Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Εκτός της επέκτασης του θεσμού της αστυνόμευσης με ποδήλατα οι πόλεις της ΑΜΘ

Εκτός της επέκτασης του θεσμού της αστυνόμευσης με ποδήλατα οι πόλεις της ΑΜΘ

0

Σε 17 πόλεις θα υπάρχουν πλέον ποδηλάτες αστυνομικοί

Την επέκταση του επιτυχημένου θεσμού της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα ανακοίνωσε την Τετάρτη η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο θεσμός της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 στη Θεσσαλονίκη και τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς στην Αθήνα, στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης. Τον Ιανουάριο του 2016 επεκτάθηκε στα Χανιά και τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς στην Κέρκυρα, τη Ρόδο και το Ναύπλιο, ενώ από τον Ιούνιο του 2017 επεκτάθηκε στην πόλη της Κατερίνης.

Με την νέα ρύθμιση ο θεσμός επεκτείνεται σε άλλες 10 περιοχές και συγκεκριμένα σε Ύδρα, Σπέτσες, Καστοριά, Χαλκίδα, Μυτιλήνη, Χίο, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λευκάδα και Τρίκαλα και πλέον καλύπτει συνολικά 17 περιοχές της χώρας μας.

Για τις ανάγκες της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα η Ελληνική Αστυνομία προμηθεύτηκε πρόσφατα 64 νέα ποδήλατα, 52 συμβατικά και 12 ηλεκτροκίνητα, τα οποία έχουν κατασκευαστεί στην Ελλάδα και κατανέμονται στις περιοχές που λειτουργεί ο θεσμός.

Σημειώνεται ότι οι βασικές αρμοδιότητες των ποδηλατών αστυνομικών είναι:

•η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας τις κατάλληλες οδηγίες και τις απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού, όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος,

•η συνεργασία και συνδρομή σε άλλες Υπηρεσίες της Αστυνομίας ή άλλους Φορείς, ώστε να διευθετούνται προβλήματα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος και να διευκολύνονται οι επισκέπτες των περιοχών αυτών, και

•η ανάλογη επιχειρησιακή ετοιμότητα και η αποτελεσματική ανταπόκριση στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσεως.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε διωκόμενο με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Αρχών της Γερμανίας

Κατηγορήθηκε για απάτη Συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης 12 Μαρτίου 2024, στην Κομοτηνή, απ…