούπτερης και Σταμάτης Χούχος.

Το ειδικό βραβείο των νεότερων αιμοδοτών, ηλικίας 17-18 ετών, λαμβάνουν οι Αλπ Σαλήογλου, Γεώργιος Γιαπάντζαλης, Σεμπαϊντίν Τζιν, Ευάγγελος Μπαριωτάκης και Γκιοζδέ Γιουσούφ Ογλού.

Τέλος, ειδικό βραβείο θα απονεμηθεί και στους αιμοπεταλιοδότες: Παράσχο Ευστρατίου, Πασχάλη Κουτσούμπα και Ιωάννη Πετρίδη.

Πληροφορίες για τα βραβεία που απονέμονται στην Ξάνθη

Οι βραβεύσεις γίνονται σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου που υπάρχουν από το 1975 και αφορά αιμοδοσίες που «προσφέρθηκαν» στο όνομα του Συλλόγου. Όπως σημειώνεται από την πλευρά του συλλόγου, δυστυχώς το Γ.Ν. Ξάνθης δεν είχε τη δυνατότητα να τηρεί αρχεία για το ίδιο χρονικό διάστημα και έτσι όσοι δώσανε ονομαστικά δεν συνυπολογίζονται σε αυτές τις αιμοδοσίες, ενώ τα τελευταία έτη πολλοί αιμοδότες του Συλλόγου προσφέρουν ταυτόχρονα εθελοντικά το αίμα τους και στις αιμοδοσίες που διοργανώνονται με το Γ.Ν. Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» αλλά και σε διάφορες διευθύνσεις αιμοδοσίας ανά την Ελλάδα..

Επιπλέον, σύμφωνα με την σχετική απόφαση του Υπουργείου Υγείας που έχει να κάνει με τα ηθικά κίνητρα και επιβραβεύσεις των αιμοδοτών όσοι έχουν μέχρι 24 αιμοδοσίες, τους απονέμεται το χάλκινο μετάλλιο του Υπουργείου ενώ από 25 αιμοδοσίες και άνω  το ασημένιο αντίστοιχο μετάλλιο. Το Δ.Σ. από το 2008 καθιέρωσε την βράβευση όσων έχουν συμπληρώσει 40 αιμοδοσίες με ειδικό βραβείο ενώ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης στις 23-2-2009 καθιερώθηκε με τη συμπλήρωση 50 αιμοδοσιών να δίνεται τιμητική πλακέτα από το Δήμο Ξάνθης. Από το 2017 καθιερώθηκαν πλέον και τα τιμητικά βραβεία «χάλκινη, αργυρή και χρυσή καρδιά» για όσους έχουν συμπληρώσει 60,70 και 80 εθελοντικές αιμοδοσίες με την συνδρομή της αντιπεριφέρειας Ξάνθης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…