Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Τεντώνει το σκοινί» η αντιπολίτευση στον δήμο Ξάνθης

«Τεντώνει το σκοινί» η αντιπολίτευση στον δήμο Ξάνθης

0

«Κοινωνία Δημοτών», «Ξάνθη Σταυρούπολη Νέα Εποχή» και «Πολίτες για την Ξάνθη» ζητούν παρέμβαση των Επιθεωρητών Δημόσιας διοίκησης για έλεγχο του δημάρχου και του προέδρου του Δ.Σ.

 

 

Το Σκοπιανό στο Δημοτικό – Απέσυρε την πρότασή για ψήφισμα ο δήμαρχος Ξάνθης

Πρόταση Φανουράκη για κατασκευή Παιδικού Σταθμού στην Λ. Πύργου – Για παραποίηση απόφασης της ΔΕΥΑΞ κατηγορεί ο Καμαρίδης

 

 «Ποδαρικό» στο Δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης με μια σύντομη– σχετικά – αλλά όχι άνευ αντιπαραθέσεων συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 2.30 ο μεσημέρι της Τετάρτης 17 Ιανουαρίου. Προηγουμένως ο δήμαρχος έκοψε την πίτα του δημοτικού συμβουλίου και ο πρόεδρος του Δ.Σ. την πίτα των δημοσιογράφων. Τυχερή η αντιδήμαρχος κα Γιαννώτα και ο δημοσιογράφος Γιώργος Συληγαρδάκης αντίστοιχα που έλαβαν και αναμνηστικά δώρα.

 

Τυχερή η αντιδήμαρχος κα Γιαννώτα

Το Σκοπιανό στο Δημοτικό – Απέσυρε την πρότασή για ψήφισμα ο δήμαρχος Ξάνθης

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον δήμαρχο Ξάνθης να αναφέρεται στο θέμα της δίκης της ΣΕΚΑΠ που ήταν σε εξέλιξη και να επαναλαμβάνει τη θέση ότι ο δήμιος Ξάνθης στηρίζει την εταιρεία και τους εργαζόμενους της και ότι ελπίζει η απόφαση του Δικαστηρίου να είναι υπέρ της. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σ’ ένα θέμα πολιτικής επικαιρότητας και συγκεκριμένα στο Σκοπιανό και στις συνομιλίες που γίνονται για να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων. Ο Δήμαρχος εξέφρασε την άποψη ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ενότητα απ’ όλες πολιτικές δυνάμεις της χώρας και σ’ αυτό δεν χωρούν ούτε λαϊκισμοί αλλά ούτε και πατριδοκαπηλίες ή να γίνουν αποδεκτές αλυτρωτικές θέσεις της άλλης πλευράς. Πρότεινε δε ο δήμος Ξάνθης να εκδώσει ένα ψήφισμα για το ζήτημα της ονομασίας με την θέση ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή ονομασία με το όνομα «Μακεδονία». Η πρότασή του δεν είχε αποδοχή από την αντιπολίτευση που έδειξε επιφυλακτικότητα. Ειδικότερα ο κ. Φανουράκης είπε ότι εφόσον οι συνομιλίες είναι σε εξέλιξη και είναι θέμα εξωτερικής πολιτικής καλό θα είναι ο δήμος Ξάνθης να μην εμπλακεί ακόμη σε ονοματολογία. Ο κ. Κολλάρος υπερθεμάτισε λέγοντας ότι δεν θα βοηθούσε μια έκδοση ψηφίσματος και δεν είναι σωστό να εκβιαστεί το σώμα να πάρει μια ομόφωνη απόφαση. Επιφυλακτικός ήταν και ο κ. Τσιακίρογλου που σημείωσε πως είναι σε εξέλιξη ένας διπλωματικός αγώνας και δεν θα πρέπει να προκαταλάβει τις εξελίξεις την στιγμή που δεν έχουν πέσει ακόμη στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης ονόματα. Και ο κ. Κυριακίδης εξέφρασε την ίδια άποψη αφού υπογράμμισε πως αυτός σαν Νεοδημοκράτης είναι πιστός στην γραμμή Καραμανλή και στην απόφαση του Βουκουρεστίου ωστόσο τόνισε πως δεν είναι σωστό πριν εκφραστούν οι κυβερνώντες να εκφραστούμε εμείς σαν δήμος Ξάνθης. Τον λόγο πήρε ο δήμαρχος και αφού διευκρίνισε πως το Δ.Σ. δεν φιλοδοξεί να υποκαταστήσει την κυβέρνηση και την Βουλή και μπρος στην άρνηση της αντιπολίτευσης για ομόφωνη απόφαση απέσυρε την πρότασή του για έκδοση ψηφίσματος.

3 παρατάξεις ζητούν έλεγχο του Δημάρχου και του προέδρου του Δ.Σ. από τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης και τη Δικαιοσύνη

Το λόγο πήρε ο επικεφαλής της παράταξης «Ξάνθη Σταυρούπολη Νέα Εποχή» κ. Ι. Καμαρίδης ο οποίος διάβασε την παρακάτω ανακοίνωση την οποία συνυπογράφει η Κοινωνία Δημοτών (εκ παραδρομής γράφτηκε Πολιτών) και οι «Πολίτες για την Ξάνθη». Η ανακοίνωση αναφέρεται στην ακύρωση της απόφασης από την Αποκεντρωμένη για την αγορά του Παιδικού Σταθμού και θέτει θέμα «ευτελισμού του κύρους του δήμου Ξάνθης και της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ ζητά παρέμβαση των Επιθεωρητών Δημόσιας διοίκησης για έλεγχο του δημάρχου και του προέδρου του Δ.Σ. για τις συμπεριφορές τους.

Η ανακοίνωση

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΘΕΜΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΜΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ

ΤΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Δεν μας εξέπληξε η απόρριψη της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την αγορά ακινήτου (Παιδικού Σταθμού) κατά τον έλεγχο νομιμότητας. Προηγήθηκε παρόμοια απόρριψη απόφασης του ΣΔΑΝΞ για έργο 5.000.000, με κίνδυνο απένταξης του από τη χρηματοδότηση.

Οι δημότες το έχουν εμπεδώσει πια.

Το γινάτι, η εκδικητική αντιπαράθεση, η προχειρότητα, η ανικανότητα, το θεαθήναι, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της διοίκησης του Δήμου.

Κοντεύει οι αποφάσεις που απορρίπτονται να είναι περισσότερες από τις αποφάσεις που εγκρίνονται.

Αν αντί της εξυπηρέτησης των ημετέρων και της τιμωρίας των πολιτικών τους αντιπάλων με την ίδια θέρμη προωθούσαν τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών, θα ήμασταν ο καλύτερος Δήμος της Ελλάδας.

Αντ’ αυτού έχουμε γίνει η διασκέδαση των υπηρεσιών και των άλλων δήμων.

Όλα αυτά γίνονται με την ευθύνη όλων των θεσμικών αιρετών, με κύριους πρωτεργάτες τον κ. Δήμαρχο και τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίοι λειτουργούν ακόμη και αντίθετα από τις εισηγήσεις των υπηρεσιών και των νομικών του Δήμου.

Οι συμπεριφορές τους αξίζουν ελέγχου από τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης και τη Δικαιοσύνη.

Όχι γιατί είναι σωστό να διοικούν τον Δήμο οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Αλλά γιατί είναι δυστυχώς ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η συνεχής παράβαση των καθηκόντων των αιρετών, ο εξευτελισμός όλων μας και η απαξίωση του Δημοτικού Συμβούλιου και του Δήμου Ξάνθης.

Ξάνθη, 17/1/2018

Κοινωνία Πολιτών

Ξάνθη Σταυρούπολη Νέα Εποχή

Πολίτες για την Ξάνθη».

Δήμαρχος: «Προσέξτε γιατί η υπομονή μας εξαντλείτε…»

Πρώτος απάντησε ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δρεμσίζης επισημαίνοντας πως δεν τίθεται θέμα ευτελισμού και ότι δεν κάνει τίποτε αντίθετο από τις εισηγήσεις: «Υπηρετούμε τον δημότη με βάση τη νομιμότητα», κατέληξε ο κ. Δρεμσίζης. Πιο εριστικός ο δήμαρχος είπε πως το έγγραφο αυτό βρίθει αναληθειών και συνέστησε σε αυστηρό τόνο στον κ. Καμαρίδη και σους άλλους που υπογράφουν: «Να είστε πιο προσεκτικοί γιατί η υπομονή κάποιων έχει εξαντληθεί». Ο κ. Καμαρίδης στο εξέλαβε ως απειλή και απάντησε σε έντονο τόνο: «Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι… Μας απειλείτε και από πάνω …»!

Η εγκατάλειψη του Ευμοίρου είναι …πολιτική παρέμβαση κατά τον Δήμαρχο

Στη συνέχεια ο δημοτικός σύμβουλος της Κοινωνίας Δημοτών μετέφερε ένα αίτημα κατοίκου του Ευμοίρου με 250 υπογραφές των κατοίκων, που καταγγέλλουν εγκατάλειψη του οικισμού και σοβαρά προβλήματα σε θέματα καθαριότητας. Η απάντηση του δημάρχου ήταν: «Αυτό δεν είναι αίτημα, είναι πολιτική παρέμβαση».

Πρόταση Φανουράκη για κατασκευή Παιδικού Σταθμού στην Λ. Πύργου

Ακολούθως ο κ. Φανουράκης κατέθεσε πρόταση που συνυπογράφουν 15 μέλη του Δ.Σ. για κατασκευή παιδικού σταθμού στην περιοχή του Λ. Πύργου σε ένα οικόπεδο 1.500 τ.μ. με χαρακτηρισμό από το 2002. Ο δήμαρχος απάντησε ως εξής: «Ως πρόταση είναι καλή και δεσμεύομαι ότι θα την εξετάσουν οι υπηρεσίες αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να μην κάνουμε προτάσεις μόνο για εντυπωσιασμό. Έχουμε ακούσει κι άλλες προτάσεις για ανοιχτές πισίνες κ.λ.,π. Πρέπει να μελετήσουμε το κόστος και τον χρόνο που θα απαιτηθεί για να γίνουν οι μελέτες και να βγουν οι άδειες. Εμείς θέλουμε άμεσα έναν παιδικό σταθμό».

Ο δήμος Ξάνθης πληρώνει μισθό 1.250 ευρώ σε Διαμεσολαβητής ΥΕ στο Κέντρο Κοινότητας

Στα ημερησίας θέματα διαφώνησε και αποχώρησε από την αίθουσα εις ένδειξη διαμαρτυρίας η παράταξη Καμαρίδη στο 5ο θέμα που αφορούσε στην αύξηση ωραρίου και αντίστοιχη μετατροπή της σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε πλήρους απασχόλησης που αφορά τον υπάλληλο )( ΥΕ διαμεσολαβητής) του Κέντρου Κοινότητας. Ο κ. Καμαρίδης χαρακτήρισε ύβρη απέναντι σε χιλιάδες πτυχιούχους με μεταπτυχιακά που αμείβονται με 500 ευρώ, όταν ένας διαμεσολαβητής ΥΕ να αμείβεται από τον δήμο Ξάνθης με 1.250 ευρώ. Ο εισηγητής κ. Κρασούλης απάντησε ότι το μισθολόγιο είναι καθορισμένο.

Για παραποίηση απόφασης της ΔΕΥΑΞ κατηγορεί ο Καμαρίδης

Στη συνέχεια ο κ. Φανουράκης ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα που αφορούσε την ΔΕΥΑΞ και συγκεκριμένα την έγκριση της τιμολογιακής πολιτική στη ΔΕ Σταυρούπολη σύμφωνα με τις αποφάσεις 296/2016 και 298/2016 με την αιτιολογία της απουσίας του προέδρου της ΔΕΥΑΞ κ. Σδρέβανου. Όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος ο κ. Σδρέβανος είχε ένα τροχαίο (τον χτύπησε δίκυκλο αλλά είναι καλά στην υγεία του). Ο δήμαρχος έκανε δεκτή την πρόταση της αναβολής του θέματος. Μια πρόγευση όμως για το τι πρόκειται να γίνει στη συζήτηση αυτού του θέματος έδωσε ο κ. Καμαρίδης που παρουσίασε δύο έγγραφα με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου που αναρτήθηκαν στην Διαύγεια. Όπως διευκρίνισε το δεύτερο έγγραφο ενώ αναφέρεται ως ορθή επανάληψη του πρώτου έχει παραποιήσει την απόφαση επικαλούμενο μάλιστα έναν νόμο που ψηφίστηκε 6 μέρες αργότερα!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxatnhopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…