Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ένα Ψήφισμα – «θυσία» στα παιχνίδια της πολιτικής

Ένα Ψήφισμα – «θυσία» στα παιχνίδια της πολιτικής

0

Το Ψήφισμα Συμπαράστασης για τους «2» , δεν ψηφίστηκε από το περιφερειακό συμβούλιο γιατί δεν είχε απαρτία  – Αποχώρησαν οι μειονοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων

 

Αποχώρησαν επίσης Καραλίδης – Μαλτέζος

Χατζηγκενέ: «Αποχώρησα αλλά θα ψήφιζα το Ψήφισμα για τους δύο στρατιωτικούς»

 

 

Εικόνα διάλυσης παρουσίαζε το περιφερειακό συμβούλιο στη συνεδρίαση της Πέμπτης 27 Απριλίου. Κι αυτό θα είχε ίσως μόνο τοπικό ενδιαφέρον αν εξέλιπε από την ημερήσια διάταξη η έκθεση ψηφίσματος συμπαράστασης στους δύο έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν στον Έβρο και κρατιούνται επί 60 μέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης, δίνοντας άλλες διαστάσεις εξαιτίας και της αποχώρησης των μειονοτικών συμβούλων. Το θέμα «έπαιξε» πανελλαδικά στα ΜΜΕ, που επικεντρώθηκαν κυρίως στην αποχώρηση των μειονοτικών συμβούλων. Επισημαίνεται ότι και οι παρατάξεις του Φώτη Καραλίδη και του Μενέλαου Μαλτέζου είχαν αποχωρήσει νωρίτερα διαφωνώντας με τη διαχείριση των θεμάτων από τον προεδρείο. Το αποτέλεσμα ήταν να μην υπάρχει απαρτία και να μην ψηφιστεί το Ψήφισμα.

Επί των διαδικαστικών το θέμα ήταν 17ο  στην ημερήσια διάταξη επί συνόλω 20 θεμάτων και 9 κατατιθέμενων επερωτήσεων, ενώ προτάθηκε στη συζήτηση το 19ο θέμα που αφορούσε την κατασκευή του φράγματος Μαριών Θάσου λόγω της παρουσίας κατοίκων της Θάσου στο ακροατήριο. Η χρονική διάρκεια της συζήτησης μέχρι αυτό το θέμα είχε ξεπεράσει τις 4 ώρες, κι αυτό προβάλλεται ως αιτιολογία αποχώρησης λόγω κούρασης.

xatzigenne-irfanΧατζηγκενέ: «Αποχώρησα αλλά θα ψήφιζα το Ψήφισμα για τους δύο στρατιωτικούς»

Μιλώντας στο «Ε» για το θέμα ο περιφερειακός σύμβουλος της συμπολίτευσης κ. Χατζηγκενέ Ιρφάν, τόνισε με έμφαση: «Η εικόνα που παρουσιάζεται ότι η αιτία που δεν ψηφίστηκε το Ψήφισμα επειδή αποχώρησαν οι 8 μειονοτικοί περιφερειακοί σύμβουλοι είναι αναληθής Δεν ήταν μόνο μουσουλμάνοι αυτοί που αποχώρησαν αλλά και χριστιανοί από την δική μας παράταξη αλλά και την αντιπολίτευση Εγώ προσωπικά αποχώρησα στις 11 το βράδυ επειδή ήθελα να παραστώ στα εγκαίνια ενός καταστήματος της ανιψιάς μου». Ερωτηθείς αν θα ψήφιζε το Ψήφισμα ο κ. Χατζηγκενέ τόνισε: «Και βέβαια θα το ψήφιζα. Γιατί αν μην το ψηφίσω; Τι φταίνε τα παιδιά; Έπρεπε να είχαν αφεθεί και η κυβέρνηση να είχε μεριμνήσει πιο έγκαιρα».

karalidis fotis-emprosΚαραλίδης:  «Για όλα φταίει η πρόεδρος… Δεν δέχομαι να βάζει στο καντάρι τον δικό μου πατριωτισμό…».

Στην πρόεδρο του Περιφερειακού συμβουλίου κα Ελένη Δημούδη επιρρίπτει την ευθύνη ο επικεφαλής της Κοινωνικής Συμμαχίας κ. Φώτης Καραλίδης: «Για ότι συνέβη ευθύνεται η πρόεδρος κα Ελένη Δημούδη. Με την στάση της ευτελίζει το θεσμό. Ήταν στημένο… Σκόπιμα έβαλε το θέμα τελευταίο επειδή φοβήθηκαν ότι με την αποχώρηση των μειονοτικών συμβούλων δεν θα είχαν απαρτία για να περάσουν το θέμα της πρόσληψης των δικηγόρων». Σημειώνεται  ότι γι αυτό  το θέμα ο κ. Καραλίδης έκανε καταγγελία για «φωτογραφικούς διαγωνισμούς» και «ρουσφετολογικές προσλήψεις». Ερωτηθείς για τη δική του στάση και την επιλογή του να αποχωρήσει πριν τη συζήτηση του Ψηφίσματος είπε: Από το 8ο θέμα προειδοποιήσαμε ότι δεν θα υπάρχει απαρτία. Τους προειδοποίησα ότι θα αποχωρήσουμε. Δεν το αντιλήφθησαν… Διαφωνούμε με όλη την στάση του προεδρείου. 60 μέρες μετά θυμήθηκαν να φέρουν ένα Ψήφισμα και το έβαλαν τελευταίο. Είναι ντροπή να βγαίνει ένα ψήφισμα ομόφωνο με 14 υπογραφές έναντι 51.Ήθελα να προστατεύσω το σώμα αλλά και να τους δείξω ότι είναι διαλυμένοι και ότι οι κουτοπονηριές τους δεν πιάνουνε. Ας μη χύνει κροκοδείλια δάκρυα πατριωτισμού η κα Δημούδη. Δεν δέχομαι να βάζει στο καντάρι τον δικό μου πατριωτισμό…».

Δημούδη: «Ανεύθυνη η στάση της αντιπολίτευσης. Στοχοποιήθηκε όλο το περιφερειακό συμβούλιο…»

Απ’ την πλευρά της η κα Δημούδη μιλώντας στο «Ε» χρέωσε ανεύθυνη στάση στον κ. Καραλίδη και στον κ. Μαλτέζο που ενέχει μικροπολιτική σκοπιμότητα επιρρίπτοντας ευθύνες τόσο για την κατάληξη όσο και για την διάσταση που έλαβε το θέμα υπογραμμίζοντας ότι: «Μ’ αυτή τη διάσταση που δόθηκε στοχοποιείται όλο το περιφερειακό συμβούλιο. Ο κ. Καραλιδης και ο κ. Μαλτέζος επέλεξαν να αποχωρήσουν από την αίθουσα αλλά καθόταν και παρακολουθούσαν από την μισάνοιχτη πόρτα. Δεν είναι υπεύθυνη στάση αυτή». Σ’ όσα της προσάπτει ο κ. Καραλίδης για την σειρά του θέματος είπε πως ενήργησε βάσει του Κανονισμού και ότι αν ο κ. Καραλίδης ήθελε να συζητηθεί νωρίτερα θα μπορούσε να το ζητήσει όπως έγινε και με το 19ο θέμα. Ανέφερε δε ότι θα φέρει το Ψήφισμα στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…