Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σύστημα ηχητικής ειδοποίησης για άτομα με προβλήματα όρασης στα φανάρια της πόλης

Σύστημα ηχητικής ειδοποίησης για άτομα με προβλήματα όρασης στα φανάρια της πόλης

0

Έτοιμη η μελέτη. Θα ξεκινήσει πιλοτικά η τοποθέτηση στους φωτεινούς σηματοδότες της κεντρικής πλατείας και της πλατείας Ελευθερίας

 Ο δήμος Ξάνθης προχωράει στην πιλοτική εγκατάσταση ηχητικών συστημάτων για άτομα με προβλήματα όρασης σε κεντρικά φανάρια της πόλης.

Το θέμα αυτό θα τεθεί προς έγκριση στην νέα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και, όπως μάθαμε, θα τοποθετηθούν πιλοτικά τα κατάλληλα κουμπιά με ηχητική ειδοποίηση στα φανάρια της πλατείας και της πλατείας Ελευθερίας, με την αντίστοιχη λογική που έχουν οι φωτεινοί σηματοδότες του δήμου Καβάλας και στη συνέχεια θα δρομολογηθεί η επέκταση του συστήματος. Αυτό γίνεται γιατί το υπουργείο ενημέρωσε ότι θα αναθεωρήσει τις προδιαγραφές κι έτσι η πρώτη φάση εκπονείται πιλοτικά για να υπάρξει στη συνέχεια η απαιτούμενη αναπροσαρμογή.

Ουσιαστικά, με το έργο αυτό ικανοποιείται σε ένα βαθμό το αίτημα της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης και φυσικά όλων των ατόμων με προβλήματα όρασης, που αντιμετωπίζουν δυσκολία στην κίνησή τους εντός της πόλης.

Ως προς τη λειτουργία τους, αποτελούν ένα «κουτί» που τοποθετείται στη στήλη των φαναριών και έχει επάνω ένα κουμπί το οποίο όταν ο πολίτης το πατά ενημερώνει ως προς το πότε είναι επιτρεπτή και ακίνδυνη η διέλευση.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…