Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Οι Σαµαρείτες και φέτος στην υπηρεσία των επισκεπτών του καρναβαλιού

Οι Σαµαρείτες και φέτος στην υπηρεσία των επισκεπτών του καρναβαλιού

0

60 εθελοντές Σαµαρείτες από την Ξάνθη και άλλες περιοχές εγγυήθηκαν την ασφάλεια και τις πρώτες βοήθειες στην κορύφωση των ΘΛΕ

Το ξεφάντωµα, η µουσική, ο χορός και το ατέλειωτο πάρτι του ξανθιώτικου καρναβαλιού, δε θα ήταν τα ίδια αν δεν υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι που τις ηµέρες των γιορτών βρίσκονται σε αφύπνιση και ετοιµότητα προκειµένου να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες, όπου χρειαστεί. Χωρίς διαλείµµατα και λειτουργώντας µε επαγγελµατισµό και υπευθυνότητα και φέτος οι Σαµαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, έδωσαν το παρών στις ΘΛΕ και παρείχαν τις εθελοντικές υπηρεσίες τους τις ηµέρες της κορύφωσης του καρναβαλιού.

Στον απολογισµό που έδωσαν στη δηµοσιότητα καταγράφουν το σχέδιο δράσης και τα σηµεία που κάλυψαν κατά τη διάρκεια των γιορτών. Αναλυτικά αναφέρουν: «το Σώµα Εθελοντών Σαµαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τµήµατος Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανέλαβε και φέτος, κατόπιν αιτήµατος του Κέντρου Πολιτισµού Δήµου Ξάνθης, την υγειονοµική κάλυψη των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών – Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2018, που διήρκησαν από τις 3 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2018.

Εν όψει της κορύφωσης των φετινών Καρναβαλικών Εκδηλώσεων, ιδίως κατά το τριήµερο από τις 16 έως και τις 18 Φεβρουαρίου 2018, λόγω του αρκετά µεγάλου αριθµού των επισκεπτών στην πόλη της Ξάνθης, είχε σχεδιαστεί και υλοποιήθηκε πλήρες επιχειρησιακό σχέδιο σε συνεργασία µε το Γενικό Νοσοκοµείο Ξάνθης, το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Δήµο Ξάνθης, προκειµένου να αντιµετωπιστούν οι όποιες τυχόν δυσµενείς καταστάσεις.

Συγκεκριµένα, την 18 Φεβρουαρίου 2018, τελευταία ηµέρα των εκδηλώσεων, λειτούργησαν 2 υγειονοµικές µονάδες, η µία στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης και η δεύτερη κοντά στο παλαιό γήπεδο της ΑΟΞ, σε ειδικά διαµορφωµένο χώρο που παραχωρήθηκε στο Τµήµα Σαµαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τµήµατος Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τις ανάγκες της υγειονοµικής κάλυψης των εκδηλώσεων. Η κάθε υγειονοµική µονάδα ήταν στελεχωµένη µε Εθελοντές Σαµαρείτες αλλά και µε ιατρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκοµείου Ξάνθης, που προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους και αντιµετώπισαν δεκάδες περιστατικά (οξεία µέθη, τραυµατισµοί, απώλεια αισθήσεων), τα οποία µεταφέρονταν στις υγειονοµικές µονάδες από τους Εθελοντές Σαµαρείτες.

Αρκετά από τα περιστατικά αυτά έχρηζαν διακοµιδής στο Γενικό Νοσοκοµείο Ξάνθης για περαιτέρω αντιµετώπιση. Επίσης, από το Περιφερειακό Τµήµα Κοµοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διατέθηκε κινητή µονάδα Α΄ Βοηθειών, η οποία βρισκόταν σε επιφυλακή για την αντιµετώπιση τυχόν προκύπτοντος περιστατικού.

Για τις ανάγκες της υλοποίησης του επιχειρησιακού αυτού σχεδίου, προσέφεραν συνολικά τις υπηρεσίες τους 60 Εθελοντές Σαµαρείτες του Περιφερειακού Τµήµατος Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πλαισιωµένοι και από Εθελοντές Σαµαρείτες άλλων Περιφερειακών Τµηµάτων όπως των Αθηνών, των Σερρών και της Κοµοτηνής.

Το Περιφερειακό Τµήµα Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ευχαριστεί θερµά όλους όσους συνέβαλαν µε οποιοδήποτε τρόπο στην επίτευξη της αποστολής αυτής.

Το Διοικητικό Συµβούλιο του Περιφερειακού Τµήµατος Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συγχαίρει τους Εθελοντές Σαµαρείτες για την – για άλλη µια φορά- άψογη διοργάνωση της υγειονοµικής κάλυψης των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών-Ξανθιώτικου Καρναβαλιού».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…