Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολλά τα εμπόδια για τη δημιουργία πυροσβεστικού σταθμού στη Μύκη

Πολλά τα εμπόδια για τη δημιουργία πυροσβεστικού σταθμού στη Μύκη

0

Συνάντηση Χατζηγκενέ-Καπζά. Ο πολιτευτής της ΝΔ ζητά τη βούληση της Πολιτείας, καθώς ο δήμος δεν μπορεί να καλύψει το σύνολο των προϋποθέσεων

Το Δήμο Μύκης επισκέφθηκε την Πέμπτη ο πολιτευτής της ΝΔ Ιρφάν Χατζηγκενέ, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καπζά Τζεμήλ, με σκοπό να συζητήσουν για τα προβλήματα, που αφορούν τους κατοίκους  του εν λόγω Δήμου αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ξάνθης . Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η δημιουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Δήμο Μύκης.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Χατζηγκενέ, ενημερώνει: «το αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος με σχετική ανακοίνωσή του, μας γνωστοποίησε τα εξής:  Για την ίδρυση Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού, θα πρέπει ο Δήμος να υποβάλει στο Αρχηγείο Πυρ. Σώματος αίτηση πρόθεσης ίδρυσης  και έναν πλήρη φάκελο με έγγραφα στοιχεία μέσω  της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης στην ΠΕ.ΠΥ.Δ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Από τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να προκύπτει ότι  ο Δήμος Μύκης είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που προβλέπονται από τα άρθρα 29 και 27 του Νόμου Ν. 4029/2011. Επίσης απαιτούνται τουλάχιστον  ένα πυροσβεστικό όχημα, μια φορητή πυροσβεστική αντλία και είκοσι εθελοντές πυροσβέστες, από τους οποίους οι 7 τουλάχιστον να είναι  οδηγοί με επαγγελματική άδεια Γ΄ κατηγορίας  και άνω. Επιπροσθέτως η ανακοίνωση μας παραπέμπει σε παραγράφους νόμων  αλλά και σε σχετικές αποφάσεις Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίες αφορούν τις τεχνικές προδιαγραφές των κτιριακών εγκαταστάσεων, των πυροσβεστικών οχημάτων και του λοιπού μηχανολογικού, πυροσβεστικού και διασωστικού εξοπλισμού που απαιτείται.

Όλες οι πιστώσεις για τον εξοπλισμό των οχημάτων, των μηχανημάτων αλλά και οι λειτουργικές δαπάνες (θέρμανση, ύδρευση, φωτισμός, εξοπλισμός γραφείου), θα εγγράφονται στον ετήσιο προϋπολογισμό του Δήμου! Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρω πως το αίτημά μας ήταν ξεκάθαρα για τη δημιουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου, ενός μικρού παραρτήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης και όχι για Εθελοντικό Σταθμό στο Δήμο Μύκης. Πώς είναι δυνατόν ο Δήμος να αναλάβει την πλήρη οικονομική κάλυψη των αναγκών, για τον απαραίτητο εξοπλισμό με τους ελάχιστους πόρους που διαθέτει; Ζητώντας τα παραπάνω είναι σαν να προδιαγράφετε την πορεία του αιτήματός μας, το οποίο οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στα αζήτητα.

Θα μπορούσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης να παραχωρήσει ένα όχημά της (όπως έχει συμβεί για την εξυπηρέτηση της Σταυρούπολης) και να διαθέσει εργατικό δυναμικό (1 άτομο) από τους ήδη υπάρχοντες πυροσβέστες του σώματος. Οι λοιπές θέσεις του κλιμακίου, θα καλύπτονται από εθελοντές του Δήμου Μύκης όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κύριος Ζαγναφέρης, είχε την καλή διάθεση να παραχωρήσει ένα όχημα της Περιφέρειας, για αυτόν ακριβώς το σκοπό. Αν υπάρχει θέληση, βρίσκονται λύσεις, εάν όχι τότε προκύπτουν μόνο προβλήματα και αδιέξοδες καταστάσεις».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κικίλιας: «Δύσκολη η φετινή αντιπυρική περίοδος, θα δώσουμε μάχη το καλοκαίρι»

Ο κ. Κικίλιας παρουσίασε αναλυτικά τους τέσσερις άξονες του προγράμματος ΑΙΓΙΣ και τι αυτό…